Neljän maan lajiliiton yhteinen Baltic Sea Rally Championship-rallisarja jatkuu myös kaudella 2024

26.1.2024

« Takaisin

Kyseinen neljän maan lajiliiton yhteisprojektina syntynyt kansainvälinen rallisarja kilpailtiin ensimmäisen kerran kaudealla 2023. Mukana sarjan kilpailuissa nähtiin myös kotimaisia kuljettajia, varsin hyvällä menestyksellä.

Sarjan taustalla ovat Suomen (AKK) lisäksi Viron (EASU), Latvian (LAF) ja Liettuan (LASF) lajiliitot. Sarjan tavoitteena on tarjota näiden maiden lisenssihaltijoille mahdollisimman helposti lähestyttävän ja matalan kynnyksen mahdollisuuden päästä hankkimaan kansainvälistä kilpailukokemusta ja samalla päästä kilpailemaan korkealaatuisissa kilpailutapahtumissa oman maan ja oman maan kansallisen sarjan ulkopuolella. 

Kyseessä ei ole virallinen FIA:n arvosarja, vaan kuten todettua, sarjan taustalla ovat neljä mainittua lajiliittoa, jotka yhteistyössä ovat rakentaneet sarjaan säännöt, vastaavat sarjan pistelaskennasta sekä kauden päätteeksi sarjan menestyjien palkitsemisesta. Kaikki sarjan osakilpailut ovat kansallisia kilpailuja (osallistuminen ei vaadi kansainvälistä kilpailijalisenssiä!), jotka ovat avoimia ulkomaalaisille kilpailijoille, ja tämän kyseisen sarjan pisteisiin ovat oikeutettu näiden neljän maan autourheiluliittojen lisenssinhaltijat. Osakilpailussa noudatetaan aina kyseisen järjestäjämään kansallisia sääntöjä, kyseisen kilpailun sääntöjä sekä Baltic Rally Championship-sarjan sarjasääntöjä.

Ja koska kyseessä ei ole FIA:n arvosarja, sarjan osakilpailut ovat avoimia myös kansallisen säännön mukaisilla autoille.  Näin ollen myös meidän Suomen kansallisten sääntöjen mukaisilla autoilla voi kilpailla sarjassa ja sen osakilpailuissa.

Sarjassa kilpaillaan neljä osakilpailua, joista Länsirannikon SM-Ralli toimii kotimaisena osakilpailun. Sarjan kalenteri on kokonaisuudessaan seuraava:

10. helmikuuta - Rally Sarma, Latvia
24.-25. toukokuuta - Länsirannikon SM-Ralli, Suomi
23.-24. elokuuta - Paide Rally, Viro
26-28 syyskuuta - Samsonas Rally Utena, Liettua

Sarjasäännöt voit ladata tästä.

Sarjan avausosakilpailun, Rally Sarman esittelyvideon pääset katsomaan tästä.

Lisätiedot: Lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040-5349977

Design Mainostoimisto Ajaton Oy