Autourheilun oma wiki-sivusto on julkaistu

23.1.2019

« Takaisin

AKK:n rallin lajiryhmä ryhtyi vuoden 2018 keväällä pohtimaan vakavasti kilpailunjärjestämisen haastavuutta, sekä siihen liittyvän tiedon monimuotoisuutta. Todettiin, että tietoa ja osaamista suomessa on todella paljon, ja kilpailujen tekemiskulttuuri on maailmanlaajuisesti huippuluokkaa.

Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut se, että tieto on hyvin ”pirstaloitunutta” ja sen myötä tiedon hallinta ja ennen kaikkea jakaminen on varsin haastavaa. Lisäksi vuorovaikutus seurojen ja tekijöiden kesken on varsin haastavaa.

Tätä tarkoitusta varten rallin lajiryhmä, ennen kaikkea lajiryhmän jäsen Toni Mäkisen aktiivisen toiminnan johdolla lähti luomaan järjestelmää, jolla kotimaisen rallikilpailun tekemiseen liittyvä dokumentointi ja toimintatavat saataisiin pitkässä juoksussa mahdollisimman tehokkaasti paketoitua yhteen, helposti löydettävissä ja käsiteltävissä olevaan paikkaan, yhdeksi ohjesivustoksi. Samalla saadaan tarjottua kanava myös tekijöiden väliselle vuorovaikutukselle.

Sivusto löytyy osoitteesta https://wiki.autourheilu.fi

Kyseinen sivusto ei ole koskaan 100% valmis, eikä se ole tarkoituskaan. Sivuston tarkoituksena on tarjota suomalaisille autourheilun toteuttajille, ja tässä kohtaa erityisesti rallintekijöille alusta, jossa pystytään jakamaan ohjeet, tiedot ja kokemukset mahdollisimman ajankohtaisesti ja tehokkaasti. Samalla tekijät pystyvät vaihtamaan ajatuksia eri asioista ja sitä kautta vaihtamaan toimivia käytäntöjä valtakunnallisesti ja edistämään kilpailujen toteutuskulttuuria entistä paremmaksi.

Tällä hetkellä wiki-sivusto on ainoastaan rallin käytössä, mutta jatkossa myös muiden lajien on mahdollisuus ottaa sivusto halutessaan käyttöön ja sitä kautta helpottamaan toteutusta myös näissä lajeissa.

Rallin Lajiryhmä toivoo tässä kohtaa käyttäjiltä kommentteja sekä palauteta sivustosta, sen käytöstä ja sisällöstä, jotta wikin toimintaa ja sisältöä saadaan entistä paremmaksi. Sisältö on tällä vielä varsin ”lähtöpisteessä”, mutta kuten todettua, sisällöllisesti sivusto ei ”valmistu koskaan”, mutta sen sisältö laajenee sitä mukaa, kun vuorovaikutteisuus kasvaa ja järjestäjät pääsevät lisäämään omia näkemyksiään sivustolle.

Autourheilun wiki-sivusto on nyt siis julkaistu kaikkien käytettäväksi, mutta varsinainen keskustelu- ja muokkausmahdollisuus saadaan toimintaan hieman myöhemmin, kun käyttäjätunnistukseen liittyvät asiat on saatu ratkaistua.

Lisätiedot: Lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040-5711767

Design Mainostoimisto Ajaton Oy