AKK:n tiedote 2/2018

20.2.2018

« Takaisin

Tietoa toimistolta
 

EU tietosuojauudistus
 

Uuden EU:n tietosuoja-asetuksen on määrä tulla voimaan samanlaisena koko EU:ssa 25.5.2018. Tietosuoja-asetus koskee henkilötietoja ja niiden käsittelyä. Asetuksella halutaan parantaa yksilön suojaa. Tietosuoja-asetuksen piiriin kuuluvia henkilötietoja ovat esimerkiksi nimi, osoite, puhelinnumero, laitetunniste ja IP-osoite. Monet periaatteet säilyvät ennallaan, mutta tietosuoja-asetus tuo myös uusia tietosuojaa ja henkilötietojen käsittelyä koskevia velvoitteita, joihin rekisterinpitäjien ja henkilötietojen käsittelijöiden on valmistauduttava.

Tietosuojauudistuksesta löydät koulutusvideoita ja tarkempaa tietoa alla olevista linkeistä:

Arjentietosuoja.fi

Tietosuoja.fi
 

Tulevaa koulutustarjontaa liikunnan aluejärjestöjen toteuttamana:
 

12.3. Tietosuoja-asetuksen vaikutukset urheiluseuran toimintaan, Jyväskylä 
12.3. Tietosuojakoulutus, Pori
14.3. Tietosuoja-asetuksen vaikutukset urheiluseuran toimintaan, Lappeenranta
14.3. Jäsenrekisteri ja uusi tietosuoja-asetus, Lahti
15.3. Tetosuojakoulutus, Raisio 
21.3. Uuden tietosuoja-asetuksen vaikutukset urheiluseurassa, Kuopio
26.3. Tietosuoja-asetuksen koulutusta seuratoimijoille, Kouvola
26.3. Tietosuoja-asetuksen vaikutukset urheiluseuran toimintaan, Seinäjoki

 

RSS syötteet
 

Autourheilu.fi sivustolla on otettu käyttöön RSS-syötteet tiedotepalstoilla. RSS-syötteen tilaamalla voi seurata autourheilu.fi sivuilla julkaistavia tiedotteita automaattisesti ja reaaliajassa. RSS-syöte sisältää aina vähintään otsikon ja suoran linkin sisältöön, esimerkiksi uutiseen. RSS-syöte päivittyy automaattisesti, kun uutta sisältöä on julkaistu.

Ohjeet RSS-syötteen käyttöön löydät täältä.

 

Urheiluoppilaitoshaku 2018
 

Urheiluoppilaitoshaku yhteishaussa 20.2. -13.3.2018. Suomessa toimii yhteensä 30 toisen asteen oppilaitosta, joille on annettu erikoistehtäväksi opiskelun ja tavoitteellisen harjoittelun yhdistäminen. Lisäinfoa hakuun liittyen täältä.
 

Kevään 2018 hakuun liittyvät aikataulut
 

  • Hakuaika toisen asteen koulutukseen alkaa 20.2 ja hakemuksen on oltava perillä 13.3.2018 klo 15:00 mennessä (myös postitse lähetettävät).
  • Hakulomake urheiluoppilaitokseen 2018 toimitetaan oppilaitokseen viimeistään yhteishaun päättymiseen 13.3.2018 mennessä (myös postitse lähetettävät).
  • Urheilijoiden tiedot oppilaitoksilta lajiliittojen pisteyttäjille 30.3 2018 mennessä.
  • Lajiliittojen pisteytykset oppilaitoksille 20.4 2018 mennessä.

 

Kuluttajaturvallisuuslain muutos
 

Tukes on kiinnittänyt voimakkaasti huomiota Suomen moottoriratojen turvallisuuskysymyksiin ja he ovat tehneet myös tarkastuksia radoilla kaudella 2017 - moottoriradoilla on noudatettava voimassa olevaa kuluttajaturvallisuuslainsäädäntöä ja radoille on laadittava lain edellyttämä turvallisuusasiakirja. Lisätietoa aikaisemmin autourheilu.fi sivuilla julkaistusta tiedotteesta.

 

AKK:lle korkein ympäristöluokitus
 

AKK-Motorsport saavutti viime vuonna tehdyn auditoinnin myötä FIA:n ympäristöohjelman korkeimman, Achievement of Excellence -tason. Akkreditointi perustuu kansainvälisesti tunnustettuihin kriteereihin, kuten ISO 14001 ja 14004 standardeihin, ja helmikuuhun 2018 mennessä sen on saavuttanut AKK:n ohella vain viisi muuta lajiliittoa ympäri maailmaa. Lisätietoa täältä.

 

Lajiuutisia


Ralli
 

Rallin Lajiryhmä kerää mielipiteitä tulevaisuuden kilpailukonseptista
 

AKK:n Rallin Lajiryhmä pitää ”Work Shop”-työskentelypäivän lauantaina 24.3.2018. Tuon päivän yksi tärkeimmistä käsiteltävistä asioista on tulevaisuuden kilpailukonsepti, ennen kaikkea seurakilpailuissa, pienoisralleissa sekä kansallisissa kilpailuissa.Tätä tarkoitusta varten kaivataan seurojen ja aktiivisten rallintekijöiden näkemyksiä siitä, mihin suuntaan näitä edellä mainittujen tasojen kilpailuja tulisi kehittää. Toivomme, että lähetätte aiheesta sähköpostilla ajatuksianne joko lajipäällikkö Henrik Fankille, henrik.frank@autourheilu.fi tai lajiryhmän puheenjohtaja Markus Silfvastille, markus.silfvast@gmail.com.

 

Rallin päätoimitsijakoulutus 7.-8.4. Keski-Suomessa
 

Seuraava Rallin päätoimitsijakoulutus järjestetään Keski-Suomessa kaksipäiväisen 7.-8.4.2018. Koulutuksen tarkka pitopaikka on vielä vahvistamatta, mutta se pyritään vahvistamaan mahdollisimman pian. Koulutus on edellytys 2-tason Rallin Päätoimitsijalisenssin myöntämiselle. Koulutuksen tarkemmat tiedot sekä ilmoittautumisohjeet löytyvät AKK:n verkkosivujen koulutuskalenterista.

 

Rallin kalenterihaku kaudelle 2019
 

Kauden 2019 kansallisten Rallikilpailujen hakuaika päättyy huhtikuun 2018 loppuun mennessä. Myös arvokilpailujen (SM-, RSJM, F-Rallisarja sekä HRT) hakuaika päättyy samaan aikaan. Hakemukset tulee tehdä KITI-järjestelmän kautta. Sarjakilpailuja hakevien seurojen toivotaan ilmoittamaan lajipäällikölle sähköpostilla hakemuksen yhteydessä, mikäli myös muiden kuin ensisijaisesti haettavan sarjan osakilpailun järjestäminen kiinnostaa.

Esimerkiksi:

Kellokukantien Urheiluautoilijat ry anoo järjestettäväksi kaudella 2019:

  1. F-Rallisarja
  2. Rallin Suomen Juniorimestaruus
  3. Historic Rally Trophy

Ralli SM-osakilpailun järjestämisestä kaudella 2019 kiinnostuneita seuroja pyydetään toimittaman KITI-hakemuksen lisäksi lajipäällikölle alustava suunnitelma kilpailun järjestämisestä.

 

Rallin Lajiryhmän seuraava kokous
 

Rallin Lajiryhmän seuraava kokous pidetään perjantaina 23.3. Esitykset lajiryhmälle tulee toimittaa lajipäälliköllesähköpostilla viimeistään keskiviikkoon 14.3. mennessä.


 

Rallisprint
 

Rallisprintin kalenterihaku kaudelle 2019
 

Kauden 2019 kansallisten Rallisprint-kilpailujen hakuaika päättyy huhtikuun 2018 loppuun mennessä. Myös arvokilpailujen (SM- ja Cup) hakuaika päättyy samaan aikaan. Hakemukset tulee tehdä KITI-järjestelmän kautta.

SM-rallisprintin järjestämisestä kiinnostuneita seuroja pyydetään lähettämään KITI-hakemuksen lisäksi tieto lajipäällikölle sähköpostilla seuran kiinnostuksesta toteuttaa Rallisprintin SM-osakilpailu kaudella 2019. Myös kaudella 2019 sarja koostuu kahdesta talvikilpailusta sekä kahdesta asfaltti- sekä sorakilpailusta.


 

eMotorsport
 

AKK-Motorsportin ja Circuit eMotorsportin yhteistyössä toteutettava eMotorsportin SM-sarjassa starttaa kolmas kilpailukausi maaliskuun lopulla. Kauden 2018 suurin muutos on pelialustan muutos, eli uutena simulaattorina toimii Asetto Corsa aikaisemmin käytetyn Live for Speed-alustan sijaan.
 

Kauden 2018 eMotorsportin SM-sarjan kalenteri on seuraava:
 

  26.3.2018         Barcelona GP (ESP)
  16.4.2018         Laguna Seca Raceway (USA)
    7.5.2018         Imola (ITA)
  21.5.2018         Nurburgring GP (GER)
  18.6.2018         Zandvoort (NED)
  20.8.2018         Daytona Oval (USA)
  10.9.2018         Keimola (FIN)
  1.10.2018         Red Bull Ring (AUT)
22.10.2018         Long Beach (USA)
12.11.2018         Ahvenisto (FIN)

Kaikki osakilpailut alkavat maanantaihin klo 20.00.

Kaikilla sarjaan ja sen osakilpailuihin osallistuvilla kilpailijalla tulee olla AKK:n alaisen jäsenseuran jäsenyys, eMotorsport -tutkinto tai rataleima voimassa sekä voimassaoleva kilpailijalisenssi (kansallinen lisenssi, peruslisenssi tai eMotorsport lisenssi). Ilmoittautuminen osakilpailuihin tapahtuu aina KITI-järjestelmän kautta.


 

Autosuunnistus
 

-Sääolosuhteiden vuoksi perutun Naantalin Seudun Urheiluautoilijoiden talvi-SM:n tilalle ei ole löytynyt uutta kilpailunjärjestäjää. SM-osakilpailujen määrän säilyttämiseksi lajiryhmä on neuvottelujen ja selvitysten perusteella myöntänyt kokeiluluonteisesti Alavuden UA:n 6.10. järjestämän NEZ-osakilpailun yhteyteen myös SM-luokan.  Sekä NEZ- että SM-luokkiin osallistumisen mahdollistava järjestely on ollut käytössä ulkomaisissa NEZ-osakilpailuissa jo aikaisemminkin.

-Vuoden 2018 arvokilpailumuistio on laadittu yhdessä järjestäjien kanssa. Muistio on nähtävissä autosuunnistuksen materiaalipankissa.

-Seuroja pyydetään aktivoitumaan vuoden 2019 kilpailujen suunnittelun ja hakemisen osalta. Usean periteisen AS-seuran vetäessä henkeä vuonna 2018 kilpailujen järjestämisestä, olisi nyt hyvä aika jalkauttaa suunnitelmia ja varata ajoissa ensimmäisenä parhaiten sopivat päivämäärät vuoden 2019 kansallisille ja arvokilpailuille. Normaalin järjestyksen mukaisesti 2019 kilpailut tulisi anoa 30.4.2018 mennessä.

-Autosuunnistuksen vuoden 2019 sääntömuutoksia varten lajiryhmä pyytää ehdotuksia harrastajilta. Ehdotukset voi osoittaa suoraan lajiryhmäläisille/lajipäällikölle, mieluiten sähköpostilla käsittelyn helpottamiseksi. Kaikki kirjalliset sääntömuutosesitykset käsitellään lajiryhmän kokouksessa ja esitellään hallitukselle kesäkuun sääntökokoukseen.

 

Jokamiesluokka
 

JM Lajiryhmän kokous perjantaina 23.3.2018 Jyväskylässä.
JM SM Järjestäjien palaveri lauantaina 24.3.2018 Jyväskylässä: 2017, 2018 ja 2019 JM SM-kilpailuiden järjestäjät kutsuttuna.

 

Jokamiesluokan tekniikan sääntötarkennukset:
 

Hallitus hyväksyi lajiryhmän esittämän sääntömuutoksen koskien jokamiehenluokan turvakehikkosääntöä nk. WRC-tuen osalta:

10.5.1 Turvakehikko

(Lisäys sääntöön)

Kyseinen tuki (253-15) pakollinen mikäli mitta ”A” on suurempi kuin 450mm. Putkea saadaan taivuttaa enintään 20 astetta edellyttäen, että sivuprojektio on suora. Kiinnityspisteet tulee olla ylhäällä enintään 100 mm:n etäisyydellä turvakehikon etukaaren ja pitkittäistuen yläliitoksesta (kts kuva 253- 52 mittauksesta) ja enintään 150mm etukaaren tai sivukaaren kiinnitysjalasta. Tuki on pakollinen autoissa, joiden katsastuskortti on myönnetty 1.1.2018 jälkeen. Tukea suositellaan käytettäväksi kaikissa autoissa, joissa A-mitta täyttyy.

Muiden lajiryhmän esittämien jokamiehenluokan sääntöasioiden osalta (Paloseinät, Penkin kiinnitys sekä Istuin), hallitus hyväksyi lajiryhmän esittämät täsmennykset sääntöihin. Katso AKK tiedote 1/2018 
 

Kysely jokamiesluokan harrastajille on auki 28.2.2018 asti
 

Kiitos aktiivisesta osallistumisesta kyselyyn, vastauksia kyselyyn on tullut jo noin 400. Kyselyn tulokset julkistetaan AKK:n sivuilla kyselyn päätyttyä.

Lajipäällikön terveiset kyselystä: Ymmärrän että kysely ei kata nyt kaikkia mahdollisia haastavia aiheita lajin ympärillä. Tällä kyselyllä on nyt aloitettu ja jatkossa teemme myös muita aiheita koskevia kyselyitä. Ota rohkeasti yhteyttä lajia koskevissa asioissa lajiryhmään tai lajipäällikköön juho.ketonen@autourheilu.fi.


 

Rallicross
 

SM Rallicross lajiryhmän kokous 21.2.2018 Kellokukantiellä, kokouksessa valitaan sarjatyöryhmä. Sarjan säännöt lähtevät välittömästi sarjatyöryhmän tarkasteltavaksi ja ne pyritään julkaisemaan mahdollisimman pian.

SM Rallicross järjestäjien ja sarjatyöryhmän palaveri Tampereella 11.3

FinRX eli Kansallisen rallicrossin ja Crosskartin yhteiset sarjansivut ovat auenneet osoitteessa www.finrx.fi

 

Crosskart
 

Crosskartin talvisarja on käynnissä. Pistetilanne löytyy täältä.
FinRX eli Crosskartin ja Kansallisen rallicrossin yhteiset sarjan sivut ovat auenneet osoitteessawww.finrx.fi


 

Jäärata
 

Jääradan SM kausi 2018 käsittää 4 osakilpailua, valitettavasti kuitenkin ensimmäinen osakilpailu Jalasjärvellä Hirvijärvellä jouduttiin perumaan huonon jäätilanteen vuoksi. Sarjaa ajettiin nyt viikonloppuna kaksi osakilpailua lauantaina Puolangalla ja sunnuntain Paltamossa. Pistetilanne löytyy täältä.
 

SM Jäärata kilpailukalenteri 2018
 

1. 3.2.2018 Jalasjärvi      Hirvijärvi     peruttu

2. 17.2.2018 Puolanka     Ristijärvi

3. 18.2.2018 Paltamo      Oulujärvi

3. 17.3.2018 Kuusamo    Torankijärvi

 

Kutsukilpailut 2018


Tampereella järjestetään keskiviikkona 7.3.2018 perinteinen jääratakutsukilpailu, kun Pistejäärata ajetaan jo 43. kerran paikkana Pyynikin Urheilukenttä. Luokkana kilpailussa 2WD RC, SS ja V1600 (kardaani- ja etuvetoiset) Lisätietoja www.tamua.fi

Seinäjoella järjestetään 10.3 EPUA Jääspeedway kutsukilpailu. Luokkina kilpailussa Legends ja 2-vetoiset SS/RC autot (kardaani- ja etuvetoiset) Lisätietoja www.epua.fi Karting 
 

Kartingin kalenteri 2018 
 

Akkn halllituksen hyväksymä Kartingin 2018 runkokalenteri on julkaistu. Kitissä oleva kilpailukalenteri tullaan muokkaamaan kalenterin mukaiseksi tämän kevään aikana.  Runkokalenteri löytyy täältä.
 

Kartingin SJM sarjasäännöt 2018 julkaistu
 

Akkn halllituksen hyväksymät Kartingin SJM sarjasäännöt on julkaistu. Säännöt löytyvät täältä.
 

Kartingin SM sarjasäännöt 2018 julkaistu
 

Akkn halllituksen hyväksymät Kartingin SM sarjasäännöt on julkaistu. Säännöt löytyvättäältä.Tekniikka
 

Hallitus on päättänyt kokouksessaan hyväksyä tekniikan lajiryhmän esitykset seuraavasti:

- Kansallisen luokituksen sarjatuotantoauton laskentatapa uudistetaan. Vaihtoehtoisesti valmistusmäärä voi olla vähintään 2500kpl peräkkäisen 12 kuukauden aikana tai vähintään 5000kpl kokonaisvalmistusmäärä ilman aikarajoitetta.

- Rallicrossin Kansallinen nelivetoluokan , SRC- ja Autokrossin, sekä SS-ryhmän  autoissa kojelaudan poistaminen on sallittu, mutta ohjaamossa ei saa olla teräviä kulmia.

- Voiteluaineen lisääminen RE85 etanolipolttoaineeseen on sallittu.

- S2000-, R4-, R5-, ja WRC korien käyttö SS luokassa on sallittu luokituksen mukaisina. Kuitenkin kuvan 279-1 mukaiset muutokset ovat sallittu."

Yllä mainitut sääntömuutokset astuvat voimaan välittömästi.

Muistutetaan kilpailijoita autojen kansallisen luokituksen käytöstä. Kansallinen luokitus on luotu, jotta mahdollistetaan FIA:n luokittelemattomien autojen käyttö. Kansalliselle luokitukselle on kuitenkin olemassa omat sääntönsä, joita tulee noudattaa.

Kansallista luokitusta käytettäessä luokitustodistuksen tulee aina olla alkuperäinen, AKK:sta hankittu. Lisäksi auto tulee aina tarkistuttaa ennen kuin auto ilmoitetaan ensimmäiseen kilpailuun. Sama koskee autoja, jotka on muutettu olemassa olevasta kilpa-autosta (esim BMW 325 => BMW 328). Ohjeet kansalliseen luokitukseen löytyy tekniikan materiaalipankista Etusivu > lajit > Tekniikka > materiaalit >

Rallikrossin sääntökokonaisuutta ollaan parhaillaan selkeyttämässä. Tarkoitus on muokata sääntöjä helpommin luettavaan muotoon. Samalla on tarkoitus muokata joitakin sääntöjen vanhoja jäänteitä. Sääntöluonnos on tarkoitus julkaista kevään aikana, jonka jälkeen kilpailijoilta tullaan pyytämään niistä kommentteja. Samassa yhteydessä tarkastellaan myös SS ryhmän sääntöjen muutostarpeita. Rallikrossin ja SS ryhmien sääntömuutosesityksiä voi jo nyt jättää tekniikan lajipäällikölle iiro.palmi@autourheilu.fi.

Muistutetaan, että kansainvälisesti vuonna 2013 päättyneiden kypärästandardien (BS6658-85 type A/FR ja SA2000) kansallinen jatkoaika päättyy 31.12.2018. Turvavöiden ja istuimien osalta jatketaan nykyistä käytäntöä, eli kansallisesti istuinta ja turvavöitä voi käyttää viisi vuotta kansainvälisen voimassaolon päättymisen jälkeen.

Tekniikan materiaaleissa AKK:n sivuilla olevaa  ”Turvakehikko Selkokielellä ”-opasta on päivitetty. Lisäksi päivitettynä löytyy myös AKK:n hyväksymät kuntokatsastustoimipaikat. Kuntokatsastuksien raportointi on viety verkkoon ja 1.4.2018 alkaen katsastustoimipaikat tulostavat kaikki kuntokatsastustodistukset suoraan verkosta. Tämä ei aiheuta mitään muutostarpeita kuntokatsastuspaikkojen asiakkaille eli kilpailijoille. Tekniikan materiaalit löytyvät täältä.

 

Seuraava AKK:n tiedote 3/2018 julkaistaan viikolla 14.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy