FIA European Rally Trophy rantautuu pohjoismaihin ja Suomeen kaudella 2021

25.11.2020

« Takaisin

Kaudella 2021 pohjoismaissa aloitetaan täysin uusi rallisarja, joka on osa FIA:n European Rally Trophy kokonaisuutta.

Kyseinen uusi sarja FIA Scandinavian Rally Trophy sai alkunsa syksyllä 2019 kun Suomen, Ruotsin, Tanskan sekä Norjan lajiliittojen edustajat nostivat esille selkeän tarpeen ennen kaikkea pohjoismaiden tiiviimmälle yhteistyölle rallin parissa, mutta myös halun "herättää henkiin" pohjoismainen yhteinen rallisarja. Tämän jälkeen keskustelu aiheesta esiteltiin myös FIA:n suuntaan, jossa suhtauduttiin asiaan erittäin positiivisesti. Oli varsin ilahduttavaa havaita että myös Kansainvälisen Autoliiton puolella koetaan tärkeäksi saada näiden maiden välille virallinan FIA:n arvosarja.

Kaudenlla 2021 sarjassa kilpaillaan kolme osakilpailua. Kaikki sarjan kalenteriin päätyneet kilpailut tarkkailtiin FIA:n toimesta kauden 2020 aikana, ja nämä kyseiset tarkkaillut kilpailut osoittivat kaikki olevansa laadukkaita osakilpailujärjestäjiä, jotka pystyvät toteuttamaan FIA:n arvosarjaan kuuluvan kansainvälisen rallin kaudella 2021. Sarjan ensimmäisenä vuonna ajetaan osakilpailut Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa. Valitettavasti Norjaan ei saatu osakilpailua ainakaan tulevalle kaudelle, mutta toiveena on saada heidät mukaan sarjaan tulevaisuudessa. 

Kauden 2021 FIA Scandinacian Rally Trophy-sarjan osakilpailut ovat seuraavat:

14.-15.5. 2021 South Swedish Rally, Ruotsi 

18.-19.6.2021 SM Pohjanmaa Ralli, Suomi 

27.-28.8. Sydhavsrally, Tanska

Ruotsin ja Suomen osakilpailut kilpaillaan soralla, ja sarjan päätösosakilpailu Tanskassa asfaltilla. Kauden päätteeksi sarjan kymmenellä parhaalla on mahdollisuus päästä mukaan FIA European Rally Trophy-finaalikilpailuun.

Sarjassa noudatetaan FIA:n alueellisten mestaruusrallien (FIA Recgional Rallies) sääntöjä, ja näin ollen esim. kilpailussa käyettävät autot tulee olla FIA:n sääntöjen ja luokitusten mukaisia.

Näihin sääntöihin (kausi 2020, tulevan kauden sääntöjä ei ole vielä julkaistu) pääset tutustumään täältä.

Kaudelle 2022 on alustavasti suunniteltu tämän sarjan yhteyteen liitettäväksi epävirallista Pohjoismaiden mestaruussarjaa, jossa voitaisiin käyttää mahdollisuuksien mukaan myös kansallisten sääntöjen mukaisia autoja. Tämän asian työstäminen on kuitenkin vielä kesken, ja siitä tiedotetaan lisää viimeistään kevään 2021 aikana.

Lisätiedot: Lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040-5349977

 

Design Mainostoimisto Ajaton Oy