FIA:n WRC-sarjan uusi monivuotinen Womens´s Programme -valmennusohjelma nuorille naisautourheilijoille – haku käynnissä nyt!

8.7.2024

« Takaisin

WRC on käynnistänyt monivuotisen valmennusohjelman, jonka tavoitteena on toimia ponnahduslautana ralliurallaan eteenpäin pyrkiville naisautourheilijoille.


Women´s Programme -nimellä kulkeva ohjelma käynnistyy tänä kesänä Euroopassa ja kaikille avoin haku on käynnissä.

Valmennusohjelman ensimmäinen vaihe toteutetaan osana WRC:n Beyond Rally -projektia ja mukaan voi hakea 18-28-vuotiaat naisautourheilijat. Ohjelma tarjoaa vuosittaisen palkintopaketin, johon kuuluu myös tuettu osallistuminen vuoden 2025 FIA Junior WRC -kilpailuun.


Ketkä valitaan valmennusohjelmaan?

Hakijoista valitaan 15 parhaiten soveltuvaa osallistujaa intensiiviselle harjoitusleirille, joka järjestetään M-Sport Polandin päämajassa Krakovassa. Leiri sisältää sora- ja asfalttitestejä Ford Fiesta Rally3 -autolla, simulaattoritestejä, nuotitus- ja reittituntemuskoulutusta, PR-koulutusta sekä tekniikan ja mekaniikan osaamisen arviointia.

Huipputason WRC-toimijoista koostuva raati valitsee harjoitusleirin jälkeen kolme osallistujaa, jotka siirtyvät seuraavaan vaiheeseen ja pääsevät kilpailemaan lokakuussa järjestettävässä WRC Central European Rally -kilpailussa M-Sport Polandin Ford Fiesta Rally3 -autolla.

WRC-tapahtuman jälkeen raati päättää lopullisen voittajan, joka saa pääpalkinnoksi Junior WRC -ohjelman vuodelle 2025, mukaan lukien testit.

"WRC:llä on pitkä historia naisten osallistumisesta WRC-sarjoihin," toteaa WRC Promoterin Senior Director Sport, Peter Thul.

"Michèle Mouton on yksi moottoriurheilun suurimmista legendoista, ja viimeisten kolmen vuoden aikana olemme kruunanneet naispuolisia maailmanmestareita WRC3- ja WRC2-luokissa.”

"On kulunut aikaa siitä, kun naispuoliset kuljettajat ovat säännöllisesti kilpailleet lajimme huipulla.  Meillä on pitkäaikainen visio, jossa toivomme tämän ohjelman varmistavan naisten osallistumisen sarjaan myös jatkossa.  Keskitymme valintojen alkuvaiheessa erityisesti asfalttiin, jotta karting- ja ratakilpailutaustaiset naiskuljettajat voivat hakea mukaan ohjelmaan.

 

Burcu Çetinkaya, FIA Women in Motorsport -komission puheenjohtaja ja rallikuljettaja on kiitollinen WRC-sarjan promoottorin nuorille nouseville naisautourheilijoille tarjoamista mahdollisuuksista. ”Näemme niin monien naispuolisten kartanlukijoiden menestyvän WRC:ssä ja tulevina vuosina haluamme nähdä yhtä monen naispuolisen kuljettajan nauttivan samasta menestyksestä. FIA Women in Motorsport -komission puheenjohtajana olen iloinen voidessani osoittaa tukeni tälle tärkeälle tehtävälle ja odotan innolla FIA:n jäsenseurojen kannustavan osallistujia ja hakijoita ympäri maailmaa."


Beyond Rally on WRC-sarjan promoottorin vuonna 2022 lanseeraama alusta kestävälle kehitykselle, joka edistää autourheilun tulevaisuutta ja konkretisoivat sen myönteisiä vaikutuksia yhteiskuntaan keskittyen muun muassa ilmastoon, osallistujien tasa-arvoisuuteen, innovaatioihin, vastuulliseen hallintoon ja sosiaalisiin vaikutuksiin ja edistävät samalla siirtymistä kohti kestävää tulevaisuutta.

 

Näin haet mukaan valmennusohjelmaan

  • Tee itsestäsi kahden minuutin mittainen esittelyvideo englanniksi ja kerro motivaatiostasi osallistua valmennusohjelmaan. Kerro, miksi sinä olisi hyvä ajamaan kilpaa WRC:ssä.
  • Liitä videon mukaan oma CV:si autourheilutaustaasi liittyen.
  • Lähetä video ja CV osoitteeseen beyondrally@wrc.com.

 

Lisätietoja FIA:n Women´s Programme -ohjelmasta ja mukaan hakemisesta täältä:
Women’s_programme | News | WRC.com® | FIA World Rally Championship | Official Website

 World Rally Championship (WRC) on FIA:n huippurallisarja. Se esittelee huippuluokan hybridiautoja ja maailman parhaita kuljettajia dramaattisissa ympäristöissä, aina Ruotsin jäisistä talvista Kenian kuumuuteen ja kivikkoisiin ratoihin. Osallistujat kilpailevat kuljettajien ja valmistajien titteleistä 13 rallissa. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.wrc.com.
 

Yhteystiedot

Katja Lindman

Viestintäpäällikkö

044 7360 325

katja.lindman@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy