Jani Backman Neste Rallin promoottoriksi

12.1.2016

« Takaisin

Suomen MM-ralli, Neste Ralli, saa helmikuun alusta alkaen uuden promoottorin. Autourheilun kansallisen lajiliiton, AKK-Motorsport ry:n, toimitusjohtajan tehtävistä liiton markkinointiyhtiön, AKK Sports Oy:n, puolelle siirtyvä Jani Backman palaa näin tutun tapahtuman pariin, josta aloitti uransa AKK:ssa 12 vuotta sitten.

Backman, 37, on hoitanut Neste Rallissa sekä huoltoparkkikoordinaattorin (2004) että kilpailusihteerin (2005) tehtäviä ennen siirtymistään AKK-Motorsportin palvelukseen, liiton pääsihteeriksi. AKK-Motorsportin toimitusjohtajana Backman on toiminut vuodesta 2011 lähtien. Vankan urheilutaustan omaava Backman on Jyväskylän yliopistosta valmistunut liikuntatieteiden maisteri, joten Suomen MM-rallin perinteikäs keskuspaikka on tuttu uudelle promoottorille paitsi ammatillisesta, henkilökohtaisesta näkökulmasta. Vuosien varrella Backman on seurannut rallin rakentamista läheltä, osallistuen myös paikan päällä vuosittain itse tapahtumaan ja sen järjestelyihin.

”Tulemme vaalimaan AKK Sportsin tekijätiimin kanssa Neste Rallia yhtä suurella arvostuksella ja huolenpidolla kuin tähänkin saakka. Pidämme yhdessä huolen siitä, että Suomen MM-ralli säilyy sekä rallin MM-sarjan, että yleisesti ottaen pohjoismaisten suurtapahtumien huipputuotteena ja alallaan suunnannäyttäjänä”, kuvailee Backman innostuneesti.

Backman aloittaa virallisesti tehtävänsä 1.2.2016, Neste Rallin nykyisen promoottorin ja AKK Sportsin toimitusjohtajan, Tiina Lehmosen siirtyessä Toyotan MM-ralliprojektin pariin, Tommi Mäkisen palvelukseen. Neste Rallin promoottorityön ohella Backman tulee jatkamaan 2014 alkanutta pestiään autourheilun kansainvälisen lajiliiton, FIA:n, pohjoisen alueen (NEZ) puheenjohtajana.

”Ilolla annan viestikapulan Janille, tietäen että Suomen MM-rallin tulevaisuus jatkuu osaavissa ja kokeneissa käsissä. Jatkossa tulen auttamaan rallin rakentumisessa ulkoa käsin, siirtäen promoottori- ja toimitusjohtajavuosiltani kertynyttä tietotaitoni eteenpäin Janin ja muiden rallintekijöiden hyödynnettäväksi”, kuvailee Tiina Lehmonen, joka jatkaa työtään myös FIA:n naiskomission ja AKK:n naistyöryhmän parissa.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy