FIA HTP (Historic Technical Passport)-passien käyttö AKK-Motorsport ry:n luvilla toteutetuissa kilpailuissa

20.11.2023

« Takaisin

Korjattu 20.11.2023 klo 13:00

AKK-Motorsport ry:n Historic Lajiryhmä ja Hallitus ovat päättäneet, että vanhentuneiden FIA HTP-passien käyttö ei ole enää mahdollista kauden 2025 alusta. Näin ollen kaikissa Historic-autoissa tulee olla voimassaoleva ”FIA-passi” kilpailtaessa AKK:n alaisissa kilpailuissa eri lajeissa. Päätöksellä halutaan korostaa AKK:n sitoutumista kansainväliseen, FIA:n ylläpitämään Historic-järjestelmään.

FIA HTP passi käytännössä tekee autosta AKK:n ja FIA:n sääntöjen mukaisen Historic-kilpa-auton. Ilman passia, autot eivät ole nykyisin tunnetun Historic-kilpakulttuurin mukaisia. Historic Lajiryhmä haluaa korostaa, että kyseessä on ennen kaikkea kilpailijan oikeusturvan kannalta erittäin tärkeä dokumentti, jolla pystytään todentamaan auton tekniset yksityiskohdat ja näin ollen sääntöjenmukaisuus ja vastaavuus auton ikäkauteen. 

Lisäksi lajiryhmä haluaa todeta, että voimassaoleva passi on autolle ”arvodokumentti” ja "aitoustodistus", joka lisää auton arvoa, joka korostuu auton myyntitilanteessa.

Uuden FIA HTP-passin hinta tilaajalle on 594 euroa (sisältäen FIA:n osuuden), mutta mikäli passin haluaa uusia, on hinta puolet uuden passin hinnasta, eli 297 euroa (sisältäen FIA:n osuuden). Lisäksi tilaaja kattaa passittajan matkakustannukset AKK:n matkustusohjeen mukaisesti.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy