FIA Scandinavian Rally Trophy – Kahden ensimmäisen osakilpailun säännöt julkaistu

19.4.2022

« Takaisin

Uusi FIA:n kansainvälinen rallisarja Scandinavia Rally Trophy alkaa toukokuun lopulla, 27.-28.2022 Ruotsissa ajettavalla Etelä-Ruotsin Rallilla (South Swedish Rally). Kyseisen kilpailun säännöt on julkaistu ja ilmoittautuminen on käynnissä.

Kilpailun verkkosivut löytyvät osoitteesta www.southswedishrally.se.

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 18.5. klo 18.00.

Samalla myös sarjan toisen osakilpailun, kotimaassa ajettavan Pohjanmaa Rallin säännöt on julkaistu. Säännöt löytyvät AKK:n KITI-järjestelmästä. Lisätietoja Pohjanmaarallista löydät kilpailun verkkosivuilta www.pohjanmaaralli.fi

Sarjassa kilpaillaan kolme osakilpailua, joista viimeinen kilpaillaan Tanskassa, 9.-10.9.2022. Sarjan kolmesta osakilpailusta kaksi ensimmäistä kilpaillaan soralla, päätöskilpailu asfaltilla.

FIA Scandinavian Rally Trophy

Scandinavian Rally Trophy on FIA:n kansainvälinen arvosarja, sarjassa noudatetaan FIA:n alueellisten mestaruussarjojen sääntöjä. Säännöt löydät täältä.

Sarjassa kilpaillaan neljästä eri mestaruudesta:

  • FIA European Rally Trophy
  • FIA ERT3 Trophy
  • FIA ERT4 Trophy
  • FIA Junior ERT4

Sarjan osakilpailuissa kilpaillaan seuraavissa luokissa:

Luokka 1: ERT RC2              FIA Rally2/R5, Rally 2 Kit, Ryhmä N, S2000

Luokka 2: ERT RGT             RGT

Luokka 3: ERT RC3              FIA Rally3

Luokka 4: ERT RC4              FIA Rally4/R2, R3, Ryhmä A, enintään 2000cc

Luokka 5: ERT RC5              FIA Rally5/R1

Pohjanmaaralli on toki myös kotimaisen SM-sarjan osakilpailu, joten tuon kyseisen osakilpailun osalta normaaleihin SM-sarjan käytäntöihin ollaan jouduttu tekemään joitain poikkeuksia. Tärkein huomioitava seikka on se, että kaikki SM-pisteistä kilpailevat, jotka ajavat edellä mainitun luokkajaon mukaisilla autoilla, ilmoittautuvat kilpailuun kyseisiin ERT-sarjan luokkiin. Kaikki muut SM-pisteistä kilpailevat kilpailijat ilmoittautuvat kilpailuun normaaleihin Ralli SM-sarjaluokkiin. Toki, SM-sarjan tulokset määritetään kaikkien kilpailijoiden kesken, normaalin SM-sarjan luokkajaon mukaisesti.

Epävirallinen Pohjoismaiden Mestaruussarja - Nordic Rally Championship

Suomen, Ruotsin ja Tanskan lajiliittojen yhteisesti työstämänä kokonaisuutena virallisen FIA-arvosarjan rinnalle on rakennettu myös epävirallinen rallin Pohjoismaiden Mestaruussarja, joka mahdollistaa kilpailemisen kansainvälisissä ralleissa myös kansallisien säännön mukaisilla autoilla. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. sitä, että meidän kotoisen F-Ryhmän/Pro F-ryhmän autoilla voi osallistua kyseiseen sarjaan.

Sarjan osakilpailut ovat samat kilpailut kuin FIA:n arvosarjassa, eli sarjaan sisältyy 3 osakilpailua. Päästäkseen sarjan loppupisteisiin, kilpailijan tulee osallistua vähintään kahteen osakilpailuun. Sarjaan ei ole erillistä ennakko-ilmoittautumista.

Sarjassa on viisi eri luokkaa, jotka jakaantuvat seuraavasti:

  • Luokka 1: 4-veto, autot joissa voimassaoleva FIA-luokitus
  • Luokka 2: 2-veto, autot joissa voimassaoleva FIA-luokitus
  • Luokka 3: 4-veto, autot joissa voimassaoleva kansallinen luokitus (Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti)
  • Luokka 4: 2-veto, autot joissa voimassaoleva kansallinen luokitus (Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti)
  • Luokka 5: Historic: Historic-autot, kaikki ikäkaudet 2-veto ja 4-veto. Autoissa oltava voimassaoleva HTP-passi, tai Ruotsin, Norjan, Tanskan tai Islannin lajiliiton myöntämä kansallinen Historic-passi.

Lajiliittojen yhteisen sopimuksen mukaan, kilpailuihin voi osallistua kansallisella kilpailijalisenssillä, mutta kirjallinen oman lisenssin myöntäjäliiton lupa kilpailemiselle tulee aina tarvittaessa esittää kilpailun järjestäjälle.

Lisätietoja sarjan osakilpailuista, sekä ennen kaikkea eri osakilpailujen yhteyshenkilöt löydät sarjan verkkosivuilta, osoitteesta www.nrc.events.

Lisätietoja näistä kahdesta sarjasta antaa mielellään myös AKK:n Rallin Lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040-5349977

Design Mainostoimisto Ajaton Oy