AKK-Motorsportille FIA:n toiseksi korkeimman tason ympäristöluokitus

5.2.2015

« Takaisin

AKK-Motorsport ry on saavuttanut kansainvälisen autoliitto FIA:n virallisen ympäristöluokituksen. Luokitus liittyy lajin kansainvälisen kattojärjestön ympäristöohjelmaan.

AKK-Motorsport ry ja sen omistama markkinointiyhtiö AKK Sports Oy ovat lähteneet mukaan edistämään ympäristötietoisuutta kansallisessa autourheilussa. Ympäristöprojektin taustalla vaikuttaa Kansainvälisen Autoliitto FIA:n ympäristöohjelma, FIA Action for Environment.

Yhtenä osana FIA:n ohjelmaa on virallinen ympäristöakkreditointi, joka koostuu kolmesta eri tasosta. Akkreditoinnin kautta FIA myöntää hakijalle virallisen ympäristöluokituksen, mikäli tietyt ympäristöä koskevat kriteerit hakijan toiminnassa täyttyvät.

Hakemusten perusteella autourheilun kotimaiselle lajiliitolle AKK-Motorsportille on myönnetty toiseksi korkeimman tason ympäristöluokitus. Aiemmin luokituksen saaneita tahoja ovat mm. Iso-Britannian autourheiluliitto MSA, Ruotsin MM-ralli sekä McLaren Mercedes. AKK-Motorsportia kiitettiin evaluoinnissa mm. siitä, että liitolla on jo vuosien ajan toiminut olosuhdetyöryhmä, joka toimii jäsenseurojen edunvalvojana ympäristöasioissa. Lisäksi liiton uusi ympäristöohjelma sai paljon positiivista palautetta.

FIA Instituutin puheenjohtaja Gérard Saillant toteaa:
- On hienoa saada uusi kansallinen lajiliitto mukaan ohjelmaamme. Kaikki mukana olevat järjestöt ja yritykset toimivat kansainvälisinä sanansaattajina ja hyvinä esimerkkeinä moottoriurheilussa mukana oleville.

AKK-Motorsportin toimitusjohtaja Jani Backman on tyytyväinen saavutetusta luokituksesta:
- Suomella ja suomalaisilla on pitkät perinteet autourheilussa, ja olemme aikojen saatossa olleet monessa asiassa edelläkävijöitä kansainvälisesti. Niin myös tässäkin, olemmehan toinen autourheilun kansallinen lajiliitto, joka saavuttaa ympäristöluokituksen. Sertifioinnin saavuttaminen on siis jälleen yksi osoitus siitä, että suomalainen autourheiluosaaminen on globaalisti arvioiden korkean profiilin toimintaa.

AKK haluaa kantaa ympäristövastuuta ja toteuttaa ympäristöprojektia hyvässä sekä avoimessa hengessä yhteistyössä autourheiluseurojen, kilpailijoiden ja muiden moottoriurheilun parissa toimivien kanssa. Osana projektia AKK tulee tarjoamaan ympäristökoulutusta, -konsultaatiota ja tukimateriaalia seuroille. Tarkoituksena on, että autourheilukilpailuissa toimii tulevaisuudessa aina yksi ympäristövastaava, jonka vastuualueelle kuuluu erityisesti autourheilukilpailuiden sekä -tapahtumien ympäristöasioiden huomioiminen.

Kuva: MikaMäki

Lisätietoja: toimitusjohtaja Jani Backman, 0207 219 441, jani.backman@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy