Ulkoministeriö: Bottas ja Räikkönen näkyvimmät suomalaiset maailmalla

13.4.2022

« Takaisin

"Tunnetuimmat suomalaiset ovat maailmalla autourheilijoita, rallikuskeja tai F1-ajajia". Tämä vuosikymmeniä toistettu lause pitää edelleen paikkansa. Ulkoministeriön Suomi maailman mediassa -koosteen mukaan maamme autourheilijat olivat ylivoimaisesti näkyvimmät suomalaiset maailmalla vuonna 2021.

Eniten mainintoja kansainvälisessä uutismediassa sai F1-sarjassa viime kaudella Mercedeksen riveissä ajanut Valtteri Bottas, yhteensä yli 376 000 mainintaa. Myös toiseksi näkyvin suomalainen tuli F1-maailmasta, kun uransa viime kauteen päättänyt, vuoden 2007 maailmanmestari Kimi Räikkönen sai mainintoja yli 70 000.

Esimerkiksi Australian edustustosta kommentoitiin seuraavasti:

”Urheilu on edelleen Suomen tärkein kulttuurinen linkki Australiaan, ja tästä voidaan erityisesti kiittää Kimi Räikköstä ja Valtteri Bottasta. Räikkösen F1-uran päätös huomioitiin Australiassa positiivisella uutisoinnilla.”

Australian näkyvyyttä voidaan maan vahvasta autourheilukiinnostuksesta ja -toiminnasta huolimatta pitää jopa hieman poikkeuksellisena, sillä Australian GP vuonna 2021 jäi ajamatta koronaviruksen vuoksi.

Urheilijat vahvasti kärjesssä – uusia autourheilijanimiä tulossa myös tulevaisuudessa

Näkyvimpien viiden kärkeen mahtuivat myös koripalloilija Lauri Markkanen, jalkapalloilija Teemu Pukki ja jääkiekkoilija Mikko Rantanen. Ralliautoilijoista Kalle Rovanperä keräsi hieman alle 10 000 mainintaa.



Suomalaisten autourheilijoiden näkyvyys tullee pysymään tulevinakin vuosina korkealla, sillä nuoria lahjakkuuksia on kansainvälisissä parrasvaloissa laajalla rintamalla jo nyt.

"Autourheilu on vuosikymmeniä ollut Suomelle merkittävä vientituote isolla veellä, ja on sitä myös tulevaisuudessa. Valtteri Bottas lienee jatkossakin meidän näkyvin keulakuva ja rallin puolelta Kalle Rovanperä on niin ikään supersuosittu. Rallin osalta myös muun muassa Emil Lindholm sekä ratapuolella Tuukka Taponen, Luka Nurmi ja William Alatalo ovat äärimmäisen mielenkiintoisia nimiä, jotka kannattaa laittaa mieleen", sanoo AKK:n viestintäpäällikkö Sami Kolsi.

Lähde ja tilastokuva: um.fi
Bottaksen kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Design Mainostoimisto Ajaton Oy