AS -lajiryhmän kokous 5-2016

9.11.2016

« Takaisin

            AS LAJIRYHMÄN KOKOUS 5/2016              

Aika:     9.11.16  klo 11.00-13.50

AS-lajiryhmä käsitteli kokouksessaan 5-2016 seuraavia asioita:

- Käsiteltiin tuomariston raportit. Kilpailun lupapapereiden kanssa oli ollut sekaannuksia. Lajiryhmä toteaa, että luparutiinit tulee järjestää AKK:n toimistolla paremmin myös lomien aikana.

Tuloslaskennassa on ollut ongelmia käytetyn ohjelmiston ja emit-asemien toteutuksen kanssa. Lajiryhmä toteaa, että tuloslaskennan asioita on otettava enemmän esiin kilpailujärjestäjien koulutuksessa.

Materiaalipankin materiaalit ovat osittain vanhentuneita. Päivitetään materiaalit vuoden vaihteeseen mennessä. Merkittiin tiedoksi myös kilpailijaluokituksessa ollut epäselvyys.

Autosuunnistuksessa KITI -järjestelmän kilpailijalisenssitarkistus ei ole käytössä. Tällä mahdollistetaan tutustumislisenssillä ilmoittautuminen KITI:n kautta. Kilpailijalisenssin tarkistaminen on näin ollen siirretty kilpailun järjestäjän vastuulle kaikissa luokissa.

Yksi kilpailu on peruttu vähäisen ilmoittautumismäärän vuoksi. Todettiin, että kilpailun markkinoinnin aloitus hyvissä ajoin on tärkeää. Kilpailun löytyminen kilpailukalenterista antaa kilpailijoille paremman mahdollisuuden suunnitella ajettavia kilpailuita.

         - Käsiteltiin ja hyväksyttiin arvosarjojen loppupisteet vuodelta 2016.

        - Käsiteltiin ja merkittiin tiedoksi yksi saapunut luokanpudotusilmoitus.

- Keskusteltiin kauden 2017 arvokilpailuista.

-NEZ  -kilpailut ajetaan seuraavasti:

             -Tanska              12. - 13.5.2017

                        - Suomi              1.-2.9.2017

             - Ruotsi              29.-30.9.2017

             -Suomen NEZ -osakilpailut myönnettiin seuraavasti:

             1.9.2017 Oskarin Yöajo, AL- Hki

             2.9.2017 UFAK -lenkki, UFAK

- SM- ja Cup-kilpailukalenteri on edelleen työn alla. Järjestäjien löytäminen on erittäin työlästä. Tällä hetkellä muutamia järjestäjäehdokkaita, mutta lopullinen sitoutuminen vielä puuttuu. Keskusteltiin kilpailukalenterista ja todettiin, että lajiryhmän jäsenet jatkavat työtään järjestäjien löytämiseksi. 25.11.2016 on takaraja, jolloin tehdään päätös osakilpailuiden määrästä ja päivämääristä.

- Toistaiseksi vain kaksi kansallista kilpailua on anottuna kalenterissa: Armonlaakson ajo 28.1.2017 ja Talvieksytys 11.2.2017. Lajiryhmä toivoo, että kilpailuita tulisi lisää ja että ne saataisiin riittävän ajoissa kalenteriin, jotta kilpailijat voisivat niihin varautua.

- Hyväksyttiin sähköpostikäsittelyissä ja oikoluvussa tehdyt muutokset. Sääntökirja 2017 julkaistaan marras-joulukuussa. Timo Leppäkorpi tekee muutoskohdista lyhennelmän AS.net: tiin. Lajiryhmä kiittää kaikkia harrastajia, jotka tekivät esityksiä sääntöjen muuttamiseksi.

- Timo Leppäkorpi esitteli tulevaisuusryhmän tilannetta. Keskustelua on käyty melko harvojen henkilöiden välillä. Mielipiteiden vaihto on ollut asiallista ja rakentavaa, mutta nyt valitettavasti tämä on jokseenkin kokonaan tyrehtynyt. Tätä keskustelua on hyödynnetty 2017 sääntöjä mietittäessä, esimerkkinä uusien teknisten apuvälineiden käyttö. Lajiryhmä pitää tulevaisuuden pohtimista tärkeänä ja toivoo sen myös jatkuvan.

- 5.11. järjestettäväksi aiottu arvokilpailuiden järjestäjien ja maastovalvojien koulutustilaisuus jouduttiin siirtämään, koska arvokilpailukalenteri ei ollut valmis. Tämä tilaisuus järjestettäneen tammikuussa kilpailukalenterin valmistuttua.

           Lisätietoja antaa lajipäällikkö Iiro Palmi, iiro.palmi@autourheilu.fi, 050-347 5177

 

 

 

Design Mainostoimisto Ajaton Oy