Autosuunnistuksen lajiryhmä tiedottaa 2-2017

31.7.2017

« Takaisin

Autosuunnistuksen lajiryhmä tiedottaa

AS-lajiryhmän kokouksessa 2/2017 käsiteltiin mm. seuraavia asioita:

-Maastovalvojaraportin pohjaa koskien on saatu palautetta ja muutokset tehtiin kokouksen aikana ja lajipäällikkö toimittaa muokatun raporttipohjan AKK:n nettisivuille.

-  Arvo Etelän luokanpudotusanomus B-luokasta C-luokkaan käsiteltiin ja luokan pudotus myönnettiin.

- Keskusteltiin nousupisteiden laskennasta ja todettiin, että jokainen pystyy omat nousupisteensä tarkistamaan itse KITIstä. Tämä edellyttää, että myös järjestäjät syöttävät tiedot kitiin oikein. Esa Tuokko on laskenut epäviralliset 2016 ja 2017 nousupisteet ja ne on löydettävissä Esa Tuokon sivuilta.

- Kokouksessa käsiteltiin arvokilpailuhakemukset vuodelle 2018:

22.9.2018 Kuopio AS-SM SM, Cup, K
6.10.2018 Ritolan Sinne Tänne Ajot SM, K

Lajiryhmä toivoo pikaisesti lisää anomuksia arvokilpailuista. Ensi vuoden kalenteri pitäisi pystyä hyväksymään mahdollisimman pian.


Käsiteltiin ja listattiin vuoden 2018 sääntöasiat, jossa on huomattu puutteita tai virheitä sekä suunniteltiin alustavat korjausehdotukset mm. seuraaviin sääntökohtiin:
- Muutos art. 10.14. Pistelaskuperusteet. EMIT MLA puuttuva leimaus EMIT kortista 600 vp
- Kappaleen 80.2. poisto turhana (80.1. jo kertoo, että ajoneuvon on oltava ajoneuvoasetuksen mukaisessa kunnossa)
- 70.6. SM -kilpailun maksimi osanottomaksuksi 120€, Cup-kilpailun maksimi osanottomaksuksi 80€.
- 60.3. C-luokan kilpailija saa halutessaan osallistua B-luokan kilpailuihin.
- Nousupisteiden tultua täyteen, on sallittua nousta välittömästi ylempään luokkaan. Pakollista nousu on vasta seuraavan vuoden alussa. Peruste: Pyritään siihen, ettei nousupisteet rajoita loppuvuoden kilpailemista.
- 20.8 Järjestäjän jakaman kilpailukartan kopiointi ja muuntaminen eri mediaan tai formaattiin kilpailun aikana on kielletty. Peruste: Sanamuodon täsmentäminen
- 70.10. SM-kilpailujen pistelaskennan täydentäminen niin että pyritään välttämään viime vuotinen tilanne, missä SM mitali jaettiin.

Edellä lisäksi lisäksi säännöistä pyritään korjaamaan muutamia muita pienempiä epäjohdonmukaisuuksia sekä kielioppivirheitä ja sanamuotoja.

Seuraava lajiryhmän kokous 3/2017 pidetään 10.8.2017

 

Autosuunnistuksen lajiryhmä
 

Design Mainostoimisto Ajaton Oy