Autosuunnistuksen lajiryhmän kokous 1-2020

3.4.2020

« Takaisin

Autosuunnistuksen lajiryhmän kokous 1-2020

Autosuunnistuksen lajiryhmä piti vuoden ensimmäisen kokouksensa 3.4.2020. kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavia asioita:

- Todettiin, että niistä ratamestareista, jotka ovat oikeutettuja laskemaan edukseen tekemästään arvokilpailusta pisteitä sääntöjen 70.11 mukaisesti, on tiedotettu ensimmäisen kilpailun ilmoitustaululla, AKK:n sivuilla sekä AS-Foorumilla. Pistetilanteet kilpailukauden aikana esitetään seuraavasti: Henkilö, joka on toiminut ratamestarina arvokilpailussa, saa sarjapistetaulukossa kyseisen kilpailun kohdalle merkinnän R. Tämä tarkoittaa, että tämän kilpailun pistemääräksi tulee viimeisen kilpailun jälkeen korkein kilpailijan saavuttama sarjapistemäärä jostain muusta, osallistumastaan kilpailusta. R-kirjaimella merkitty kilpailu ei vaikuta lähtöjärjestykseen eikä muihin vastaaviin seikkoihin kilpailukauden aikana.

Tasapistesääntö käytettäessä ratamestarin hyvityspisteitä: As- sääntö 70.10 tasapistetilanteesta kertoo: ”Se jolla on huomioon otettavista kilpailuista eniten voittoja, toisia sijoja, kolmansia sijoja, jne.” Tämän sääntökohdan perusteella hyvistyspisteitä saaneella ratamestarilla ei ole sijoitusta kyseisestä kilpailusta, joten tasapistetilanteessa hyvityspisteitä ei voi käyttää.

- NEZ työryhmän jäsenet on päätetty sähköpostitse. Jäseniksi valittiin Juha Heikkilä ja Einari Fyhr. Samoin valittiin NEZ Tanskan osakilpailuihin tuomariston suomalaisjäseneksi Stefan Felin. Kilpailut on siirretty toukokuulta päivämäärille 4. ja 5. 9. 2020.

- Merkittiin tiedoksi As SM/Cup lakian Ajot kilpailun seurantaraportti. Ei esityksiä AKK:lle.

- Käsiteltiin kilpailukalenteriasioita. Kuluvan vuoden talvikilpailu päästiin järjestämään normaalisti huonosta lumitilanteesta huolimatta. loput arvokilpailut on vasta syksyllä, joten tämän hetken tiedon mukaan koronavirustilanteen ei pitäisi vaikuttaa kilpailuiden läpiviemiseen.

- Tanskan osakilpailut on siirretty ajettavaksi syyskuussa. Muut kilpailut tämän hetken tiedon mukaan päästäisiin ajamaan kalenterin mukaisesti syksyllä.

- Käsiteltiin koronaviruksen vuoksi peruuntuvia kilpailuja. AKK-motorsport ry:n mukaan kaikki kilpailutapahtumat on peruttu tämän hetken tiedon mukaan toukokuun loppuun saakka. Tämä koskee myös AS harjoitusajoja ja -sarjoja, jotka esiintyvät AKK:n kilpailukalenterissa. Seurataan tilannetta ja edetään AKK:n ohjeiden mukaisesti.

- Käsiteltiin kilpailutilannetta vuodelle 2021. Haetaan edelleen arvokilpailuiden järjestäjiä vuodelle 2021. Lajiryhmä muistuttaa myös, että kansallisia kilpailuita ei ole kalenterissa vielä yhtään. Kansallisen kilpailun organisaatiovaatimusta on kevennetty huomattavasti, jotta kilpailun tekeminen olisi mahdollisimman helppoa. Lajiryhmä huomauttaa myös, että kansallisen kilpailun järjestäminen luetaan eduksi seuraavan vuoden arvokilpailujärjestäjiä valittaessa. Lajiryhmän jäsenet ottavat mieluusti vastaan ehdotuksia kilpailun järjestämisestä.

- merkittiin tiedoksi Markus Mäen ilmoitus siirtymisestä luokasta A luokkaan B. Aiemmin on jo tullut vastaavat ilmoitukset Esa Oravalta ja Matti Erämajalta.

- keskusteltiin suunnitellusta AS -lajipäivästä. lajipäivä oli suunniteltu pidettäväksi 29.4., mutta se joudutaan perumaan koronavirustilanteen vuoksi. Tämän sijaan pyritään järjestämään AS -koulutuspäivä myöhemmin syksyllä ennen arvokilpailuita digitaalisesti.

- Keskusteltiin koulutusmateriaalin päivittämisestä. Arto Mattila tekee materiaalista draft version ja on yhteydessä muuhun lajiryhmään sen jälkeen. Lajiryhmä tiedusteli aiemmilta kouluttajilta halukkuutta jatkaa kouluttajina, mutta vastaukset olivat kielteisiä. Jos olet kiinnostunut toimimaan AS -kouluttajana, niin ilmaise itsesi lajiryhmäläisille. hakemuksia otetaan mieluusti vastaan.

- keskusteltiin arvokilpailun järjestämisohjeista. Timo Leppäkorpi päivittää ohjeistusta ja on yhteydessä muuhun lajiryhmään päivityksen valmistuttua.

- Lajiryhmä tutkii mahdollisuutta järjestää arvokilpailujärjestäjille neuvottelutilaisuuden Teamsin välityksellä sen jälkeen, kun ohjeistus on päivitetty. Tilaisuuden mahdollisesta järjestämisestä ja ajankohdasta lajiryhmä sopii sähköpostitse keskenään ja arvokilpailujärjestäjien sekä maastovalvojien kanssa.

- Lajiryhmä nimesi maastovalvojat Marko Hakolan esityksen mukaisesti:

LapUA Salonpää, KangUA Pietiläinen, FosSUA Mäkelä, VaToSUA Mäkelä, AAU Sihvo.

Kaikilta on tullut vahvistus sähköpostitse.

- Lajipäällikkö lähettää kopion AKK-Motorsportin vastuuvakuutustodistuksesta kaikille lajiryhmän jäsenille edelleen kilpailunjärjestäjille toimitettavaksi. Vastuuvakuutustodistus löytyy myös autosuunnistuksen materiaaleista AKK:n nettisivuilta.

-Seuraava kokous pidetään 14.8.2020. Kokouksessa käsiteltäväksi haluttavat asiat tulee lähettää sähköpostilla lajipäällikölle viimeistää 2 viikkoa ennen kokousta osoitteella iiro.palmi@autourheilu.fi. Mahdolliset sääntömuutosesitykset tulee lähettää hyvissä ajoin ennen tuota kokousta, kuitenkin viimeistään 30.6.2020 mennessä osoitteella iiro.palmi@autourheilu.fi SEKÄ hakolamarko@gmail.com.

- AKK-Motorsport ry:n henkilökunta on lomautettuna koronavirustilanteen vuoksi 6.4. – 3.7.2020 välisen ajan. Tuona aikana lajiasioissa auttaa lajiryhmä ja AKK:n toimistolla apuna on Anssi Kannas, anssi.kannas@autourheilu.fi.

 

Autosuunnistusterveisin

AS -lajiryhmä

Design Mainostoimisto Ajaton Oy