Historic Lajiryhmä tiedottaa 1-2017

19.9.2017

« Takaisin

Historic Lajiryhmä kokoontui vuoden neljänteen kokoukseensa tiistaina 12.9.2017.

Kokouksessa käsiteltiin mm. Seuraavia asioita:

FIA Rallin sub-komissiolle esitettävät asiat:

Keskusteltiin keskiviikkona 6.9. pidetyn kuljettajakokouksen pohjalta asiat, joita tullaan viemään eteenpäin FIA:lle (toimisto) ja Rallin Historic sub-komissiolle.

Lajiryhmän päätös: Esityksen pohjaksi otetaan jo talvella 2017 laadittu kirje, josta poistetaan ne asiat jotka on jo edennyt, mutta jätetään ne asiat joihin ei ole tullut edistystä. Lisäksi lisätään esitykseen seuraavat asiat:

- Sarjan ennakkorekisteröinnin poistaminen

- Standari-ilmoittautumislomakkeen käyttöönotto EM-sarjassa

Lahti Historic Rally 2018 – Waiver application: 

Keskusteltiin suunnitelluista erivapausanomuksista, koskien Lahden EM-rallia. Todettiin, että todennäköisyys tekniikkaa koskevien erivapausanomusten on olematon, koska ne koskee turvallisuusvarusteita (sammutusjärjestelmä, penkit ja vyöt).

Lajiryhmän päätös: Toteutetaan erivapausanomus FIA:lle koskienkilpailijalisenssiä, eli että AKK:n myöntämällä kansallisella kilpailijalisenssillä voi osallistua EM-ralliin, mikäli kilpailija on lisenssiluokaltaan yleisen luokan kilpailija.

Luovutaan tekniikkaa koskevista erivapausanomuksista.

EM Historic Tasanopeus 2018:

Keskusteltiin myös FIA:n EM-tasanopeudesta. Kaudella 2018 kilpaillaan vain yksi kilpailu ”kerrasta poikki”. Todettiin, että Euroopassa on todella suuria ja suosittuja tasanopeuskilpailuja,   jotka tehdään omina tapahtuminaan, ilman FIA:n statusta.

Lisätiedot: Lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040-5349977

Design Mainostoimisto Ajaton Oy