AKK ja Yle 3-vuotiseen sopimukseen – Ralli SM -sarjan koosteet jo kisaviikonloppuina

24.11.2022

« Takaisin

AKK Sports Oy ja Yle ovat solmineet mittavan televisiointisopimuksen koskien Ralli SM -sarjaa. Sopimus on kolmen vuoden mittainen ja kattaa vuodet 2023-2025.

Aiempien vuosien tapaan kaikista sarjan osakilpailuista tehdään puolen tunnin koostelähetykset. Uuden sopimuksen myötä lähetysaikataulu muuttuu kuitenkin huomattavasti, sillä koosteet näytetään Ylen tv-kanavilla jo saman kisanviikonlopun aikana: sunnuntai-iltaisin prime time -aikaan. Tv-lähetyksen jälkeen koosteet ovat katsottavissa myös Yle Areenassa.

Ralli SM -sarjan koosteet näyttävät huippuhetket ja kiinnostavimmat käänteet luokista SM1, SM2 ja SM3. Myös SM4- ja SM5-luokkien tuloskertaukset nähdään lähetyksissä.

”On todella hienoa, että saamme kotimaisen autourheilun kärkituotteemme entistä paremmin esille valtakunnan ykköskanavalle. Monivuotinen sopimus tuo pysyvyyttä ja ennakoitavuutta, mutta myös auttaa kehittämään toimintaa pitkällä aikavälillä. Lisäksi koostelähetysten näyttäminen heti osakilpailuja seuraavana päivänä ja parhaaseen katseluaikaan on merkittävä juttu niin Ralli SM -sarjassa kilpaileville, sarjan sidosryhmille kuin katsojille”, toteaa AKK Sports Oy:n tuotantojohtaja Jyrki Kari.

Myös Ylellä ollaan tyytyväisiä uuteen monivuotiseen sopimukseen.

”Ralli kiinnostaa nyt paljon ja laji on Ylen moottoriurheilutarjonnan kulmakiviä. Haluamme olla jatkossakin mukana tarjoamassa kotimaisen huippusarjan elämyksiä suomalaisille rallifaneille. Olemme hyvin tyytyväisiä siihen, että yhteistyömme AKK:n ja rallin SM-sarjan kanssa jatkuu myös seuraavat vuodet”, sanoo Ylen urheiluoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma.

Ylen Urheilun asiantuntijana jatkaa Henri Haapamäki


MM-rallien lähetyksistäkin tutuksi tullut Henri Haapamäki jatkaa Yle Urheilun asiantuntijana ja kasvona myös tulevina vuosina. Haapamäki toimii jatkossakin sekä tulevien SM-rallilähetysten että MM-rallien asiantuntijana uutislähetyksissä kaikilla alustoilla.

“Suomalainen ralli elää ja voi tällä hetkellä todella hyvin. On mahtavaa päästä välittämään rallin SM-sarjan tapahtumat heti tuoreeltaan Ylen lähetyksissä. Uskon että maanläheinen tyylini vetoaa kansalaisiin myös ralliharrastajien ulkopuolella. Menneen kauden Suomen mestaruus ratkesi viimeisellä erikoiskokeella ja uskon että tulevasta kaudesta tulee vähintään yhtä tiukka!”, kuvailee Haapamäki.

Ralli SM -sarjan kauden 2023 starttia ei tarvitse enää kauaa odottaa, sillä legendaarinen Rovaniemen Arctic Lapland Rally ajetaan jo 12.-14. tammikuuta.

Ralli SM -sarjan kilpailukalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli, Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-30.9. SM-Ralli, Kokkola


Kuvat: Taneli Niinimäki ja Toni Ollikainen

Design Mainostoimisto Ajaton Oy