AKK teki linjaukset autourheilun kesän kilpailutoimintaa koskien

14.5.2020

« Takaisin

Valtioneuvosto antoi päivitetyt linjaukset maanantaina 4.5. koskien yleisötapahtumien järjestämistä Suomessa COVID-19 pandemina johdosta. AKK teki 14.5. hallituksen kokouksessaan linjaukset autourheilun kesän kilpailutoimintaa koskien.

Valtioneuvosto antoi päivitetyt linjaukset maanantaina 4.5. koskien yleisötapahtumien järjestämistä Suomessa COVID-19 pandemina johdosta. 1.6. lähtien kokoontumisrajoitukset on rajattu 50 ihmisen kokoontumisiin. Alle 500 hengen urheilutapahtumia voidaan järjestää erityisjärjestelyin 31.7.2020 saakka.

AKK-Motorsport ry:n alainen kansallisen tason kilpailutoiminta voidaan aloittaa 1.6. valtioneuvoston suositusten mukaisesti. Liiton arvokilpailuja (Aluemestaruus, Trophy, Cup ja SM), NEZ-kilpailuja ja muita kansainvälisiä kilpailuja ei järjestetä 31.7.2020 asti valtioneuvoston yleisötapahtumasuositusten perusteella. 

Kansallisia kilpailuja voi järjestää, mikäli kilpailun järjestäjä saa tapahtumalle tarvittavat viranomaisluvat. Kalenteriin 1.6.-31.7. haetut arvokilpailut voi järjestää kansallisena, mikäli kilpailun järjestäjä näin haluaa. Liitto suosittaa jäsenseurojaan käyttämään huolellista harkintaa omien tilaisuuksien ja harjoitusten järjestämisessä, sekä noudattamaan viranomaisten suosituksia.

Kilpailukalenteriin 2020 hyväksytyn kilpailun peruuttamisesta ei peritä SK 2020 kansalliset määräykset kohdan 20. mukaista kilpailun peruutusmaksua.

Koulutusten ym. liiton ja alueiden tilaisuuksien osalta toimitaan valtioneuvoston kokoontumissuositusten mukaisesti. Suositellaan liiton ja alueiden kokousten järjestämistä etäyhteyksin 31.7. saakka.

AKK seuraa tarkasti valtiohallinnon ja viranomaisten pandemiarajoituksia ja tiedottaa mahdollisista muutoksista ja tarkennuksista erikseen liiton www-sivuilla tarpeen mukaan. 

 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) seuraa valtakunnallista ja kansainvälistä tilannetta ja antaa ohjeita tartuntojen ehkäisyssä osoitteessa www.thl.fi

Yleisötapahtumien järjestämiseen liittyvän ohjeistuksen ja määräysten käytännön linjauksista päättää Aluehallintovirasto AVI, jonka päätökset löytyvät osoitteesta www.avi.fi

Yleistä liikunnan  ja urheilun harrastustoiminnan järjestämiseen liittyvää ohjeistusta löydät myös Olympiakomitean sivuilta osoitteesta www.olympiakomitea.fi

 

Yhteystiedot

Anssi Kannas

Pääsihteeri

050 300 1244

anssi.kannas@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy