Drifting lajiryhmän kokous 1/18

17.4.2018

« Takaisin

DRIFTING LAJIRYHMÄ 1/2018               

Aika:         9.4.2018, klo 13.00 

Paikka:      Ninan Keittiö, Tampere

Läsnä:       Teppo Laukkanen (pj.), Juha-Pekka Kotala, Janne Veikkanen

                    Pekka Säynevirta (Lajipäällikkö)

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

                Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN HYVÄKSYMINEN

                Hyväksyttiin edellisen kokouksen 4/17 pöytäkirja.

SÄÄNTÖASIAT

Lajisäännöt 2019 alustava käsittely

Lajiryhmä kokee äärimmäisen tärkeäksi saada lajille mahdollisimman homogeeniset säännöt ainakin Pohjois-Euroopan alueelle. Viime NEZ-kokouksen (Latvia 24.3.) yhteydessä pidettiinkin seminaari, jonka pääpainopisteenä oli tuomarointi. Tästä seminaarista saatiin hyviä kokemuksia. Lajiryhmä tutustuu tarkemmin muiden NEZ-maiden nykyisiin sääntöihin ja tekee niistä itselleen referoinnin. Tämän jälkeen tulemme tutkimaan eri maiden mahdollisuuksia sääntöjen yhtenäistämiseksi. Tällä tulemme vahvemmaksi tahoksi myös FIA:n silmissä edistäessämme globaalia säännöstöä kohti mahdollista MM-arvoakin tavoitellessa.

Drifting-auton rakentamiseen tulisi saada selkeämmät ohjeet. Janne Veikkanen esittää, että sääntökirjasta tulisi löytyä esimerkiksi ”turvakaaret for dummies”-tyyppinen kohta driftingin lajisäännöistä. Koetaan, että varsinkin driftingin harrastajat tarvitsevat selkeämmät ohjeistukset kootusti yhdestä paikasta.

Lajiryhmän esitys Tekniikan lajiryhmälle:

Pyydämme määrittelemään ns. minimivaatimuksen turvakaarille sekä luomaan sitä esittävän selkeän kuvituksen.

Lajiryhmän esitys hallitukselle:

Lajiryhmä tulee valmistelemaan uudet yhtenäiset lajisäännöt muiden NEZ-maiden avustuksella ja tekee lopullisen esityksen hallitukselle varsinaiseen sääntökokoukseen ja toimittaa valmiit lajisäännöt AKK:n hallitukselle tarkasteltavaksi 15.8.2018 mennessä.

VANTAAN SM-VIIKKO OSAKILPAILU

Kilpailupäiväksi on varmistunut perjantai 6.7. ja alustava paikka sijaitsee Vantaan Vauhtikeskuksessa. YLE on varautunut taltioimaan koko päivän kilpailutapahtumia ja esittää kilpailusta koosteen klo 19.45-20.30 YLE TV2-kanavalla.

ARVOSTELUTUOMARI KOULUTUS 2018

Tarkoituksena olisi järjestää 29.4. tai 5.5. arvostelutuomari koulutus Tampereella. Päivämäärä ja paikka varmistuu lähiaikoina. Kouluttajia toimivat Teppo Laukkanen, Jukka Kilpinen ja Janne Veikkanen.

TUOMARISTON PUHEENJOHTAJAT 2018

SM

Artukainen12.05.       Esa-Pekka Järvinen

Kuopio       16.06.       Esa-Pekka Järvinen

Vantaa      06.07.       Esa-Pekka Järvinen

Seinäjoki   04.08.       Teppo Laukkanen

Kemora     15.09.       Juha-Pekka Kotala

NEZ Drift    18.8.         Pekka Säynevirta

Kansalliset

EPUA Drift  26.5.         Isto Kivipelto

Botniaring  09.6.         Juha-Pekka Kotala

Motopark   22.7.         Esa-Pekka Järvinen

Venetsia    25.8.         Mika Virtanen

SAAPUNEET KIRJEET

Pääkatsastaja Heidi Hiltunen otti yhteyttä koskien tilannetta, jossa kuljettajan puoleinen sivuikkuna joko puuttuu tai on auki. Kirjeen ehdotus: Näissä tapauksissa kuljettajan käytettävä umpikypärää sekä käsihihnoja.

Lajiryhmän esitys Tekniikan lajiryhmälle:

Lajiryhmä haluaa tiedustella tällaisen järjestelyn mahdollisuutta driftingissä.

Maailmalla, mm. USA:ssa, tämä käytäntö on sallittu.

Heidi Hiltunen esittää kirjeessään myös, että hän saisi osallistua lajin tekniikka-asioiden käsittelyyn tulevaisuudessa. Lajiryhmä kokee ehdotuksen hyväksi ja aikoo käyttää Pääkatsastaja Heidi Hiltusta jatkossa konsultoivana apuna.

Jukka Hautanen halusi tiedustella mahdollisuudesta korvata OMT OMR:llä, tarkoittaen sitä, ettei jatkossa enää ajettaisi One More Timea molemmin päin, vaan tasapisteissä ajatettaisiin vain yksi One More Run johon kilpailijat eivät saisi vaihtaa renkaita. Paremmin lajitteluvaiheessa suoriutunut kuljettaja saisi päättää onko OMR:n johtava vai seuraava auto.

Lajiryhmä kokee, että viimeksi lajisääntöihin uudistettu OMT on paljon oikeudenmukaisempi ja jo menneellä kaudella erittäin toimivaksi havaittu.

Lisäksi OMR:ää testanneeseen IDC-sarjaan (Irlanti, Iso-Britannia) on oltu yhteydessä ja he ovat palanneet käyttämään OMT:tä johtuen OMR:n epäreiluudesta.

SEURAAVA KOKOUS

5.6. Tampere klo 13 alkaen.

 

Design Mainostoimisto Ajaton Oy