Rallin Lajiryhmä tiedottaa 4-2017

23.11.2017

« Takaisin

Rallin Lajiryhmä kokoontui vuoden neljänteen kokoukseen perjantaina 17.11.2017

Kokouksessa käsiteltiin mm. Seuraavia asioita:

Rallissa käytettävät talvirenkaat vuodesta 2019 eteenpäin      

Rengasvalmistajien kanssa käydyn yhteispalaverin perusteella, tehtiin päätös koskien rallissa käytettäviä talvirenkaita vuodesta 2019 eteenpäin.

Lajiryhmän päätös: Päätettiin, että kaudesta 2019 eteenpäin kaikissa sarjakilpailuissa ajetaan uuden säännön mukaisilla rallirenkailla. Kansallisissa kilpailuissa voidaan käyttää nykysäännön mukaisia renkaita kauden 2020 loppuun.

Live-kuvan lähettäminen kilpa-autosta erikoiskokeelta

Keskusteltiin kilpailijan esittämästä kysymyksestä, koskien live-kuvan lähettämisestä kilpa-autosta erikoiskokeelta.

Lajiryhmän päätös: Todettiin, että live-kuvan lähettäminen erikoiskokeelta ei ole ongelma ja näin ollen sallittua. Käytiin keskustelua asian hyvistä- ja huonoista puolista, mutta todettiin että lajin näkyvyyden kannalta tämän tyyppinen asia todettiin positiiviseksi.

Historic Lajiryhmän esitys, koskien mainoksia lasipinnoilla

Rallin Säännön mukaan lasipinnoilla ei saa olla mainoksia. Todettiin, että Autourheilun Kansalliset määräykset Art. 61 mahdollistaa mainoksen myös taka-ikkunaan rallikilpailussa.

Lajiryhmän päätös ja perustelu: Kaudella 2018 voidaan noudattaa rallikilpailuissa kansallisten määräysten Art. 61 määräystä. Korjataan asia kauden 2019 sääntökirjaan.

Todettiin, että kyseinen kohta on jäänyt Rallin Sääntöihin ”väärin”, kun säännöt uusittiin edellisen kerran kokonaisuudessaan. Tiedotetaan asia AKK:n sivuille.

Esitys nuorisojäsenestä Rallin Lajiryhmään

Lajiryhmän esitys AKK:n hallitukselle: Rallin lajiryhmä esittää AKK:n hallitukselle, että lajiryhmään nimettäisiin yksi nuorisojäsen kauden 2018 alusta lähtien. Jäsenen tulee olla 17-20 vuotias autourheiluseuran jäsen. Avataan avoin haku, jolla etsitään sopiva jäsen lajiryhmään. Lajiryhmä suorittaa valinnan. Uuden jäsenen roolina toimia lajiryhmälle neuvonantajana nuorisoa koskevissa asioissa ja samalla antaa kuva lajiryhmätyöstä ja lajin kehityksestä nuorille.

Lisätiedot: Lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040-5349977

Design Mainostoimisto Ajaton Oy