Kova muistutus

10.7.2018

« Takaisin

Suomalainen autourheilu on lyhyen ajan sisällä vastaanottanut murheellisia onnettomuusviestejä. Kaksi autourheilun harrastajaa on menehtynyt traagisesti SM-rallissa ja jokkiskisoissa. Nämä ovat niin surullisia tapahtumia, ettei niitä edes helposti pysty käsittelemään. Iloinen autourheilukilpailu muuttuu hetkessä tunteiden kaaokseksi. Välitän tässä vielä koko autourheiluväen osanoton uhrien omaisille.

Selvitykset ja tutkimukset onnettomuuksien syistä ja niihin johtaneista seikoista valmistuvat ajallaan, mutta saman tien on meidän kaikkien kysyttävä itseltämme voisimmeko vieläkin parantaa tapahtumiemme turvallisuutta. Suomalainen autourheilukulttuuri on korkealla tasolla ja sitä arvostetaan. Meillä ei kuitenkaan ole varaa yhteenkään turmaviestiin. Siksi korostan erityisesti, että turvallisuuteen ja sen valvontaan kiinnitetään erityistä huomiota. Aina silloin tällöin esiinnousseet kommentit turvallisuusvaatimuksista ja sääntöjen tiukkuudesta jäävät näinä päivinä toisarvoiseen asemaan, kun jokainen varmasti ymmärtää, että mitään ei tehdä eikä määrätä turhaan. Meistä jokainen voi omassa roolissaan tehdä vieläkin enemmän ja muistaa, että kaikesta huolimatta hienossa lajissamme on vaaratekijöitä, joita ei koskaan saada kokonaan kitkettyä pois.

On äärimmäisen ikävää ja traagista, että meitä muistutetaan näin kovalla tavalla, mutta samalla uskon, että jokainen kokee ja tunnistaa vastuunsa. Ulkopuolinen maailma arvottaa meitä kokonaisuutena, jossa upeiden menestysten, hauskojen tapahtumien, nuorten innon ja katkeransuloisten kilpailuhetkien lomassa on myös tummempia sävyjä. Niitä ei voi sivuuttaa ja siksi on tärkeää, että opimme näistä ikävistä hetkistä ja teemme kaikkemme, etteivät ne toistuisi. Olemme pitkään saaneet nauttia turvallisesta autourheilusta, mutta maailma ei ole aina niin aurinkoinen ja siksi meidän on suhtauduttava tapahtuneeseen vakavasti ja nöyrästi.

 

Turvallista loppukesää kaikille.

 

Tatu Lehmuskallio

Toimitusjohtaja

Design Mainostoimisto Ajaton Oy