Hyvää seuratoimintaa Pirkanmaan kartingissa

10.10.2019

« Takaisin

Nuorisopäällikkö kävi tapaamassa (9.10) Pirkanmaan Karting seurasta nykyistä ja entistä puheenjohtajaa Matias Hasalaa ja Tino Nurmea. ’’Olin kuullut seurasta kerrottavan paljon hyvää ja päätin lähteä selvittämään, mikä tekee seuran toiminnasta niin hyvän; kertoo Rosa’’Seura on viime syksynä panostanut kilpailevienjäsenten off-kauteen palkkaamalla valmentajan, joka korvaa aiemmin toimineen aluevalmennuksen. Valmentajan päätehtäviin kuuluu kertoa lapsille terveellisistä elämäntavoista ja ohjata liikuntaa. Liikunnan monipuolisuuden lisäksi lapsille on tärkeää selittää säännöllisen liikunnan aikaansaamat positiiviset vaikutukset ajamiseen, jotta he ymmärtävät miksi jotain tehdään. Tämä kannustaa jatkamaan säännöllistä liikuntaa.

Seurojen tulee kehittää palveluitaan ja tarjota harrastajilleen enemmän itse tai yhteistyössä toisten lajiseuran kanssa. Kovin metsään ei voi mennä, jos seura järjestää salivuorollaan itse liikuntaa, jos ulkoisiin palveluihin ei tällä hetkellä ole varaa. Tärkeää on, että liikuntaa on tarjolla ja sitä harrastetaan säännöllisesti sekä monipuolisesti. Näin ollen seura muuttuu jäsenten tarpeiden mukaan eikä jäsen lähde pois vain siksi, ettei liikuntaa tarjottu.

Seuran monipuolisen toiminnan lisäksi kehittyvän seuran ehtona on järjestää säännöllisesti eli viikoittain tapahtuvaa seuratoimintaa. Pirkan säännöllisen toiminnan Flying Finn -ajoillan mahdollistaa kymmenen vapaaehtoista, jotka vuorollaan ovat JOKA keskiviikko radalla mahdollistamassa uusien harrastajien mukaan tulon. Säännöllinen toiminta alkaa huhtikuun loppu puolella ja päättyy lokakuun alussa. Seuran tulot kertyvät suurimmaksi osaksi tapahtumien järjestämisestä ja loput tuloista saadaan avustuksien sekä erilaisien osallistumismaksujen kautta. Tällä hetkellä Pirka on siinä pisteessä, että ammattimaistuminen eli työntekijän palkkaaminen on tulevaisuudessa seuraava askel kasvattaa ja kehittää seuran toimintaa. Kun on tahtoa, niin te pystytte siihen! HYVÄ PIRKA! :)


Muutoshaluttomuus on suurin uhka ja este seuran kehitykselle eikä mikään muutu, jos ei toimita. Kehitystyötä varten on Tähtiseura -ohjelma, johon on räätälöity työkaluja sekä huikea materiaalipankki tukemaan seuroja koko kehitysprosessin ajan. Voit halutessasi jättää yhteydenottopyynnön ja sinuun ollaan pian yhteydessä Tähtiseura -ohjelmaan liittyen. Nyt on muutoksen aika!     

Design Mainostoimisto Ajaton Oy