Verottaja tarkentanut ohjettaan tulorekisteriin ilmoitettavista palkinnoista

29.3.2019

« Takaisin

Verottaja on tarkentanut ohjeistustaan koskien tulorekisteriin ilmoitettavia palkintoja.

Kilpailupalkinnot ilmoitetaan tulorekisteriin silloin, kun ne ovat veronalaista tuloa ja saadulla palkinnolla on rahallinen arvo. Vain symboliset, vaihtoarvoltaan merkityksettömät esineet, esimerkiksi pokaalit, mitalit, viirit, karkkipussit ja kahvipaketit tai mainostarkoituksessa annetut vähäiset esinepalkinnot, kuten lippikset, voivat jäädä ilmoittamisen ulkopuolelle. Veronalaisten kilpailupalkintojen ilmoittaminen koskee kilpailuja, joissa erillinen kilpailun järjestäjä antaa palkinnon voittajalle. Näin ollen ystävien keskinäisissä kilpailuissa annettavia palkintoja ei tarvitse ilmoittaa.  

Tavarana saatujen veronalaisten kilpailupalkintojen arvo arvioidaan niiden käyvän arvon mukaan. Palkinnon arvo on se summa, joka tavarasta saataisiin, jos se myytäisiin välittömästi. Lisäksi on huomioitava, että tulorekisteriin ilmoitettavilla suorituksilla ei ole euromääräistä alarajaa.

Tästä pääset verottajan ohjeistukseen

Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta vero.fi/tulorekisteri. Konsultaatio ja tulkintatapauksissa pyydämme kääntymään suoraan verottajan puoleen. 

AKK-Motorsport

Design Mainostoimisto Ajaton Oy