Autosuunnistuksen lajiryhmä tiedottaa 1-2021

9.4.2021

« Takaisin

AUTOSUUNNISTUSLAJIRYHMÄ TIEDOTTAA 1/2021                                                                                                                                                                                      

Pandemiatilanteesta johtuen autosuunnistuksen lajipäivää ei päästy pitämään viime vuoden puolella. Valitettavasti tilanne ei ole ohi vieläkään ja tästä syystä on päädytty järjestämään lajipäivä sekä arvokilpailuiden järjestäjien neuvottelupäivä Teams -etäyhteydellä. Lajipäivä järjestetään lauantaina 17.4. alkaen klo 10. Lajipäivänä käsitellään autosuunnistuksen ajankohtaisia asioita ja lajipäivä kelpaa myös autosuunnistuksen päätoimitsijakoulutuksena. Ilmoittautumiset Kitin kautta keskiviikkoon 14.4. mennessä: https://akk.autourheilu.fi/Kiti/Examination/EventEdit.aspx?id=6797&edit=1. Arvokilpailuiden järjestäjät jatkavat omalla neuvottelullaan lajipäivän päätteeksi.

Edellisellä maastovalvojalistalla olevat maastovalvojat on kartoitettu ja halukkaat siirretty uudelle listalle. Maastovalvojiksi oli myös avoin haku, mutta muita halukkaita ei lopulta ilmoittautunut. Yksinkertaistettu raportointilomake kilpailukonsultin käyttöön on julkaistu autosuunnistuksen materiaaleissa. Tarkoituksena on vähentää myös kilpailukonsultilta ylimääräistä työtaakkaa.

Etelä-Suomen kilpailuiden osalta on syntymässä ongelma liittyen EMIT -kortteihin. Käytössä olevat lainakortit alkavat olla huonossa kunnossa. Sääntömuutos 2021 vuodelle ei enää ole mahdollista, mutta pohditaan sääntömuutosta vuodelle 2022, että mahdollistettaisiin kilpailijoiden oman EMIT-kortin käyttö. Pohjanmaalla on EMIT -kortteja tai koko järjestelmä saatavana vuokralle, mikäli LHR:n järjestelmää ei ole mahdollista saada vuokrattua. Asia esitellään lajipäivillä ja mahdollinen sääntömuutos päätetään harrastajien kanssa käydyn keskustelun jälkeen.

Lajiryhmä on kokouksessaan päättänyt arvokilpailuiden maastovalvojat:

22.5.   AAU      SM/Cup                              Marko Lassila

18.9    LapUA   SM/Cup                              Juha Pietiläinen

15.10. LopUA   NEZ/Cup                            Heli Immonen

16.10  UFAK     NEZ/SM                             Leena Sihvo

30.10  NaSU     SM/Cup                             Erkki Laakso

 

Kirjattiin seurojen määräaikaan mennessä ilmoittamat hyvityspisteisiin oikeutetut ratamestarit ja sarjat, mihin hyvityspisteet halutaan käytettäväksi:

AAU                Pekka Virtanen ja Jarno Laine (SM)

LapUA            Ei ilmoitettavia tietoja

LopUA            Esa Orava ja Markku Jalava (Cup)

UFAK              Stefan Åstrand ja Iiro Rousku  (SM)

NaSU              Mauno Virtanen ja Kari Virtanen (SM)

 

Autosuunnistuksen materiaaleihin on liitetty myös kilpailujärjestäjän vastuuvakuutustodistus järjestäjien käyttöä varten.  

Autosuunnistuksen lajiryhmän kokouksessa lajiryhmä päätti myös tehtäväjaosta tälle kaudelle. Varapuheenjohtajaksi valittiin Olli Riiho. Lajiryhmä toimii kokonaisuutena ja ohjesäännössä mainituille asiakokonaisuuksille ei määritetä vastuuhenkilöitä tiedotusta lukuunottamatta. Liiton sivuille tuleviin tiedotteisiin liitetään linkit autosuunnistus.net ja facebook sivuille. Olli Riiho hoitaa tiedottamisen yhdessä lajipäällikön kanssa.

Lisätietoja antaa lajipäällikkö Iiro Palmi iiro.palmi@autourheilu.fi

terveisin Autosuunnistuksen lajiryhmä

Design Mainostoimisto Ajaton Oy