Kimmo Vainio johtamaan suomalaista autourheilua

26.6.2024

« Takaisin

Autourheilun kansallinen lajiliitto AKK-Motorsport ry:n ja sen markkinointiyhtiö AKK Sports Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi 1.7.2024 alkaen on nimitetty Kimmo Vainio.


Vainio tuo mukanaan yli 30 vuoden kokemuksen liike-elämän johtotehtävistä, minkä lisäksi hänellä on varsin laaja ja pitkä kokemus autourheilusta aina lajiliiton hallitustyöskentelyä myöten.


AKK - Yhteiskunnallinen vaikuttaja ja autourheilun edelläkävijä

AKK on merkittävä yhteiskunnallinen toimija, joka yhdistää lähes 300 seuraa ja liki 30 000 jäsentä eri puolilta Suomea. Järjestö toimii autourheilun kotina, tarjoten turvallisen, tasapuolisen ja ammattimaisen ympäristön harrastajille ja kilpailijoille. Organisaatio huolehtii jäsenistönsä edunvalvonnasta ja vastuullisuudesta niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla yhdessä kansainvälisen autoliiton FIA:n kanssa, jota AKK Suomessa edustaa.

Kimmo Vainio korostaa AKK:n roolia olla mukana yhteiskunnallisessa keskustelussa ja vaikuttaa autourheilun kautta vastuullisuuden ja liikenneturvallisuuden kehitykseen. Hän painottaa keskustelussa proaktiivista otetta ja yhteisön kautta vaikuttamista.

Järjestö huolehtii jäsentensä yhteiskunnallisesta hyvinvoinnista ja kehittää aktiivisesti autourheilun tulevaisuutta maassamme. "Olemme ylpeitä, että jäsenistöllä on käytössään laadukkaita sekä vastuullisia palveluita ja tukea moottoriurheilun harrastamiseen Suomessa. Yhdessä koko autourheiluyhteisön kanssa luomme mahdollisuudet laadukkaaseen ja tasapuoliseen harrastamiseen, joka vie kohti uusia saavutuksia ja unelmia," Vainio kiteyttää.

 

AKK ja Secto Rally Finland - suurtapahtuma Suomi-kuvan rakentajana

AKK:n vaikutus ulottuu laajalle, ja sen taloudelliset vaikuttavuudet ovat yhteiskunnallisen merkityksellisyyden lisäksi keskeisessä roolissa. AKK:n kaupallinen tytäryhtiö, AKK Sports Oy, jonka toimitusjohtajana Vainio myös toimii, järjestää vuosittain yhden Pohjoismaiden suurimmista yleisötapahtumista Suomen MM-rallin - Secto Rally Finlandin. Tapahtuma kerää Keski-Suomeen yli 100 000 katsojaa ja tuo Suomeen noin 30 miljoonaa euroa. Tapahtumalla on vahvan taloudellisen vaikuttavuuden lisäksi merkittävä maine ja vetovoima Suomi-kuvan rakentamisessa ja se toimii kansainvälisen autourheilun käyntikorttina.

 

Vastuullisuus ja ympäristövastuu – AKK:n perusarvoja

Vastuullinen toiminta on yksi AKK:n perusarvoista ja muun muassa Secto Rally Finlandin hiilijalanjälkeä on kompensoitu istuttamalla lähes 40 000 puun taimea AKK:n omistamalle 27,5 hehtaarin suoalueella Jämsässä. Tavoitteena on, että vuoden 2025 Suomen MM-rallin kompensaatioistutuksilla katetaan yleisön tapahtuma-aikaisesta liikkumisesta aiheutuva hiilijalanjälki kokonaan ja vuonna 2030 tapahtuma on täysin hiilineutraali MM-ralli. Kyseessä on merkittävä ja ainutlaatuinen hanke etenkin moottoriurheilutapahtumien saralla maailmanlaajuisesti.

 

Kimmo Vainio vie AKK:ta kohti uutta aikakautta

Kimmo Vainio on sitoutunut jatkamaan AKK:n vahvaa yhteiskunnallista roolia ja kehittämään järjestön toimintaa entisestään. Hänen johdollaan AKK toimii myös jatkossa autourheilun suunnannäyttäjänä ja liikenneturvallisuuden puolestapuhujana, samalla kun se jatkaa aktiivista panostamistaan ympäristövastuullisuuteen ja yhteiskunnalliseen hyvinvointiin. 


 

Yhteystiedot

Katja Lindman

Viestintäpäällikkö

044 7360 325

katja.lindman@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy