Jokkiksen SM: Viitikko, Lampinen ja Timperi mestareiksi

19.6.2023

« Takaisin

Kolme Suomen Mestaruutta jaettiin viikonvaihteessa Akaan Daytona Circuitilla ajetussa jokamiesluokan kisassa. Lauantaina ratkesi etuvetoisten ja kardaaniautojen EVK-luokan mestaruus. Ja sunnuntaina ratkottiin Nuorten ja Naisten luokkien mitalistit. Kilpailuviikonlopun toteuttivat Akaan Moottorimiehet. 

EVK-luokkaa hallitsivat aikaisemmat kultamitalimiehet. Sekä nyt voiton ottanut Konneveden MK:n Janne VIitikko, hopealle ajanut Oulaisten Joni Leskinen että nyt pronssia ottanut Kokemäen Niko Mattila ovat jo aikaisemmin menestyneet EVK-SM-kilpailuissa. Viitikko hallitsi kisaa suvereenisti. Hänen ajopelinsä oli vanha Austin A 40, jonka konehuoneeseen on asennettu 16-venttiilinen Fordin voimanlähde.

Naisten ykköseksi nousi myös jo aikaisemmin SM-tasolla menestynyt Anni Lampinen Hän edustaa Punkalaitumen UA/MK-seuraa. Kakkostilalle ajoi myös viime vuonna hopeaa ottanut Kokemäen Tiia Fallila. Pronssikuljettaja Rauman Nea Kaukola oli liikkeellä jokamiesluokan aikaisemmalla tavaramerkillä eli VW Kuplalla. 

Nuorten SM-kisaan saatiin uusi voittaja. Vihdin Santtu Timperi on nuori kuljettaja, joka tekee autonsa ihan itse. Ja se auto on usein Fiat 600. Niin nytkin. Hopeaa nappasi Lakeuden Riki Rautio ja pronssia Pihtiputaan Kasperi Laitinen. 

Santtu Timperin isä Juha voitti jokkiksen yleisen luokan SM-tittelin vuonna 2019. 


Kuvateksti: Nuorten A-finaali matkassa. Numerolla 101 ajanut Aatu Matikainen metsästi toista mestaruuttaan. Hän erottautui heti lähdöstä muista. Mutta lähtö oli vilppilähtö. Viereltä startannut Santtu Timperi numerolla 148 otti maalissa voiton.


Teksti ja kuva: Kare Asp

Design Mainostoimisto Ajaton Oy