AKK panostaa digitaaliseen autourheiluun – 2020 suomenmestaruudet ratkotaan rallicrossissa ja rata-ajossa

31.10.2019

« Takaisin

Kansallinen lajiliitto AKK nostaa digitaalisen autourheilun viralliseksi autourheiluluokaksi. Harrastajille ja kumppaneille laji tarjoaa paljon kiinnostavia mahdollisuuksia olla mukana monimuotoistuvassa autourheilussa. AKK järjestää ensi vuonna yhteistyössä FiSRA:n kanssa suomenmestaruussarjat rata-ajossa sekä rallicrossissa, joista jälkimmäisen SM-finaali nähdään Ylen kanavilla.

 

Digitaalinen autourheilu on nopeasti kasvava laji sähköisessä urheilussa, eSportsissa. Lajipäällikkö Henri Karjalainen AKK:sta näkee lajin edullisuuden ja matalan kynnyksen aloittamisen positiivisena paitsi harrastajille, myös vahvistavan entuudestaan autourheilun tasa-arvoisia lähtökohtia.

- Nykyiset pelisimulaattorit ovat kehittyneet niin realistisiksi, että AKK haluaa luoda lajeille viralliset suomenmestaruusarvot. Aloittaminen on helppoa ja digitaalisesti kilpaileminen on huomattavasti halvempaa, kuin oikean elämän kilpa-ajaminen. Alkuun pääsee tietokoneella ja esimerkiksi käytetyllä parin sadan euron rattipoljin-yhdistelmällä. Laji sopii sekä nuorille sekä aikuisille ja pelejä löytyy paljon erilaisia tietokoneelle sekä konsoleille.

- Meillä on tällä hetkellä hyvä määrä harrastajia, mutta toivomme lajin pariin entistä enemmän uusia kasvoja. Tulevaisuudessa tavoitteena on kasvattaa lajia entisestään, ja ottaa huomioon useampi peli sekä pelialusta, kuten konsolipelaajat.

Karjalainen näkee digitaalisen autourheilun kiinnostavaksi lajiksi myös kumppanitahoille.

- Monet yritykset ovat lähteneet markkinoimaan itseään eSportsin avulla tavoitellen erityisesti nuoria yleisöjä ja harrastajia. Digitaalisen autourheilun suhteen uskon yritysten arvostavan erityisesti lajin väkivallattomuutta, puhtautta, rehtiyttä ja vastuullisuutta sekä ympäristön että harrastajien suhteen. Sarjojen yhteistyökumppanuusneuvottelut ovat käynnissä ensi vuotta varten, ja kerromme mielellämme lisää, mikäli esimerkiksi uudet suomenmestaruussarjat kiinnostavat, Karjalainen vinkkaa.

Yle mukaan Digital Rallicross SM -sarjaan

AKK ja FiSRA (Finnish Sim Racing Association ry) järjestävät yhteistyössä 2020 kaksi digitaalisen autourheilun suomenmestaruussarjaa, jotka ajetaan rallicrossissa sekä rata-ajossa. Yhteistyön tahot aloittivat menestyksekkäästi jo kuluvana vuonna, jolloin Neste Rallin yhteydessä ajettiin komeasti katsojia kerännyt Sim Racing eSM -finaali. 66 000 Jyväskylän Paviljongin kilpailukeskuksessa vieraillutta rallifania otti omakseen myös digitaalisia autourheiluelämyksiä tarjonneen simulaattorimaailman, jossa pääsi testaamaan taitojaan koko Suomen MM-ralli-viikonlopun ajan.

Ensi vuonna ajettavien suomenmestaruussarjojen pelinä toimii maailman yksi realistisimmista simulaatioista, yhdysvaltalainen iRacing. Ensimmäisenä vauhtiin pääsee rallicrossin SM-sarja, jonka finaali ajetaan Joensuussa 1.2.2020. Loppukilpailun tapahtumat tullaan välittämään kotikatsojille myös Ylen televisiokanavilla. Finaalipaikoista karsitaan kolmen karsintakilpailun sarjassa, joka käynnistyy 16.11. Karsinnoista valitaan 8 parasta kuljettajaa livefinaaliin ja loput 4 kuljettajaa tulevat suoraan digitaalisen rallicrossin MM-sarjasta. Palkintona on tarjolla AKK:n virallisen suomenmestaruuden ohella 3 000 € rahapalkinto.

- Mikäli osallistuminen Digital Rallicross SM -sarjaan kiinnostaa, mukaan karsintoihin ehtii vielä. Toinen vaihtoehto on harjoitella tämä talvi FiSRA:n järjestämissä harrastetason kilpailuissa, ja tähdätä kesällä Neste Rallin yhteydessä ajettavaan rata-ajon SM-finaaliin. Sarjaan osallistumiseen tarvitsee vain tietokoneen, ratin ja polkimet sekä itse pelin, Karjalainen summaa.

Digitaalisen rallicrossin suomenmestaruuden kalenteri:

16.11.2019    karsintakisa verkon välityksellä
23.11.2019    karsintakisa verkon välityksellä
30.11.2019    karsintakisa verkon välityksellä
1.2.2020        SM-livefinaali, Joensuu

Digitaalisen rallicrossin SM-sarjasäännöt ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä.

Seuraa tiedotusta sekä AKK:n, Moottoriurheilu.tv:n että FiSRA:n kanavissa:
Kotisivu
Facebook

Twitter
Instagram
Youtube
Twitch (kisojen livestriimit)

Lisätietoja:
Henri Karjalainen, digitaalisen autourheilun lajipäällikkö / AKK, henri.karjalainen@autourheilu.fi, 050 546 0500

Design Mainostoimisto Ajaton Oy