AKK:n hallituksen kokous 2/15

6.2.2015

« Takaisin

AKK:n hallituksen kokous 2/15

*Tiedotetta päivitetty 6.2. klo 13.05. Korjattu Jokamiehenluokan sääntötarkennuksessa poistettava tekstikohta.

AKK:n hallitus käsitteli kokouksessaan 3.2. mm. lajiryhmäasiat ja esitykset, saapuneet kirjeet sekä alustavan tuloksen vuodelle 2014.

Kokouksessa käsiteltiin seuraavat laji- ja työryhmien pöytäkirjat: Autosuunnistus 1/15, Jokamiehenluokka 1/15, Off-road 1/15, Olosuhdetyöryhmä 1/15, Nuorisovaliokunta 1/15, Karting 1/15, Rallicross 1/15, Rallisprint 1/15 ja Ralli 1/15.

LAJI- JA SÄÄNTÖASIAT

Jokamiehenluokka

Lajiryhmä esitti hallitukselle sääntötarkennusta koskien JM tekniikkasääntö § 10.8 säännön tulkinnan selkeyttämiseksi. Säännöstä poistetaan seuraava tekstikohta (hakasulkeissa kursivoituna ja boldattuna): ...Akselivälin muuttaminen on sallittu +- 5 cm rajoissa [ja mikäli auton vetotapaa (etu-, takaveto) muutetaan, saa akseliston tyyppi muuttua.] Pyöränripustus ja akselistot ovat vapaat. ... Hallitus hyväksyi esitetyn sääntötarkennuksen ja koska kyseessä on sääntöä selkeyttävä - ei muuttava - korjaus, astuu se voimaan heti.

Crosskart

Hallitus hyväksyi kokouksessaan seuraavat lajiryhmän esittämät sääntömuutokset: 
Polttoaine 
Kansalliseen polttoainesääntöön lisätään luokkiin 85 ja 125 NEZ säännön mukainen yksityyppipolttoaine ASPEN+ 

Ajovarusteet
Ajohaalariksi käy 125 luokassa vain FIA 1986 tai 8856-2000 standardin ajoasut. Nomex tai vastaava alusasu ei ole pakollinen, mutta suositeltava. Tekokuituisia "teknisiä" alusasuja ei saa käyttää. Karting CIK-Level2 ajoasua ei saa käyttää. Huppu, sukat, ajokengät ja hanskat pitää olla tulelta suojaavat, mutta ei tarvitse olla FIA-hyväksyttyjä. 

Vyöt
FIA tai SFI hyväksytyt vyöt. FIA-hyväksytyissä vöissä "not valid after xxx" lisäksi kansallisella lisäyksellä 5 vuotta lisää käyttöaikaa. SFI-hyväksytyt vyöt voimassa valmistusvuodesta 7 vuotta (2 + 5 vuotta). 

Kypärä
Crossikypärästä pitää löytyä merkintä ECE 22-05, lisäksi SNELL FIA CRM ja CMS 2007 kypärät. Hyväksytyt kypärästandardit julkaistaan erikseen liiton www-sivuilla. 

Ajolasit
NEZ-kilpailuissa ei saa käyttää repäisykalvoja, vain RollOff on sallittu myös umpikypärissä. Suomessa saa käyttää myös repäisykalvoja kansallisissa kilpailuissa. 

Hallitus hyväksyi kokouksessaan myös Crosskart SM 2015 sarjasäännöt. Sarjasäännöt julkaistaan erikseen liiton www-sivuilla.

Karting

Hallitus hyväksyi kokouksessaan seuraavat lajiryhmän esittämät sääntömuutokset: 

CADETT
Välitys kiinteä 11/84, maksimi renkaan kehä 870 mm, vanteen leveys taka min.140 mm. Sääntömuutos otetaan poikkeuksellisesti käyttöön heti kaudelle 2015. 

RAKET
Raket -luokan aloitusikärajaa lasketaan vuodella niin, että luokassa voi aloittaa sinä vuonna, kun täyttää 10 vuotta. Nousupisteitä voi kerätä vasta sinä vuonna, kun täyttää 11 vuotta. Sääntö astuu voimaan 1.1.2016. 

KF6
KF6 -luokan aloitusikärajaa lasketaan vuodella niin, että luokassa voi aloittaa sinä vuonna, kun täyttää 10 vuotta. Nousupisteitä voi kerätä vasta sinä vuonna, kun täyttää 11 vuotta. Sääntö astuu voimaan 1.1.2016. 

TAG
TAG -luokan aloitusikärajaa lasketaan vuodella niin, että luokassa voi aloittaa sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta. Sääntö astuu voimaan 1.1.2016.

Ralli

Hallitus hyväksyi lajiryhmän esityksen, että kauden 2016 alusta alkaen rallin päätoimitsijalisenssit käyvät myös rallisprintkilpailujen päätoimitsijatehtäviin. Sääntömuutos astuu voimaan 1.1.2016.

Rallicross

Hallitus hyväksyi kokouksessaan Rallicross SM 2015 sarjasäännöt. Sarjasäännöt julkaistaan erikseen liiton www-sivuilla.

MUUT ASIAT

Toimitusjohtajan katsaus

Liiton toimitusjohtaja Jani Backman esitteli katsauksessaan hallitukselle mm. seuraavia aiheita; alustava tulos 2014, Neste Oil jäsenedun, FIA:n ympäristösertifioinnin (AKK:n osalta hyväksytty), Mestareiden Ilta 2014 palautekyselyn tulokset sekä KITI-katsauksen. Tilintarkastuksen valmistuttua tulos tullaan esittämään liittovaltuuston kevätkokoukselle hyväksyttäväksi. 

Lisätietoja esitellyistä asioista saa Jani Backmanilta, 0207 219 441, jani.backman@autourheilu.fi 
Hallituksen seuraava kokous pidetään keskiviikkona 10.3.2015. Esitykset hallitukselle tulee toimittaa viimeistään viikkoa ennen kokousta. Lajiasiat tulee toimittaa ao. lajiryhmälle. 

Läsnä kokouksessa: Juhani Pakari (pj.), Oma Winberg (varajäsen), Lasse Koski, Markku Pietilä, Nina Suvanto, Aulis Ahonen ja Esko Mäkinen. 
Läsnä toimistosta: Jani Backman (toimitusjohtaja) ja Anssi Kannas (pääsihteeri). Lajiasioiden esittelijöinä toimivat vastuulajiensa osalta lajipäälliköt Pekka Säynevirta, Timo Lampinen ja lajikoordinaattori Mia Vihavainen. 

Lisäksi kutsuttuna Markku Muilu (liittovaltuuston pj.).

Design Mainostoimisto Ajaton Oy