Pohjoismaiden Rallimestaruussarja jatkuu jälleen 2024 - Kansainvälinen rallisarja kaikille ralliharrastajille!

21.2.2024

« Takaisin

AKK-Motorsport ry jatkaa tiivistä yhteistyötä edelleen muiden Pohjoismaiden Autourheilun lajiliittojen kanssa. Kahten viime kautena toteutettu Rallin Pohjoismaiden Mestaruussarja jatkuu myös kuluvalla kaudella, ja sarja sisältää neljä osakilpailua, yksi kussakin maassa. Osakilpailut ajetaan Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Suomen osakilpailuna toimii kesäkuussa ajettava Pohjanmaaralli.

Sarjan kilpailukalenteri on seuraava:

10.5.  Rally Nyköping, Nyköping, Ruotsi (sora)

14-15.6.  Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (sora)

31.8.  Rally Larvik, Larvik, Norja (asfaltti)

28.9., Rally Stoholm, Stoholm, Tanska (asfaltti)

Kuten kalenterista on havaittavissa, sarja tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden lähteä tutustumaan asfalttiralleihin, mahdollisimman matalalla kynnyksellä.

Sarjapisteistä voi kilpailla myös kaikilla kansallisen säännön mukaisilla autoilla omissa luokissaan, joten esim. F-Ryhmän ja V1600-luokan autoilla voidaan osallistua sarjaan ja sen osakilpailuihin. Kilpailijoilta vaaditaan kansallinen kilpailijalisenssi, sekä meillä kotimaassa siihen lisäksi National-lisäkortti.

Kauden 2024 uutuutena on eri maiden välinen "Landskampen", eli eri maiden oma "joukkuekilpailu". Joukkuekilpailuun kerää pisteitä aina kaksi jokaisen maan parasta kilpailijaa. Oman maan osakilpailusta ei voi kerätä pisteitä "joukkuekilpailuun".

Sarjaan on nimetty kansalliset yhteyshenkilöt, ja suomessa sarjan yhteyshenkilönä toimii Markus Silfvast, 044-9723805, markus.silfvast@gmail.com.

Lisätietoja sarjasta (mm. sarjasäännöt) ja sen osakilpailuista löytyy sarjan verkkosivuilta osoitteesta www.rallynordic.fi.

Sarjan oma Sportity-kanava löytyy tunnuksella RALLYNRC24.

Lisätietoja:

Lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040-5349977

Yhdyshenkilö Markus Silfvast, markus.silfvast@gmail.com, 044-9723805

Design Mainostoimisto Ajaton Oy