F-Cup -rallisarjaan lähes 400 kilpailijaa - Ensimmäiset sarjapisteet jaetaan lauantaina 17.1.

15.1.2015

« Takaisin

Mad-Croc-F-Cup -rallisarja koostuu kaudella 2015 kuudesta osakilpailuista, joista kolme ajetaan talvella ja kolme syksyllä. Kausi alkaa tulevana lauantaina Heinolassa ajettavalla Jari-Pekka Rallilla. Helmikuussa kilpaillaan Urjalan seudulla ja maaliskuussa Lahdessa ja sen lähialueen tiestöllä. Syksyllä kilpailut ajetaan Kiteellä, Laihialla ja Riihimäellä, jonne kausi päättyy.

Sarjaan ilmoittautuneita kuljettajia on yhteensä 382 eli 191 kilpailijaparia. Edellisellä kaudella sarjan pisteille ajoi 167 kilpailijaparia. F-Cup-rallisarja on tarkoitettu kansallisen tason aktiiviharrastajille. Kilpailuluokat jakautuvat kilpailukokemuksen mukaan yleiseen luokkaan sekä A- ja B-junioreihin. Lisäksi sarjaan sisältyy luokat seniorikuljettajille. Senioriluokissa käytetään ikävuositasoitusta. Sarjapisteitä jaetaan sekä luokka- että yleiskilpailusijoituksen perusteella. Myös maaliintulo kartuttaa pistetiliä yhdellä pisteellä.

F-Cup-rallisarjan promoottori on Arctic Promotion Oy.
Sarjakoordinaattori vaihtui alkavalle kaudelle. Vetovastuun vaihtuessa syksyllä, olivat raamit alkavalle kaudelle jo luotu. Mittavia muutoksia ei olekaan tälle kaudelle tulossa, mutta sarjan kehittämistä tuleville kausille valmistellaan aktiivisesti. Kehitystyö on monipuolista ja jakautuu monelle taholle ja tasolle. Osa toimenpiteistä näyttäytyy kuljettajien suuntaan, osa yleisölle ja osa yhteistyökumppaneille. Toistaiseksi näkyvin muutos lienee sarjan ilmeen ja nettisivujen uudistaminen.

Sarjan aktiivit kuljettajafoorumiin
Tavoitteena on lähivuosina viedä sarjan kehittämistyötä erityisesti kilpailijoiden toivomaan suuntaan. Tätä varten sarjaorganisaatiota on vahvistettu kokoamalla kuljettajapaneeli kilpailijoiden ja sarjan väliseksi keskustelufoorumiksi. Sen tehtävänä on kerätä kilpailijoiden esityksiä ja ideoita, joilla saadaan lisättyä sarjan yleistä mielenkiintoa, kohotettua kuljettajien sisäistä sarjahenkeä ja innostettua lajin pariin uusia harrastajia. Tarvittaessa tätä ryhmää käytetään sääntöjen tulkitsemiseen tai muiden sarjan ja kilpailijoiden välisten asioiden käsittelyyn.
- Kuljettajapaneeli kokoontuu ensimmäisen kerran Heinolan kilpailun yhteydessä. Alkuvaiheessa ryhmän kokoonpano voi elää paljonkin ja sopiva kokokin löytynee kevään aikana, selvittää tässä vaiheessa viisihenkisen kuljettajapaneelin vetäjä Juuso Pykälistö.

Yhteistyökumppanit tukemassa sarjan kehittämistä
Sarjan yhteistyökumppanuudet on rakennettu tukemaan sarjan kehitystä. Nimikumppanina toimii Mad-Croc. Kauden alkaessa sarjan yhteistyökumppaneita ovat Mogul, Michelin, Vauhdin Maailma ja Autoracing. Sarja tuo kilpailureiteille myös VIP-auton, jota kuljettaa Jani Paasonen.

Sarjalla on vetoa myös yleisön keskuudessa ja katsojia riittää sekä reitin varrelle kilpailuissa että netin ja televisiolähetysten äärelle. Kaudella 2015 F-Cupin osakilpailuista näytetään parhaat palat MotorSport-ohjelmassa YLE TV2:ssa. Sarjan koostelähetysten yksityiskohdista sovitaan parhaillaan. Televisiointia varten sarja varmistaa kärkipaikoista taistelevien kuljettajien tilannetaltioinnin omilla sisäkameroilla. Osittain myös sarjan televisioinnin palvelemiseksi alkavalle kaudelle on tehty kaupallisille toimijoille sopimukset liikkuvan kuvan tallentamisoikeuksista. Yksityishenkilöt ja harrastajat saavat kuvata kisaa ja jakaa tallenteitaan aivan entiseen tapaan.

F-Cup-rallisarjan osakilpailuissa myydään yleisölle rallipaketteja. Ne sisältävät 2 kpl rannekkeita, joilla pääsee kaikille erikoiskokeille, sekä katsojaoppaan reittikarttoineen. Myyntipaikkoja ovat yleensä kilpailukeskuksessa, huoltoalueella ja huoltoasemilla. Erikoiskokeilla myydään yksittäisiä lippuja hintaan 8 euroa. Lippu oikeuttaa pääsyyn vain kyseiselle erikoiskokeelle. Alle 15-vuotiaat lapset huoltajiensa seurassa pääsevät maksutta. Osa pääsylippujen hinnasta tilitetään sarjalle käytettaväksi sarjan palkintoihin.

170 kilpailijaa ilmoittautui Jari-Pekka Ralliin
Kauden avaavaan Jari-Pekka Ralliin ilmoittautui 170 kilpailijaa. Ralli käynnistyy lauantaina 17. tammikuuta klo 11 Heinolan torilta, kun viime vuoden mestari Jaska Nuorala starttaa viisi erikoiskoetta sisältävälle reitille.

F-Cupissa kilpaillaan automalleilla, joiden valmistus on päättynyt. Autojen tulee olla kaksivetoisia ja imuilman ahtaminen on kielletty. Muilta osin autojen virittäminen on suhteellisen vapaata. Ennakkotutustuminen reittiin on kaikissa osakilpailuissa kielletty.

Osakilpailut 2015
17.1.2015 Jari-Pekka Ralli, järj. Heinolan Urheiluautoilijat
7.2.2015 Hämeen ralli, järj. Urjalan Urheiluautoilijat
7.3.2015 Infrakymppi-ralli, järj. Lahden Urheiluautoilijat
22.8.2015 Kitee-ralli, järj. Keski-Karjalan Urheiluautoilijat
19.9.2015 Neste Puistohulmi -ralli, järj. Laihian Urheiluautoilijat
3.10.2015 Riihimäki-Ralli, järj Riihimäen Urheiluautoilijat

Lisätietoja sarjasta www.f-cup.fi
Lisätietoja antaa myös sarjakoordinaattori Lotta Mertsalmi, 0400 807 204, lotta@maxime.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy