Digitaalisen autourheilun lajiryhmän kuulumisia

5.3.2024

« Takaisin

Digitaalisen autourheilun lajiryhmä piti vuoden ensimmäisen kokouksensa helmikuun loppupuolella Teams-etäyhteydellä. Mukana olivat kaikki lajiryhmän jäsenet sekä lajipäällikkö Henri Karjalainen.


eJokkis SM Liiga 2024
Tämän kauden digitaalisen jokamiehenluokan SM Liiga sarjasäännöt käsiteltiin aiemmin sähköpostikäsittelynä, ja ne julkaistiin jo aiemmin, tiedote asiasta täällä. Alun perin suunniteltu eJokkis SM Liiga -kilpailuajankohta 6.-7.4.2024 on siirretty syksylle, koska 29.2.2024 mennessä ei kilpailuun ollut ilmoittautunut riittävästi joukkueita.


Digital Racing eSM 2024
Digitaalisen rata-autoilun suomenmestaruudesta kilpaillaan jälleen iRacingillä. Sarjasäännöt on hyväksytty ja julkaistu Fisran sekä AKK:n sivuilla. Ilmoittautuminen sarjaan on myös avattu sarjan omilla sivuilla täällä. Kilpailut ajetaan FIA Formula 4 -autolla, ja kiinnostuneet voivat pyytää ilmaisen iRacing vuosijäsenyyden, joka sisältää myös FIA Formula 4 auton. Tarkemmat ohjeet löytyvät sarjan kotisivuilla.

 

Digitaalinen Rallicross
Lajiryhmä keskusteli digitaalisen rallicrossin tilanteesta yleisesti, ja todettiin että kilpailijamäärät ovat olleet laskussa rallicrossissa. Päädyttiin siihen, että kilpailunjärjestäjä tekee kyselyn, kuinka moni kilpailija olisi alustavasti osallistumassa digitaalisen Rallicrossin SM-kilpailuun, mikäli sellainen järjestettäisiin tämän vuoden syksyllä. Tämän jälkeen kilpailunjärjestäjä tekee päätöksen, hakeeko AKK:lta digitaalisen rallicrossin SM-kilpailua vuoden 2024 syksylle.

Digital Ralli (Richard Burns Rally)
Tampereen UA on aiemmin ilmaissut halukkuutensa järjestää digitaalista rallisarjaa RBR-pelillä, hakien sille CUP-arvoa. Sarjalle ei ole vielä esitetty CUP-arvoa lajiryhmän taholta. Järjestelyihin, sarjan sääntöihin ja kilpailun striimaamiseen liittyvät asiat on vielä selvitettävä ja vahvistettava, jonka jälkeen lajiryhmä käsittelee asiaa uudelleen.

Kalenteriasiat
Digital Racing eSM kalenteri 2024
31.3.2024        Karsintakilpailu 1
14.4.2024        Karsintakilpailu 2
28.4.2024        Karsintakilpailu 3
3.8.2024          SM Live Finaali, Jyväskylässä MM-rallissa

Digital eJokkis SM Liiga 2024
6.-7.4.2024     Karsinnat & SM-finaali, Lappajärven Kivitipussa (siirtyy syksylle 2024)

Digitaalisen autourheilun lajipäivät
5.10.2024        Paikka vahvistuu myöhemmin

FIA Motorsport Games 2024
Lajiryhmä keskusteli FIA Motorsport Games tapahtumasta, jossa yhtenä lajina on esports. Kilpailut järjestetään 23-27.10.2024 Espanjassa Valenciassa. Digitaalista autourheilua tullaan ajamaan GT-autoilla Assetto Corsa Competizionella sekä iRacingissä FIA F4 -autolla. Suomalaisia ei ole aiemmin ollut edustettuna digitaalisessa autourheilussa kyseisessä tapahtumassa. Haku Suomen edustajaksi kilpailuun aukeaa myöhemmin, ja siitä ilmoitetaan AKK:n sivuilla.

Tuomariston puheenjohtajat
Tuomariston puheenjohtajiksi valittiin:
Jukka Maja - eJokkis SM Liiga
Sami Munck - Digital Racing eSM -sarja
Marko Haake - Digital Ralli SM -sarja

Muita asioita
Saapuneiden palautteiden pohjalta, lajiryhmä tulee esittämään vuoden 2025 lajisääntöihin lisäyksiä, erityisesti erityismääräyksiä rallikilpailuihin liittyen. Nykyisissä lajisäännöissä keskitytään pääasiassa nopeuslajien ajotapoihin.

Lajipäivien ajankohtaa tullaan aikaistamaan edelliskerrasta noin 5 viikkoa aiempaan ajankohtaan. Suunniteltu ajankohta on 5.10.2024.

Toiveena on tullut myös opastaa seuroja lajin pariin aktiivisemmin. Seuroille suunnattu AKK Seuraliiga on jatkanut toimintaansa myös kaudella 2024. Seurojen toivotaan olevan aktiivisia osallistumaan kyseiseen sarjaan. Lisäksi on mahdollistettu AKK:n alaisten digitaalisten kansallisten kilpasarjojen näkyminen moottoriurheilu.tv:ssä, kuten Kankaanpään UA:n järjestämä Äijäsarja striimaa kilpailunsa siellä. Lajiryhmässä käydyn keskustelun mukaan myös Turun UA on suunnittelemassa tulevalle syksylle uutta harrastajille suunnattua helposti osallistuttavaa sarjaa, joka toimii hyvin esim. perinteisille autourheiluseuroille ja uudemmille harrastajille. 

Lajiryhmän kokouskalenteri 2024
21.2.2024        Lajiryhmä 1
4.4.2024          Lajiryhmä 2
20.5.2024        Lajiryhmä 3
10.8.2024        Lajiryhmä 4
28.10.2024     Lajiryhmä 5

Yhteystiedot

Henri Karjalainen

Lajivastaava

050 546 0500

henri.karjalainen@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy