Emma Kimiläinen lahjoittaa pokaalinsa kartingin käyttöön - seurahaku nyt avattu!

6.4.2016

« Takaisin

Emma Kimiläinen halusi antaa takaisin jotain lajille, josta kaikki hänen kohdallaan alkoi eli kartingille.

Kimiläisten perheen isän suuri intohimo, moottoriurheilu oli seurannut miestä eri lajien muodossa koko nuoruuden. Aikuisiällä isä päätti ostaa kartingauton ja pian koko perhe oli mukana radoilla viettämässä aikaa yhdessä. Emma Kimiläinen oli 3-vuotias aloittaessaan harrastuksen ja ensimmäiset kilpailut hän ajoi 5-vuotiaana. Karavaaniyhdistelmä liikkui pitkin Suomen moottori- ja maanteitä, leirintäalueita sekä kartingratoja vuodesta toiseen harrastuspohjalta.

 ”Koskaan ei ollut tarkoitus edetä kansainvälisiin kisoihin, vaan pitää autourheilu koko perheen harrastuksena”, isä Hannu Kimiläinen kertoo.

”Emman kohdalla niin vain sattumalta kävi, koska tyttö itse oli päättänyt edetä urallaan ja tehdä lajista itsellensä ammatin. Me luonnollisesti olemme tukeneet häntä aina sataprosenttisesti”, perheen äiti Merja Kimiläinen jatkaa. 

Viimeisen vuoden kartingia Emma ajoi vuonna 2004 ollessaan 15-vuotias kiertäen Suomen mestaruuskilpailuiden lisäksi myös Italian Open ja Euroopanmestaruuskilpailut. Sen jälkeen oli aika ottaa askel kohti rata-autoilun pikkuformulaluokkia. Viiden vuoden putki pikkuformuloissa katkesi, kun kansainvälinen talouden taantuma otti niskalenkin monen autourheilijan urasta, myös Kimiläisen.

Seurasi neljän vuoden kilpailutauko, jonka aikana Kimiläinen keskittyi työntekoon, opiskeluihin ja avioitui sekä sai tyttären. Tauko kuitenkin katkesi kesällä 2014, kun Kimiläistä pyydettiin ajamaan Ruotsissa suosittua Scandinavian Touring Car Championship (STCC) -sarjaa PWR Racing Teamin kilpakuljettajaksi. Siellä Kimiläinen jatkaa jo kolmatta kauttaan vuonna 2016.

”Olin niin kiitollinen saadessani uuden mahdollisuuden ja intohimoni takaisin. Olemme kasvaneet tiimin kanssa yhdessä pienestä tekijästä yhdeksi sarjan suurimmaksi ja ammattimaisimmaksi tiimiksi näiden vuosien aikana. On ollut hienoa olla mukana pidemmän aikavälin suunnitelmassa ja tavoitteissa”, Kimiläinen iloitsee.

Puhdistaessaan palkintokaappiaan syntyi ajatus. Kimiläinen päätti lahjoittaa lähes kaikki uransa aikana voitetut palkintopokaalinsa edelleen jaettavaksi suomalaisille karting-nuorille. Mukaan tempaukseen hän sai myös veljensä, joka ajoi kartingia aina teini-ikään asti ja pärjäsi hienosti. Kimiläinen päätti ottaa yhteyttä AKK:hon ja kertoi ajatuksestaan.

Kartingin lajipäällikkö Pekka Säynevirta innostui asiasta ja yhdessä tuumin päätettiin avata yleinen haku, jonka kautta seurat voisivat hakea pokaaleja omiin kilpailuihinsa palkinnoiksi.

 ”Eleenä tämä on enemmän kuin symbolinen”, toteaa Säynevirta ja jatkaa: ”Taloudellisesti vaikeina aikoina harrastajamäärät ovat olleet laskussa ja edes nollatulokseen päätyvän kilpailutapahtuman järjestäminen on hankalaa. Uskonkin monen seuran ottavan ilolla vastaan Emman pokaaleita ja onhan se varmasti nuorelle kuljettajallekin kunnia saada kilpailusta muistoksi palkinto, jonka on lahjoittanut lahjakas Emma Kimiläinen.”

”Pokaaleita on niin rutkasti, että niistä onnistuu rakentamaan kokonaisia sarjojakin. Toivottavasti niistä on iloa ja ne tuovat onnea tulevissa kilpailuissa lajia harrastaville lapsille ja nuorille, mutta muistuttavat palkinnon saajaa myös siitä perheen ja ystävien kanssa yhteisesti vietetystä ajasta. Ne lämpimät kokemukset ovat äärettömän arvokkaita jatkossa, tuli meistä ammattilaisia tai ei”, Kimiläinen muistuttaa.

Mikäli seurasi haluaa hakea Emman pokaaleja palkinnoiksi kilpailuihinsa, laita sähköpostia osoitteeseen pekka.saynevirta@autourheilu.fi otsikolla Emman pokaalit ja kerro mihin kilpailuihin haluatte palkintoja lukumäärineen.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy