Odotettavissa tasokas ja mielenkiintoinen drifting-kesä

19.5.2015

« Takaisin

Odotettavissa tasokas ja mielenkiintoinen SM-kesä

Drifting SM 2015 -sarja käynnistyy Kemorasta

Vuodesta 2005 kilpailumuotoisesti järjestetty drifting on vakiinnuttanut asemansa suomalaisen moottoriurheilun kentällä. Alkuaikoina lajissa oli käytännössä jokaisella tapahtumanjärjestäjällä omat kilpailuita koskevat lajisääntönsä. Vuosien saatossa kilpailujärjestäjien kesken lajin säännöt saatiin vakioitua maan laajuisesti, mikä osaltaan lopulta johtikin ensimmäiseen AKK:n myöntämään "kerrasta poikki" SM-titteliin vuonna 2011. Siitä eteenpäin maamme mestaruudesta on ajettu useamman osakilpailun muodostaneessa SM-sarjassa.

Kaudella 2014 SM-sarjassa ajetaan neljä osakilpailua. Ensimmäiset SM-pisteet jaetaan 23. toukokuuta Vetelissä Kemoran moottoriradalla. Siitä SM-kausi etenee Oulun OuluZonen ja Seinäjoen katuradan kautta Alastaroon, jossa ajetaan finaaliosakilpailu syyskuun puolessa välissä.

Drifting SM 2015

23.5.FPDA DriftingVeteli
11.7.RADALLE.com FDO Allstar OuluZoneOulu
22.8.EPUA DriftingSeinäjoki
12.9.RADALLE.com FDO Allstar Alastaro FinalsLoimaa

SM-titteliä on ilmoittautunut tavoittelemaan 32 kuljettajaa. Ilmoittautuneiden määrä voi vielä kasvaa, koska sarjaan on mahdollista ilmoittautua koko kauden ajan. Tämän hetken ilmoittautumistietojen mukaan mestareiden listaan kirjataan tänä vuonna uusi nimi, kun kahden viime vuoden mestari Tuomas Yli-Knuuttilan nimeä ei listalta löydy. Mestaruusjahtiin ovat ilmoittautuneet mm. viime vuoden muut SM-mitalistit eli Juha Pöytälaakso ja Harri Kosunen sekä maailmalla mainetta niittänyt Teemu Peltola. Ajan tasalla olevan ilmoittautuneiden listan löydät KITI-järjestelmästä (https://akk.autourheilu.fi/Public/Kiti/Competition/SerieOpen.aspx?id=155&edit=0, klikkaa Osallistujat-välilehteä).

Lajipäällikkö Pekka Säynevirta AKK:stä on erittäin tyytyväinen sekä lajin että SM-sarjan nykytilaan:
- Odotukset tulevaa kautta kohtaan ovat todella korkealla, jo pelkästään suuri osallistujamäärä tulee tarjoamaan todella mielenkiintoisia kilpailutapahtumia. Uusien kuljettajien määrä oli minulle todella positiivinen yllätys, mikä kertoo lajin terveestä tilanteesta.

-Tulevalla kaudella onkin odotettavissa jälleen suuret yleisömäärät tapahtumissa. Meillä on odotettavissa varsin tasokas ja mielenkiintoinen SM-kesä, josta ei näyttävyyttä ja tiukkoja tilanteita varmasti puutu!

Design Mainostoimisto Ajaton Oy