AKK Driver Academy ja Italian La Scuola Federale ACI Sport aloittavat valmennusyhteistyön

11.9.2015

« Takaisin

Autourheilun lajiliiton AKK-Motorsport ry:n valmennusryhmä AKK Driver Academy ja Italian autourheiluliiton vastaava organisaatio La Scuola Federale  ACI Sport käynnistävät yhteistyön rallin valmennustoiminnassa.

Projekti lähti käyntiin Italian rallivalmennusryhmän yhteistyökumppanin, rengasvalmistaja Pirellin aloitteesta. Italiasta ei löydy talviolosuhteita eikä nopeavauhtisia sorateitä ralliharjoitteluun, vastaavasti Suomesta puuttuvat ralliin sopivat asvalttiolosuhteet. Syntyi ajatus maiden lajiliittojen saattamisesta asian tiimoilta yhteen. Kuten hyvät ideat usein, ratkaisu on yksinkertainen: lajiliitot  ryhtyvät ristiin tarjoamaan lupaaville urheilijoille mahdollisuuksia osallistua maiden valmennusleireille.
 
- Vaihtoon valittaville urheilijoille on asetettu selvät kriteerit: ensinnäkin urheilijan on kuuluttava maansa liiton valmennusryhmään, jonka taholta katsotaan hänen olevan oikeassa vaiheessa saadakseen kokemuksesta irti mahdollisimman paljon. Toinen ehto on, että hän kilpailee yksinomaan Pirellin renkailla, joka on projektin yhteistyökumppani. Näillä kriteereillä meidän oli helppo valita ensimmäinen vaihtoon pääsevä urheilija, joka on Juuso Nordgren, kertoo AKK Driver Academyn rallin päävalmentaja Tuomo Nikkola.
 
- Juuso on tällä hetkellä nuorista kavereista se, joka on valmis uusiin olosuhteisiin. Uskon, että hän saa leiristä paljonkin irti, sillä hän on todella oppimiskykyinen. Silmät ja korvat ovat aina auki ja hänellä on luontainen halu saada tietoa asioista, Nikkola kertoo.
 
Karkkilalainen Juuso Nordgren on 18-vuotias ja vahvasti kiinni tämän kauden Rallin Suomen Juniori Mestaruudessa. Aiemmin Nordgren on ajanut menestyksekkäästi rallisprinttiä ja kartingia. Autourheilun hän aloitti jo vuonna 2005.
 
Nordgren lähtee Italiaan joulukuussa, jolloin järjestetään ACI Sportin rallivalmennusryhmän valintatestileiri  Sardiniassa. Mukaan tarvitsee pakata vain  henkilökohtaiset ajovarusteet, sillä paikanpäällä kuljettajille tarjotaan koko paketti kilpa-autoa myöten. Nordgren on saamastaan mahdollisuudesta innoissaan.
 
- Tämä on minulle tosi iso juttu! Eniten odotan sitä, että millaista on ajaa rallia asvaltilla. Olen aiemmin ajanut asvaltilla kartingia ja rallisprintiäkin, mutta ralliautolla se on varmasti aivan erilaista ja siinä minulla on paljon oppimista. Lisäksi siellä ajetaan yksi päivä soralla ja siitäkin uskon saavani paljon irti. Soratietkin ovat siellä aivan erilaisia, paljon hitaampia kuin meillä.
 
Nordgrenin osallistuminen Sardinian harjoitusleirille aloittaa yhteistyön, jota jatketaan vastaavasti ottamalla Italian valmennusryhmän kuljettaja mukaan AKK Driver Academyn leirille tulevalla kaudella.
 
- Jatkossa tulemme kehittämään yhteistyötä saatavien kokemuksien pohjalta, Nikkola kertoo. Sardinian leirille lähtee Suomen rallivalmennusryhmästä myös valmentajia, jotka tutustuvat italialaisten menetelmiin.
 
Pirellille lajiliittojen yhteistyöprojektin tavoitteet sopivat mainiosti:
- Perinteisiimme kuuluu nuorten autourheilijoiden uran edistäminen ja se toteutuu tässäkin projektissa, sanoo Pirellin Pohjois-Euroopan autourheilutoiminnoista vastaava Risto Laine

Lisätiedot:
Päävalmentaja, ralli, Tuomo Nikkola 0400 425 850

Design Mainostoimisto Ajaton Oy