AKK Driver Academy Rally: Odotukset alkavaan kauteen korkealla

19.1.2015

« Takaisin

AKK Driver Academy Rally

Odotukset alkavaan kauteen korkealla

AKK-Motorsport ry:n huippuvalmennusryhmän, AKK Driver Academyn, rallivalmennukseen kuuluu tänä vuonna viisi lahjakasta ja määrätietoista rallikuljettajaa. Valmennusryhmäläisten kausi alkaa tammikuun lopulla, kun rallin arvosarjat, Ralli SM ja Rallin Junioreiden SM-sarja, starttaavat. AKK Driver Academyn ralliryhmä edustaa komeasti molemmissa sarjoissa.

Rallin päävalmentajana vuodesta 2013 lähtien toiminut Tuomo Nikkola on tulevan kauden kynnyksellä varsin luottavainen. Valmistautuminen on tehty hyvin, mikä antaa odottaa menestystä tulevissa kisoissa:
- Aloitimme tämän kauden poikkeuksellisesti joulukuun puolella Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä. Teemme kuluvalla kaudella yhteistyötä Mental Sportin kanssa, tavoitteena on valmistella kuljettajien mentaalipuolta paremmin tuleviin haasteisiin. Lajiharjoitteita tehtiin tammikuun alussa perinteisellä Hyrynsalmen leirillä. Erittäin positiivista siellä oli seikka, että kuljettajat oma-aloitteisesti ilman yllytystä hakivat rajojaan ja kilpailuhenkisillä kavereilla oli kunnon vääntöä keskenään treenipätkien herruudesta.

50. kerran järjestettävässä Arctic Lapland Rallyssä eli tuttavallisemmin "Tunturissa" kilpailevat Joonas Tokee (Orivesi) ja Jari Huttunen (Kiuruvesi). Teemu Sunisen (Jokela) kilpailukausi starttaa seuraavasta Ralli SM -osakilpailusta Mikkelistä. 20-vuotiaalla Tokeella on kokemusta pohjoisen ralliteistä jo viime vuodelta, Huttunen starttaa kisaan ensimmäistä kertaa. Molemmilla on takanaan hyvä valmistautuminen, ja tavoitteet Ralli SM -sarjan SM3-luokassa on asetettu korkealle.

- Tunturista lähdetään hakemaan hyvää tulosta. Tärkeäähän siellä olisi selvitä ilman ongelmia koko reitti, toteaa Huttunen, jolla on vieressään kokenut kartturi Antti Linnaketo.

Samoilla linjoilla on myös viime vuonna SM-sarjassa kuudenneksi ajanut Joonas Tokee, jonka kartturina toimii Jani Salo.

- Arctic Lapland rallin tavoitteena on ajaa fiksu ja ehjä ajo. Kaudella 2015 tavoitteena on mennä iso askel kuljettajauralla eteenpäin ja sijoittua SM-sarjassa vähintäänkin luokan kolmen kärkeen. Tietenkin voitosta taistelemme jokaisessa osakilpailussa. Tavoitteena on myös kehittyä kuljettajana niin ajo- kuin nuotitustaidoissa sekä fyysisissä että psyykkisissä ominaisuuksissa.

Teemu Sunisen kilpailukausi käynnistyy helmikuun loppupuolella Mikkelissä ajettavassa SM Vaakuna-rallissa. Suninen osallistuu ralliin nelivetoisella Skoda Fabia Super2000 autolla Mikko Markkulan toimiessa kartanlukijana.

- Paljon on nyt mietitty ja selvitelty erilaisia vaihtoehtoja mitä ja millä lähdetään ajamaan. Tämä nyt toteutettava mahdollisuus vaikutti ylivoimaisesti parhaalta vaihtoehdolta. Saan kokemusta nelivetoisesta autosta ja Mikko Markkula istuu kartturin paikalle toimien samalla opettajan roolissa, sanoo varusmiespalvelusta parhaillaan suorittava 20-vuotias Suninen.

Valmentaja Tuomo Nikkola odottaa mielenkiinnolla nuorten kuljettajien tulevaa talvikautta.
- Odotukset alkavaan kauteen ovat todella korkealla. Viime vuoden puolella saatiin jo viitteitä kuljettajien kyvyistä ja tämän kauden valmistautumisleireillä käsitykset ovat vain vahvistuneet.
- Jontulla (Joonas Tokee) on tänä vuonna eräänlainen näytön paikka, ja kaveri onkin vakaasti ilmoittanut ajavansa tänä vuonna luokkansa kärkisijoituksista. Leirillä nähtyjen esityksien perusteella voitoista kamppailu on täysin realistinen tavoite. Huttusen Jarin nopeutta ei kukaan ole varmasti epäillyt missään vaiheessa, kuljettaja lähtee SM-sarjaan yhtenä vahvana vaihtoehtona SM3-luokan kärkikahinoihin.

- Se kehityksen tahti ja uusien asioiden omaksuminen, mitä Sunisen Teemu on näyttänyt, on ollut mykistävää. Erityisen huomion ansaitsee se, että kuljettaja on hyödyntänyt kaikki saamansa mahdollisuudet aina viimeisen päälle hyvin. Tuleva kausi tulee olemaan Teemulle erittäin merkityksellinen tulevaisuuden kannalta. Suurella mielenkiinnolla odotamme Temen kauden avausta Mikkelin SM-rallissa, Nikkola summaa.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja starttaa Peurunkarallilla Laukaassa

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjalla on pitkät perinteet, sitä on ajettu vuodesta 1969 saakka. Mestaruuden nimiinsä kirjanneiden listalla on monta tuttua nimeä, kuten Markku Alén ja Marcus Grönholm. Nykymuotoista juniorimestaruussarjaa on tässä muodossa ajettu vuodesta 2011 alkaen. Driver Academyn kuljettajista tänä vuonna mukana ovat 18-vuotiaat Juuso Nordgren (Karkkila) sekä Niko Mäkinen (Laihia). Molemmat kilpailivat viime kaudella RSJM-osakilpailuiden yhteydessä ajetussa Nuorten Cupissa sijoittuen toiseksi (Mäkinen) ja kolmanneksi (Nordgren)

Nuoret rallikuskit ovat valmistautuneet tulevaan kauteen luonnollisesti kovalla treenillä ja testiajoilla.

- Olen treenannut itseäni ja auton kanssa toimimista paljon, sekä autoa on fiksattu ja entrattu paremmaksi. Kilometrejä uudella autolla on saatu aika hyvinkin alle ja uutta on opittu, ryhmän uusin tulokas Niko Mäkinen kertoo valmistautumisestaan kauteen.

Ryhmän kuopuksella Juuso Nordgrenilla on tavoitteet selkeänä kauteen lähdettäessä:
- Kauden avausosakilpailussa Laukaassa tavoitteena on luokkavoitto. Koko kauden tavoitteena on Suomen Juniorimestaruus.

Nikkola on varsin tyytyväinen nuorten kuljettajien valmistautumiseen, ja hän uskoo, että kun kaikki loksahtaa kohdalleen, mitä vaan voi tapahtua.

- Ryhmän tulokas Mäkinen lähtee RSJM-sarjaan kovalla tavoitteella, mutta niin pitääkin. Nikolla on selkeä visio omista kehityskohteistaan tämän vuoden aikana ja ajatuksia on suunnattu myös jo tuleviin kausiin.

- Juuso (Nordgren) lähtee varmasti yhtenä ennakkosuosikkina RSJM-mestaruustaisteluun mukaan. Iso plussa kaverille kuuluu nopeasta sopeutumisesta R2-autoonsa, sillä Hyrynsalmella hän ajoi tasatahtiin herrojen Tokee ja Huttunen kanssa. Nuotituksen ja nuotista ajamisen harjoittelu tulee olemaan kuljettajalle lajiharjoittelun osalta pääaiheena, sillä kesäkaudella on tarkoitus ajaa myös nuotitettavia kilpailuita ajatellen kautta 2016.

AKK Driver Academyn kotisivut löytyvät osoitteesta www.akkdriveracademy.fi
Lisää rallin SM-sarjasta osoitteessa www.rallism.fi
Lisää rallin SJM-sarjasta osoitteessa www.rsjm.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy