Suomalaisten mitalitili auki pienoisautoilun EM-kisoissa

14.3.2015

« Takaisin

Laihialla käynnissä olevissa pienoisautoilun ura-autojen EM-kilpailuissa Juha Yli-Sipola avasi Suomen mitalitilin sijoittumalla kolmanneksi OMO-luokassa.

Finaalin jälkeen iisalmelainen Yli-Sipola ei ollut aivan tyytyväinen päivän kisaansa:

- Kisani ei mennyt ihan niin kuin olin ajatellut. Jäin neljännessä erässä yli 20 kierrosta ratarikon aiheuttamien ulosajojen vuoksi.

Euroopan mestaruus oli Laihialla lopulta kahden kauppaa: Ruotsin Mikael Silen johti kisaa kolme ensimmäistä erää, sitten saksalainen Klaus Wickert nousi haastamaan ruotsalaisen. Lopulta Silen taipui, ja jäi lopputuloksissa kahdeksan kierrosta mestaruuteen ajaneesta Wickertistä. Juha Yli-Sipolan kiri loppu valitettavasti hieman kesken, hopea jäi seitsemän kierroksen päähän.

Muista suomalaiskuskeista Hannu Laitinen (Kouvola) sijoittui viidenneksi, kotiradallaan ajanut Laihian Jyri-Ville Pouttu seitsemänneksi ja espoolainen Jari Porttinen kahdeksanneksi.

OMO-luokassa koko kilpailu ajetaan nimensä mukaisesti yhdellä moottorilla (One Motor). Tästä johtuen kisassa voi sijoitukset vaihdella aivan viimeisen erään viimeiselle kierrokselle saakka. Jos moottoriin tulee vika, sitä ei saa vaihtaa, ja kisa jää siihen.

- Wickertillä ja Silenillä oli autoissaan uudemmat, varta vasten tätä luokkaa varten tehdyt erikoismoottorit, joita he kokeilivat, ja varsin menestyksekkäästi sen tekivätkin, kertoi Yli-Sipola.

EM-pronssia ajanut Juha Yli-Sipola on eittämättä yksi menestyksekkäimmistä suomalaisista autourheilijoista. Miehen meriittilistalla on 2 maailmanmestaruutta, 7 euroopanmestaruutta ja 11 suomenmestaruutta, himmeämmistä arvomitaleista puhumattakaan.

EM-kilpailujen päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan lajin kuninkuusluokan G7 kilpailulähtö. Yli-Sipolan tavoitteena on luonnollisesti uusia viime vuotinen mestaruus.

TULOKSIA
Pienoisautoilun EM, Laihia
OMO-luokka

1) Klaus Wickert Saksa 998 kierrosta; 2) Mikael Silen Ruotsi 990 kierrosta; 3) Juha Yli-Sipola Suomi 983 kierrosta; 4) Heiko Thinschmidth Saksa 970 kierrosta; 5) Hannu Laitinen Suomi 961 kierrosta; 6) Peter Froebel Saksa 951 kierrosta; 7) Jyri-Ville Pouttu Suomi 938 kierrosta; 8) Jari Porttinen Suomi 937 kierrosta; 9) Hannah Froebel Saksa 934 kierrosta; 10) Rainer Borsutzki 919 Saksa kierrosta

OMO-luokan kaikki tulokset sekä muiden ajettujen luokkien tulokset löytyvät täältä.

Kuva: Mika Mäki