Ammattilaisten rallisimulaattorit ilmaiseksi yleisön käytössä Suomen MM-rallissa – Flying Finn DigiRigi tulee taas Paviljonkiin

18.7.2023

« Takaisin

AKK ja Overpower Oy tuovat rallikansan käyttöön 16 rallisimulaattoria. Lisäksi Paviljongilla ajetaan digitaalisen rata-autoilun Suomen mestaruudesta.

Secto Rally Finlandin aikana hellitään tänäkin vuonna rallikansaa, kun MM-rallin kisakeskuksessa Jyväskylän Paviljongilla tarjotaan kaikelle kansalle mahdollisuus ajaa ammattilaisten käytössä olevia rallisimulaattoreita.

Suomen autourheilun kansallinen lajiliitto AKK-Motorsport yhteistyössä laitevalmistaja Overpower Oy:n kanssa tuo edellisvuosien tapaan yleisön saataville kaikkiaan 16 simulaattoria, joista neljä on tarkoitettu lapsille.

Flying Finn DigiRigi on autourheilun lajiliiton AKK:n nuorisourheilun hanke, jonka tavoitteena on tukea autourheilun kestävää kehitystä, tuoda autourheilu lähelle lapsia ja nuoria sekä mahdollistaa uusia keinoja tulevaisuuden kykyjen löytämisen. 

Viime vuonna Jyväskylän MM-rallin aikana virtuaalista rallia kävi ajamassa noin pari tuhatta ihmistä päivässä, ja tälle vuodelle odotetaan myös paljon halukkaita.

–Yleisin reaktio on ollut “Vau!” Ihmiset ovat olleet yllättyneitä siitä, kuinka realistiselta simulaattorilla ajaminen tuntuu. Näillä laitteilla pystytään simuloimaan kaikki muut paitsi G-voimat. Nykyajan laitteet ovat hyvin kehittyneitä, ja niillä voidaan tuoda kaikkien ajettaviksi esimerkiksi ralli, rata-autoilu tai jopa jokkikset eli jokamiehenluokka, Overpowerin projektipäällikkö Risto Pahkala kertoo.

Aikuiset ja lapset yhtä innoissaan

Rallisimulaattorialue Paviljongin B-hallissa aukeaa yleisölle keskiviikkona 2.8. kello 15 ja on avoinna aamusta iltaan torstaista lauantaihin.

Yleisön koeajojen lisäksi alueella ratkotaan myös digitaalisen rata-autoilun Suomen mestaruus, kun Digital Racing eSM 2023 -loppukilpailu käydään lauantai-iltana. Perjantaina iltapäivällä sen sijaan kisaillaan digitaalisille jokkiksilla.

AKK:n lajipäällikön Henri Karjalaisen mukaan Suomen MM-ralli on mainio tilaisuus esitellä digitaalista autourheilua lajina suurelle yleisölle, ja myös harrastavat seurat pääsevät näkyviin. Lisäksi tietysti maailman parhaalle rallikansalle voidaan tarjota lisäaktiviteettia varsinaisen rallin lisäksi.

– Ihmiset tykkäävät, kun saavat kokeilla realistista ajamista. Voi valita rallia, rata-ajoa tai rallicrossia. Aikuiset ovat olleet näistä ihan yhtä innoissaan kuin lapset, Karjalainen sanoo. 

Flying Finn DigiRigi -rallisimulaattorialue avoinna Paviljongin B-hallissa: 

  • ke 2.8. 15–22
  • to 3.8. 9–20
  • pe 4.8. 10–22
  • la 5.8. 10–22
  • su 6.8. suljettu

Lisätietoja ja koeajotiedustelut medialle:

Risto Pahkala
Projektipäällikkö
Overpower Oy
044 552 7275
risto@overpower.gg

Olli Pahkala
Laite-& ohjelmistoasiantuntija
044 335 2553
olli@overpower.gg


Kuva: Overpower

Design Mainostoimisto Ajaton Oy