Autosuunnistuksen lajiryhmän kokous 1-2016

5.1.2016

« Takaisin

Autosuunnistuksen järjestäytymiskokous 1-2016      29.12.2015

Paikka: AKK-Motorsport ry, Kellokukantie 7, Vantaa

Paikalla: Jari Kulmala, Hannu Koivusaari, Timo Leppäkorpi, Iiro Palmi (lajipäällikkö, sihteeri)

Kokouksessa 29.12.2015 käsiteltiin seuraavia asioita:

1. Lajipäällikkö Iiro Palmi esitteli hallituksen hyväksymän strategian, missä on kaksi rinnakkain kulkevaa kehityslinjaa: Nykymuotoinen AS ja ”Tulevaisuuden AS”, missä pyritään löytämään uusia tapoja harrastaa ja tekemään harrastuksen aloittaminen helpommaksi.

2. Lajipäällikkö esitteli saapuneet kirjeet, joissa lajiryhmään valitut Lasse Vainikainen sekä Marko Hakola kieltäytyvät lajiryhmän jäsenyydestä.

3. Käytiin keskustelu lajiryhmän puheenjohtajuudesta. Kokous valitsi keskustelun jälkeen yksimielisesti puheenjohtajaksi Jari Kulmalan. Iiro Palmi valittiin lajiryhmän sihteeriksi.

4. Keskusteltiin lajin kehityssuunnista. Todettiin, että hallituksen strategian mukainen lajin kehittämisvastuu jaetaan kahdelle: Jari Kulmala vastaa nykymuotoisen autosuunnistuksen kehittämisestä puheenjohtajan ominaisuudessa ja Timo Leppäkorpi ottaa vastuulleen autosuunnistuksen tulevaisuustyöryhmän. Koulutus- ja kilpailuasioista vastaa Kulmala, Tiedottamisesta Kulmala yhdessä Iiro Palmin kanssa, sääntöasioista Hannu Koivusaari ja tulevaisuustyöryhmä on Timo Leppäkorven vastuulla.

5. Timo Leppäkorpi kartoittaa seuraavaan kokoukseen mennessä tulevaisuustyöryhmän kokoonpanoa ja työskentelytapaa. Ajatuksena on helpottaa uusien harrastajien tuloa lajin pariin ja kehittää uusia toimintamalleja harrastaa autosuunnistusta. Pyritään myös selvittämään keinoja motivoida harrastajia ajamaan harjoituskilpailuiden lisäksi myös kansallisia kilpailuita. Kaikki uudet ideat ovat tervetulleita ja Timo ottaa niitä mielellään vastaan. Timon yhteystiedot:  timo.leppakorpi(ät)nokia.com, matkapuhelin 040-574 8135.

6.  Sovittiin, että tuomari ja maastovalvojaraportit käsitellään seuraavassa kokouksessa, koska niissä ei ollut akuuttia käsiteltävää.

7. Hyväksyttiin kauden 2015 arvokilpailuiden tulokset.

8. Sovittiin nousupistetilanteen päivittämisestä Kannonkiertäjien sivuille.

9. Käsiteltiin luokkapudotusanomukset.

10. Valittiin Suomen NEZ yhdyshenkilöiksi kaudelle 2016 Juha Heikkilä ja Rolf Felin. Valittiin Suomen edustajaksi Tanskan osakilpailun tuomaristoon Rolf Felin.

11. Keskusteltiin kilpailukalenterista 2016. Tämän hetken arvokilpailukalenteri on seuraava:

                             26.8 NEZ-Tammelan Autohuolto-AS        NEZ

                             27.8 NEZ Härkätien Lenkki                       NEZ

 

                             13.2. Armonlaakson Ajo                            SM

                             3.9.   XL Aprilli-ST                                      SM

                             1.10. II Ritolan Sinne-Tänne Ajot               SM

 

                             20.2. Ilvesajo                                               Cup

                             11.6. XVII Kesäilta Kangasalla AS              Cup

                             15.10. Syyseksytys                                      Cup

 

Lisäksi etsitään vielä järjestäjiä yhdelle Cup –kilpailulle sekä kahdelle SM osakilpailulle. Asia käsitellään seuraavassa kokouksessa.

Lajiryhmä toteaa erittäin positiivisena asiana harjoituskilpailuiden runsaan määrän. On myös erinomainen asia, että harjoituskilpailuiden ajankohdat on julkaistu monen harjoitussarjan osalta jo näin hyvissä ajoin ennen kilpailuja. Harjoituskilpailut kirjataan myös KiTi –järjestelmään.

12. Sovittiin että Jari Kulmala päivittää arvokilpailuiden järjestäjien muistion ja esittää sen lajiryhmälle seuraavassa kokouksessa. Tällöin päätetään sen jakamistavasta arvokilpailuiden järjestäjille.

13. Käytiin läpi ja hyväksyttiin toimintasuunnitelma. Seuraavaan kokoukseen toimitetaan myös aiemmin tehty kysely ohjenuoraksi tulevalle harrastajakyselylle.

14. Lajiryhmän kokousaikataulu:

                             20.1.2016

                             17.5.2016          Valmistava sääntökokous

                             19.7.2016          Sääntökokous

                             11.11.2016        Lajiryhmän kokous ja seuraavalle päivälle mahdollisesti koulutuspäivä

15. Keskusteltiin marraskuussa voimaan tulleesta Trafin rekisterioteuudistuksesta. Todettiin että kilpailijan on voitava näyttää toteen autonsa katsastuksen voimassaolo. Tällaiseksi katsotaan paperinen rekisteriote. Iiro Palmi selvittää käytännön ja AKK:n nettisivuille laitetaan ohje paperisen rekisteriotteen 1-osan tilaamisesta Trafilta.

Käsiteltiin myös kirje koskien autosuunnistuksen harjoituskilpailuihin osallistumisesta omaa luokitusta alemmassa luokassa. Päätettiin ohjeistaa kilpailun järjestäjiä ohjaamaan kyseiset harrastajat ajamaan kilpailun ulkopuolisena, ettei viedä sijoituksia aloittelevilta kilpailupareilta.

Seuraava kokous 20.1.2016 klo 11 AKK:n toimistolla Vantaalla.

Lisätietoja: lajipäällikkö Iiro Palmi, iiro.palmi@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy