Moottoriurheilukeskus KymiRingille myönnetty ensimmäinen osa valtionavusta

15.4.2015

« Takaisin

Liikunta-asioista vastaava puolustusministeri Carl Haglund on myöntänyt 27 miljoonaa euroa liikuntapaikkojen rakentamiseen ja avustamiseen. Avustuksilla tuetaan erityisesti laajoille käyttäjäryhmille tarkoitettujen liikuntapaikkojen rakentamista, hankkimista, peruskorjaamista ja varustamista.

Ministeriön avustukset kohdennettiin perusliikuntapaikkoihin, lähinnä uimahalleihin ja liikuntahalleihin. Suurimmat avustukset myönnettiin uimahallihankkeisiin. Valtakunnallisesti merkittävistä hankkeista avustuksen sai moottoriurheilukeskus KymiRing Iitissä ja Lahden urheilukeskuksen peruskorjaus vuoden 2017 hiihdon MM-kisoja varten.

Ministeri Haglund on ilahtunut siitä, että kaikki liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmassa vuodelle 2015 merkityt hankkeet ovat hakeneet avustusta ja niille se myös voitiin myöntää.

- Minusta tämä kertoo siitä, että kunnat, huolimatta taloudellisista vaikeuksistaan, ovat valmiit panostamaan liikunnan ja urheilun olosuhteisiin ja näkevät ne tärkeänä osana hyvinvointia. Tutkimuksilla on osoitettu, että liikunnan olosuhteiden rakentaminen ja kehittäminen on tehokas keino vaikuttaa suomalaisten liikkumistottumuksiin, sanoo Haglund.

Jo aiemmin ministeri Carl Haglund on hyväksynyt liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelman vuosille 2015-2018, ja siihen sisältyi kolmen miljoonan euron summa Kymi Ringille. Tästä summasta ensimmäinen osa on nyt siis myönnetty.

Lue opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote kokonaisuudessaan täältä.

Avustukset liikuntapaikkojen perustamiskustannuksiin 2015 (PDF)

Design Mainostoimisto Ajaton Oy