Lisää muutoksia F-Cupin kauden 2023 kilpailukalenteriin

4.11.2022

« Takaisin

Korjattu 4.11.2023 klo 18.15

AKK-Motorsport ry tiedotti 27.10. että F-Cupin kauden avauskilpailu ajettaisiin Hankasalmella, Revontulirallissa 21.1.2023. Kyseessä on myös HRT-sarjan osakilpailu, joten tässä tapauksessa kaksi sarjaa olisivat jakaneet osakilpailun, joka toki jo lähtökohtaisesti olisi vaatinut jonkin verran kompromisseja molemmilta sarjoilta.

Ehkä merkittävin keskustelua herättänyt asia oli lähtöjärjestys ja sen myötä mahdolliset olosuhteiden aiheuttamat hasteet, varsinkin F-Cupin kilpailijoille. Asiasta on käyty paljon keskustelua, ja siihen pyrittiin löytämään mahdollisimman hyviä ratkaisuja, mutta lopulta sellaista ei kuittenkaan löydetty, varsinkaan niin että kaikki osapuolet ja molempien sarjojen kilpailijat olisivat olleet asiaan täysi tyytyväisiä.

Tämän myötä AKK:n Rallin Lajiryhmä lähti vielä yhdessä F-Cupin ohjausryhmän kanssa selvittämään mahdollisia vaihtoehtoja, jolla F-Cupille voitaisiin tarjota oma osakilpailunsa, jolloin esim. lähtöpaikkojen osalta ei mudostuisi vastaavaa ongelmaa. Tiettyjen kalenterimuutosten jälkeen voidaan todeta, että sellainen on nyt onneksi löydetty, ja samalla sarjan toisen osakilpailun, Ilomantsi Rallin ajankohta muutttuu helmikuulta maaliskuulle.

F-Cupin kilpailukausi 2023 avataan helmikuussa, 11.2. Tuuri Rallissa, jonka järjestäjä Alavuden Urheiluautoilijat ry on ilmoittanut rakentavansa täysipainoisen F-Cupin osakilpailun. Talven toinen osakilpailu kaasutellaan Ilomantsissa 11.3.

Näiden muutosten myötä uskotaan, että F-Cupin kilpailukalenteri tarjoaa nyt mahdollisimman hyvän kokonaisuuden kilpailijoille, myös aikataulullisesti.

Lopullinen F-Cupin kilpailukalenteri kaudella 2023 on seuraava:

11.2.  Tuuri Ralli, Tuuri (Alavuden UA) 

11.3.  Ilomantsi Ralli (Keski-Karjalan UA)

27.5.  Mäntsälä Ralli (Mäntsälän Moottorikerho)

16.9.  Rantaralli, Naantali (Naantalin Seudun UA)

7.10.  Orimattila Ralli, Orimattila  (Orimattilan UA)

Lisätiedot: Lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040-5349977

Design Mainostoimisto Ajaton Oy