Huovinen ja Kari uuteen SMP F4 -mestaruussarjaan

24.3.2015

« Takaisin

SMP F4 -mestaruussarja on uusi FIA:n F4-konseptin mukainen formulasarja, joka ajetaan kaudella 2015 Suomessa, Venäjällä ja Virossa. Sarjan operaattorina toimii Koiranen GP yhteistyössä AKK-Motorsportin kanssa, joka vastaa sarjan hallinnoinnista FIA:n Pohjois-Euroopan alueella.

Kevään testit ovat tiimillä vielä kesken, mutta jo nyt sarjan kuljettajalistalta löytyy kaksi suomalaisnimeä: Niko Kari ja Aleksanteri Huovinen. Vuoden karting-kuljettajan tittelin kausilla 2013 ja 2014 saavuttanut tuusulalainen 15-vuotias Niko Kari odottaa alkavaa kautta innolla:

- On hienoa päästä taas radalle tositoimiin! Nyt alkava sarja on minulle iso haaste. Työskentely Koiranen GP:n rautaisten ammattilaisten, Marko Koirasen ja Afa Heikkisen, kanssa on ollut erittäin opettavaista jo tähän mennessä, toteaa ensimmäistä kauttaan formula-auton ratissa aloittava Kari.

Sarjan toinen suomalaiskiinnitys, 18-vuotias Oulussa asuva Aleksanteri Huovinen voitti Formula Fordien SM-hopeaa viime kaudella. Se kaikkein kirkkain mitalikin oli lähellä, Huovisen keskeytys viimeisessä kisassa pudotti miehen pistejohdosta kakkoseksi.

- SMP F4 -mestaruussarja on ajetaan FIA:n pohjoisella alueella, joten kisat tulevat olemaan kohtuullisten matkojen päässä. Sarja on varsin kustannustehokas ja aivan varmasti opin kauden aikana paljon. Tämä on tärkeä askel tulevaisuuden uraani ajatellen, kertoo Huovinen.

Koiranen GP:n toimitusjohtaja Afa Heikkinen on tyytyväinen sarjan suomalaiskiinnityksiin:

- Meille on tärkeää saada mahdollisimman paljon suomalaiskuskeja SMP F4 -mestaruussarjaan. Aleksanteri ja Niko edustavat nuorten suomalaisten ehdotonta parhaimmistoa, ja tavoitteemme on auttaa heidät kansainväliselle ammattilaisuralle. Sarjan ainutlaatuinen palkintorahasto, joka auttaa lahjakkaita nuoria etenemään ja rahoittamaan autourheilu-uraa, on luotu juuri tätä tavoitetta silmälläpitäen.

Suomalaiskaksikon lisäksi sarjaan kuljettajarosterista löytyy tällä hetkellä venäläiskuljettajat Vladimir Atoev, Nerses Isaakyan, Nikita Troitskiy ja Ivan Matveev. Yhteensä sarjan debyyttikaudelle odotetaan 15-20 kuljettajaa.

- Kuskit ovat talven aikana testanneet kalustoa ja toivotamme heidät tervetulleeksi uuteen sarjaamme. On hienoa, että saamme kiinnitettyä sarjaan lisää lahjakkaita kuljettajia. Uskon, että voimme pikapuolin julkistaa lisää nimiä, kertoo Marko Koiranen.

Mikä on SMP F4 Championship?

SMP F4SMP F4 Championship on FIA:n F4-konseptin mukainen formulasarja, jota ajetaan FIA:n pohjoisella alueella (NEZ). Kaudella 2015 kilpailukalenterissa on seitsemän osakilpailua: kisoista neljä ajetaan Venäjällä, kaksi Suomessa ja yksi Virossa. Jokaisena viikonloppuna käydään kolme kilpailua, joten nuorille kuskeille on luvassa paljon rata-aikaa. Sarja alkaa Suomesta Hämeenlinnan Ahvenistolta toukokuun puolivälissä, toinen Suomen osakilpailu ajetaan elokuun puolessa välissä Alastarossa. Osakilpailut järjestetään kotimaisen Rata-SM -sarjan yhteydessä.

Sarjassa kaikilla kuljettajilla on täsmälleen samanlainen auto, kyse on siis ns. yksityyppiluokasta. Autot tekee Tatuus ja moottorit Abarth. Kisoissa menestymisen ratkaisee siis kuljettajan taidot ja hermot!

Menestyneille on tarjolla uskomattomat palkinnot, joilla halutaan tukea SMP F4 -sarjan tavoitetta olla kartingista siirtyville kuljettajille ensimmäinen askel formulaluokissa. Voittaja saa maineen, kunnian ja kaikkien aikojen ensimmäisen SMP F4 -sarjan mestaritittelin lisäksi 350 000 euron stipendin, jonka turvin hän voi ilmoittautua FIA F3 Euroseries -sarjaan kaudella 2016.

Myös seuraaville on luvassa huippupalkinnot: sarjan loppupisteissä toiseksi sijoittunut kuljettaja saa paikan Koiranen GP -tiimissä joko F4- tai FR 2.0-sarjassa kaudelle 2016. Eikä kolmanneksi parhaankaan tarvitse jäädä nuolemaan näppejään, hänelle kustannetaan ilmoittautumismaksu Italian F4 Championship -sarjaan.

Lisätietoja:
http://smpf4championship.com/
facebook.com/smpf4championship

Koiranen GP: toimitusjohtaja Afa Heikkinen, 050 560 9640, afa@koiranengp.com
AKK-Motorsport ry: toimitusjohtaja, FIA:n pohjoisen alueen (NEZ) puheenjohtaja Jani Backman,
0207 219 441, jani.backman@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy