Haetaan Rallin turvatarkkailijoita, tuomariston puheenjohtajia sekä kilpailukonsultteja toimikaudelle 2023-2024

23.8.2022

« Takaisin

AKK:n Rallin Lajiryhmä hakee turvatarkkailijoita sekä tuomariston puheenohtajia kahdelle seuraavalle kilpailukaudelle 2023-2024. Henkilöt tulevat toimimaan toimikauden aikana myös kilpailukonsultteina kansallisissa, arvosarjojen ulkopuolisisa kilpailuissa.

Turvatarkkailijoiden ensisijainen tehtävä on toimia yhteistyössä kilpailujärjestäjien kanssa kilpailujen turvalliseen toteutukseen liittyvissä asioissa. Turvatarkkailija avustaa järjestäjää turvallisen reitin toteutuksessa, yleisöturvallisuuden huomioimisessa tarvittavilta osin sekä kilpailun turvallisuudokumentaation luomisessa viranomaismääräysten sekä lajin säännöstön mukaiseksi. 

Tuomariston puheenjohtajan tehtävänä on valvoa yhdessä kilpailuun nimettyjen tuomareiden kanssa, että kilpailussa noudatetaan sääntöjä niin kilpailijoiden, kuin kilpailujärjestäjän toimesta. Turvatarkkailijoiksi ja tuomariston puheenjohtajiksi nimetyille henkilöille osoitetaan kauden aikana myös tuomaritehtäviä, eri arvosarjojen osakilpailuissa.

Kansallisissa, arvosarjojen ulkopuolisiin kilpailuihin lajiliitto nimeää kilpailukonsultin, jonka tehtävänä on yhdessä järjestäjän kanssa löytää järjestäjälle sopiva tapa kilpailun toteutukselle, ja samalla varmistaa että kilpailu toteutetaan turvallisesti ja vallitsevien sääntöjen mukaisesti. Kilpailukonsulttina voi toimia niin tuomariston puheenjohtaja- kuin turvatarkkailijatehtäviin valitut henkilöt.

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan kotimaisissa ralleissa kyseisissä tehtävissä tulevilla kausilla, ja sitä kautta olemaan vahvasti mukana kotimaisen ralli-autoilun näköalapaikalla kehittämisessä lajia myös tulevaisuuteen, lähetä vapaamuotoinen hakemus sähköpostilla, 23.9.2022 mennessä lajipäällikölle, osoitteeseen henrik.frank@autourheilu.fi.

Hakemuksesta tulee ilmetä perustietojen lisäksi oma lajikokemus (toimitsija/kilpailija) sekä lisenssitiedot. Turvatarkkailijoiden kohdalla kilpailijakokemus katsotaan vahvasti eduksi. 

Myös kausien 2020-2022 aikana kyseisissä toimenkuvissa toimineiden tulee lähettää vastaava hakemus lajipäällikölle, mikäli toimiminen vastaavissa tehtävissä kiinnostaa myös tulevalla kahden vuoden toimikaudella.

Hakijoilta edellytetään vankkaa lajituntemusta ja voimassa olevaa rallin (1- tai 2-tason) päätoimitsijalisenssiä.

Tehtäviin valituille järjestetään koulutuspäivät loka-marraskuussa 2022, johon valitut ovat velvoitettuja osallistumaan. Koulutuksen tarkka ajankohta ja paikka ilmoitetaan valituille syyskuun hakuajan päätyttyä. Koulutuksen kustannuksista vastaa AKK mutta matkakustannuksista vastaavat koulutettavat itse.

Lisätiedot: Lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi tai 040 534 9977

Design Mainostoimisto Ajaton Oy