Valtteri Bottas kiitää itsenäisyyspäivänä AKK:n Flying Finn -tunnus ralliautossaan

3.12.2019

« Takaisin

F1-tähti Valtteri Bottas jatkaa urakointiaan myös rallimaailmassa, kun hän osallistuu 6.-8. joulukuuta Ranskassa ajettavaan Rallycircuit Cote d’Azur -kilpailuun legendaarisella Paul Ricardin radalla Marseillen itäpuolella.

Itsenäisyyspäivänä sekä perinteet että tulevaisuus ovat edustettuna useissa kansallisissa symboleissa. Suomalaisen autourheilun menestysperinteitä sekä tulevaisuuden tähtiä kuvastava Flying Finn -tunnus pääsee 6.12. kansainväliselle aitiopaikalle Bottaksen kyydissä.

Bottas teki rallidebyyttinsä vuoden 2019 tammikuussa, kun hän osallistui M-Sportin Ford Fiesta WRC -autolla Ralli SM -sarjan ensimmäiseen osakilpailuun, Arctic Lapland Rallyyn, Rovaniemellä. Bottas teki rallissa heti historiaa kilpailun kahdeksannella erikoiskokeella olemalla koko porukan nopein ja kellottamalla pohja-ajan.

Kuluvan vuoden aikana Bottas on myös testannut eri tallien WRC-autoja. Hänet nähtiin mm. kesällä Tommi Mäkisen Toyota-tallin Yaris WRC:n puikoissa Keski-Suomessa.

Nyt on siis vuorossa toinen virallinen rallikilpailu, johon F1-sarjan MM-pisteissä toiseksi tällä kaudella sijoittunut Bottas osallistuu. Tällä kertaa alla on Citroënin DS3 WRC -ralliauto.

Bottakselle AKK:n Flying Finn -tunnuksen kantaminen on omaehtoinen valinta ja luonteva tapa antaa julkinen tukensa ennen kaikkea suomalaisen autourheilun tulevaisuuden rakentamiselle; nuorille kyvyille ja nouseville tähdille. 

- En olisi tässä asemassa ilman itse urani alkuvaiheessa saamaani tukea. Siksi on hienoa, että voin kantaa Flying Finn -tunnusta ja tukea omalta osaltani hienoa työtä suomalaisen autourheilun sekä nuorten kuljettajien eteen, jotta menestys jatkuu tulevaisuudessakin, Bottas sanoo.

Rallycircuit Cote d’Azur -kilpailussa ajetaan 120 erikoiskoekilometriä asfaltilla. Kilpailu järjestetään nyt toisen kerran ja viime vuonna se houkutteli mukaansa 210 kilpailijaa sekä 12 000 katsojaa.

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Design Mainostoimisto Ajaton Oy