Jo kolme vuosikymmentä liikenneturvallisuuden parissa - Martti Liukkoselle liikenneturvallisuusalan ansiomitali

29.10.2020

« Takaisin

AKK:n aktiivijäsen ja Turvassa Tiellä -ohjelman kouluttaja vuodesta 2014, Martti Liukkonen, vastaanotti liikenneturvallisuusalan ansiomitalin mittavasta elämäntyöstään kuljettajakoulutuksen ja liikenneturvallisuuden parissa.

Martti Liukkosen pitkäjänteinen henkilökohtainen panos liikenneturvallisuuden hyväksi vakuutti Liikenneturvan hallituksen asettaman palkitsemislautakunnan. Liikenneturvallisuusalan ansiomitali voidaan myöntää henkilölle, joka on vähintään viidentoista vuoden ajan työskennellyt ansiokkaasti liikenneturvallisuuden edistämiseksi, ja jonka toiminta on ollut yleisesti arvostettua. Ansiomitalin perusteluissa kehuttiin etenkin Liukkosen kykyä kohdata oppilaansa, ja innostaa heitä tarinoidensa kautta vastuullisuuteen liikenteessä.

Aktiivisesta talkoohengestään useissa autourheiluun liittyvissä projekteissa tunnettu Liukkonen on toiminut viimeiset vuotensa myös AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelman yhtenä vapaaehtoisista kouluttajista. Liikenneturvan ansiomitalin saajia oli tänä vuonna yksitoista.

”Jokainen mitalinsaaja on omalta osaltaan tehnyt liikenteestämme turvallisempaa. Heidän ansiostaan moni on välttänyt onnettomuuden. Elämän turvaaminen on jalo työ”, tiivistää Liikenneturvan toimitusjohtaja Pasi Anteroinen.

Mitalin saajat ovat taustoiltaan monialaisia. Liikenneturvan mukaan palkittavien erilaiset taustayhteisöt osoittavat, että onnistunut liikenneturvallisuustyö edellyttää laajaa yhteistyötä eri toimijoiden välillä koko Suomessa.

AKK-Motorsport ja AKK Sports onnittelevat Liukkosta lämpimästi ja kiittävät tärkeästä panoksesta yhteiseen vastuullisuustyöhön.

Liikenneturvallisuusalan ansiomitalit 2020:

Diplomi-insinööri, filosofian tohtori Noora Airaksinen
Poliisitarkastaja Timo Ajaste
Komisario Ilkka Kantola
Liikenneneuvos Kimmo Kiiski
Professori Timo Lajunen
Liikenneopettaja Martti Liukkonen
Johtava asiantuntija Jussi Pohjonen
Diplomi-insinööri Esa Räty
Insinöörimajuri Petteri Tuominen
Suunnittelupäällikkö Ari Vandell
Tieliikenteen ohjauksen asiantuntija Tuomas Österman

Lähde: Liikenneturva

Design Mainostoimisto Ajaton Oy