Digitaalisen autourheilun suomenmestaruussarja alkaa

16.4.2021

« Takaisin

Finnish Sim Racing Association ry:n järjestämä, AKK Motosport ry:n ja Suomen Elektronisen Urheilun Liiton virallinen digitaalisen autourheilun suomenmestaruussarja alkaa tulevana sunnuntaina.

 

SM-sarjassa ajetaan ensin viiden osakilpailun mittainen karsintasarja. Karsinnoista 19 parasta kuljettajaa pääsee taistelemaan yhdessä vuoden 2020 suomenmestari Tuomas Tähtelän kanssa Digital Racing eSM kuninkuudesta. Jyväskylän MM-rallin yhteydessä kisattavassa finaalissa on panoksena 5 000 euron palkintopotti ja merkittäviä tuotepalkintoja.

”Digital Racing eSM on rakennettu lajin kansallisen huipun välienselvittelyn lisäksi tarjoamaan erinomainen alusta digitaalisen moottoriurheilun aloittamiseen ja harrastamiseen. Sarjaan pystyy osallistumaan kuka tahansa. Se toimii hyvänä valvottuna ympäristönä ajaa kilpaa sekä loistavana opettelualustana kilpauran luomiseen”, toteaa FiSRA:n puheenjohtaja Olli Pahkala. ”Mielestäni kauneinta tässä lajissa on se, että kuka tahansa voi menestyä kilpailuissa ikään tai sukupuoleen katsomatta. Tähän mennessä nuorimmat kilparadalla nähdyt kuljettajat ovat olleet 12-vuotiaita. He taistelevat voitosta kokeneemman kaartin kanssa. Laji on vielä toistaiseksi miesvoittoinen, mutta yhä enemmän radalla näkyy naiskuljettajia, jotka kolkuttelevat mestaruuksien ovia.”

Digital Racing eSM 2021 ajetaan iRacing-simulaattorilla tietokoneella. Vuoden 2021 SM-sarjan autoksi on valittu Indy Pro 2000 PM-18, joka vastaa perinteisen moottoriurheilun puolelta F4-autoa. Auto on yksi suosituimmista ponnahduslaudoista F1-ur alle tähtäävien nuorten kuljettajien keskuudessa. Karsintasarjan radoiksi ovat valikoituneet laserskannatut Hockenheim, Zolder, Donington Park, Indianapolis ja Long Beach Street Circuit.

Digitaaliseen moottoriurheiluun pääsee mukaan todella helposti. Laitteistoksi käyttäjä tarvitsee joko tietokoneen tai pelikonsolin, jonka lisäksi rattiohjain ja polkimet ovat suositeltava hankinta ajokokemuksen parantamiseksi. Markkinoiden suosituin ratti- ja poljinsetti lajin aloittamiseen on Logitech G923, jota myyvät lähes kaikki elektroniikkaliikkeet ja marketit ympäri maan.

SM-sarjaa pääsee seuraamaan Yle Areenassa kilpailupäivinä klo 19:00 alkaen. Noin puolentoista tunnin mittaisissa osakilpailuissa reilun sadan kuljettajan joukosta on karsittu 30 parasta. He kilpailevat kahden erillisen lähdön ajan osakilpailun voitosta ja pääsylipusta Digital Racing eSM:n finaalitapahtumaan.

Digital Racing eSM -karsintasarjan kilpailukalenteri:

18.4. Hockenheimring Baden-Württemberg
2.5. Circuit Zolder16.5. Donington Park
30.5. Indianapolis Motor Speedway
6.6. Long Beach Street Circuit

SM-sarjan suorat lähetykset nähdään Yle Areenassa osoitteessa yle.fi/eurheilu.

Lisätietoja:
simracing.fi
https://cloud.simracing.fi/s/mnPSqScoWHSTcwk (kuvia)

 

Yhteystiedot

Henri Karjalainen

Lajivastaava

050 546 0500

henri.karjalainen@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy