AVI:n ohjeistus urheilutapahtumista

12.2.2021

« Takaisin

Aluehallintovirasto on antanut tarkennettuja ohjeita siitä, mitkä urheilutapahtumat luetaan yleisötilaisuuksiksi.

Yleisölle avoimia tilaisuuksia eivät ole lajiliittojen alaiset viralliset ottelut ja kilpailut, joihin osallistuminen edellyttää lähtökohtaisesti urheilijalisenssiä. Edellytyksenä on myös, ettei paikalla ole yleisöä. Harjoitusottelut eivät myöskään ole yleisölle avoimia eivätkä siten yleisötapahtumia, jos niissä ei ole yleisöä.

Tämä tarkoittaa, että autourheilun lajiliiton AKK-Motorsport ry:n alaisia kilpailuja voidaan järjestää lähtökohtaisesti ilman yleisöä. 

Sen sijaan yleisölle avoimia tilaisuuksia ovat esimerkiksi sellaiset urheilutapahtumat, joihin kuka tahansa voi osallistua esimerkiksi maksamalla osallistumis- tai pääsymaksun. Tällaisissa tapahtumissa on kyse yleisötilaisuudesta, vaikka paikalla ei olisi erikseen kilpailua tai tapahtumaa seuraavia katsojia. Aluehallintoviraston päätösten henkilömäärärajoitus kohdistuu näin ollen kaikkiin kilpailun tai tapahtuman osallistujiin. 

 

Vaikka kilpailu tai muu urheilutapahtuma jaettaisiin useammalle päivälle, se ei automaattisesti muuta tapahtuman yleisötilaisuusluonnetta, jos tapahtuma muutoin sisältää yleisötilaisuudelle tunnusomaisia piirteitä. Tällaisiksi piirteiksi voidaan arvioida esimerkiksi tapahtuman vuoksi tehtävät erilliset liikenne- ja turvajärjestelyt sekä ruoan tai juoman tarjoaminen tai myyminen tapahtumassa.

 

Linkki AVI:n yleisötapahtumaohjeistuksiin:

 

https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta#accordion-FkUhWGKAqmTQ 

 

AKK-Motorsport ry

Yhteystiedot

Anssi Kannas

Pääsihteeri

050 300 1244

anssi.kannas@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy