Omnia ja AKK mukana Studia-messuilla - Testaa taitosi reaktioseinällä ja voita Rallipassi Suomen MM-ralliin

26.11.2018

« Takaisin

Omnian monipuolinen koulutustarjonta sekä erityisesti opiskelun ja kilpaurheilun yhdistäminen ovat esillä Studia-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 27.-28.11.2018. Samalla osastolla pääsee tutustumaan myös Autourheilun kansallisen lajiliitto AKK:n tarjoamiin mahdollisuuksiin harrastaa ja valmentautua muun muassa Flying Finn -kuljettajapolun kautta.

Omnian ja AKK:n osastolla 5G29 pääsee kuulemaan mahdollisuuksista yhdistää tavoitteellinen kilpaurheilu ja ammatilliset opinnot, kun lajiensa huippua edustavat opiskelijat kertovat kokemuksistaan.

Messupäivillä vierailevat muun muassa nyrkkeilijä Arslan Khataev ja karting-kuljettaja Arto Ojaranta sekä muita eri lajien edustajia. Karting-kuljettaja Ojaranta opiskelee Omnian ja AKK:n yhdessä toteuttamassa Moottoriurheilu-ura -koulutuksessa, joka on Suomessa ainutlaatuinen esimerkki autourheiluammattilaiseksi tähtäävän nuoren mahdollisuudesta yhdistää opinnot ja harjoittelu.

”Urheiluoppilaitoksen mahdollisuudet tukea urheilijoita heidän tavoitteissaan ovat erinomaiset. On upeaa, että messuilla on mukana Omnian opiskelijoita kertomassa opintojen ja urheilun yhdistämisestä. Yhteistyö lajiseurojen kanssa ja muun muassa aamuvalmennukset sekä opintojen suunnittelu yhdessä opiskelijoiden kanssa ovat olennainen osa urheiluoppilaitoksen toimintaa”, sanoo Omnian urheilijan kaksoisurasta vastaava kouluttaja Petra Sillanpää.

”Autourheilu tarjoaa paljon mielenkiintoisia uramahdollisuuksia ja Omnian kanssa toteutettu Moottoriurheilu-ura -koulutus on tästä hieno esimerkki. AKK:n alaisuudessa on kaikkiaan 16 eri autourheilulajia aina rallista eMotorsportiin, joista jokainen moottoriurheiluun mieltynyt löytää mieleisensä myös harrastuksen puitteissa. Studia-messuilla tuomme esille myös Flying Finn -kuljettajapolkuamme, joka mahdollistaa nuoren kuljettajan etenemisen aina ruohonjuuritason harrastamisesta kohti maailman huippua”, kuvailee AKK:n nuorisopäällikkö Rosa Pietikäinen.

Osaston vetonaulana toimii autourheiluammattilaistenkin harjoittelussaan hyödyntämä vauhdikas reaktioseinä, jossa messuvieraat pääsevät testaamaan taitojaan. Kummankin messupäivän paras tulos palkitaan Rallipassilla 1.-4.8. ajettavaan Suomen MM-ralliin, Neste Ralliin. Reaktioseinällä ottavat yhteen leikkimielisissä haastekilpailuissa myös Omnian eri lajien edustajat.

Studia-messut Helsingin Messukeskuksessa ti 27.11. klo 9-17 ja ke 28.11. klo 9-16. Omnian ja AKK:n osasto on 5G29. Osastolla vierailevat Omnian urheilijat ovat paikalla messujen aukioloaikoina.

Lisätiedot:

Omnia: huippu-urheilun koordinaattori Petra Sillanpää, petra.sillanpaa@omnia.fi, 046 851 5210
AKK: nuorisopäällikkö Rosa Pietikäinen, rosa.pietikainen@autourheilu.fi, 050 4765463

Design Mainostoimisto Ajaton Oy