FIA Scandinavian Rally Trophy-sarjan aloitus siirtyy vuoteen 2022

16.3.2021

« Takaisin

Kaudelle 2021 aloitettavaksi suunniteltu uusi FIA:n alueellinen mestaruussarja Scandinavian Rally Trophy ei valitettavasti toteudu suunnitellusti.

Sarjassa oli tarkoitus kilpailla tänä vuonna kolme osakilpailua, joista yksi olisi ollut kotoinen Pohjanmaa Ralli, ja kaksi muut osakilpailua olisi kilpailtu Ruotsissa ja Tanskassa.

Vallitsevan Covid-19 pandemian takia kuitenkin Ruotsin osakilpailua ei pystytä toteuttamaan alunperin suunniteltuna ajankohtana toukokuussa, vaan kilpailu jouduttiin siirtämään elokuulle, samalle ajankohdalle Tanskan osakilpailun kanssa. Lisäksi Tanskan osakilpailulle ei ollut tällä aikataululla mahdollisuutta löytää uutta päivämäärää.

Kalenterimuutosten lisäksi myöse eri maiden välillä vallitsevat tiukat matkustusrajoitukset saivat aikaan sen, että niin Suomen, Ruotsin kuin Tanskan lajiliittojen edustajat päättivät esittää FIA:lle, että sarjan aloitus siirretään vuodelle 2022. Pyrkimyksenä on, että tuolloin kilpaillaan samoissa kilpailuissa, kuin olisi kilpailtu kaudella 2021.

Lisäksi tavoitteena on kaudella 2022 virallisen FIA:n mestaruussarjan yhteyteen tutkia mahdollisuutta saada mukaan epävirallinen Pohjoismaiden Mestaruussarja, jossa kilpaileminen olisi mahdollista myös kansallisten sääntöjen mukaisilla autoilla. Asiaa työstetään kevään aikana, ja lisätietoja pyritään julkaisemaan mahdollisimman pian kesän aikana.

Lisätiedot: Lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheili.fi, 040-5349977

Design Mainostoimisto Ajaton Oy