Lasol yhteistyökumppaniksi Turvassa Tiellä –hankkeeseen

28.8.2017

« Takaisin

Autourheilun kansallisen lajiliiton, AKK:n, luotsaama Turvassa Tiellä –hanke vie liikennekasvatuksen sanomaa yläkouluihin ja 2. asteen oppilaitoksiin yhdessä valtakunnallisten yhteistyökumppaneidensa kanssa. Viimeisimpänä kumppanina mukaan liittyy Suomen tunnetuin lasinpesumerkki Lasol.

Autourheilun kansallisen lajiliiton, AKK:n, luotsaama Turvassa Tiellä –hanke vie liikennekasvatuksen sanomaa yläkouluihin ja 2. asteen oppilaitoksiin yhdessä valtakunnallisten yhteistyökumppaneidensa kanssa. Viimeisimpänä kumppanina mukaan liittyy Suomen tunnetuin lasinpesumerkki Lasol.

Turvassa Tiellä on osa kansainvälistä FIA Action for Road Safety –hanketta, jonka tavoitteena on, YK:n Decade of Action 2011-2020 ohjelman mukaisesti, 5 miljoonan ihmishengen säästäminen ja liikenteessä vammautuneiden määrän kasvun pysäyttäminen vuoteen 2020 mennessä.

Maailman teillä menetetään päivittäin noin 3500 ihmishenkeä. Kesän aikana FIA:n hanke näkyi globaalisti #3500lives-kampanjassa, jossa kansainväliset urheilu- ja muut huipputähdet olivat antaneet kasvonsa tärkeälle asialle. Kampanja toteutettiin 30 maassa ja myös Suomessa nähtiin muun muassa Nico Rosbergin ja Pharrel Williamsin tekemät liikenneturvallisuuslupaukset.

Hankkeen ydinsanoma kuuluu kymmenessä, ns. kultaisessa tieliikennelupauksessa. Yksi niistä on tarkistuttaa renkaat ja pitää huolta autosta. Tähän teemaan tarttui uusin Turvassa Tiellä -kumppani Lasol:

- Liikenneturvallisuuden tukeminen on meille erittäin tärkeää. Kirkas tuulilasi lisää ajoturvallisuutta merkittävästi. Lisäksi tuotteen pakkasenkestävyys on huippuluokkaa, kertoo Lasolin markkinointipäällikkö Satu Laakso.

Suomen tunnetuin ja käytetyin lasinpesuneste Lasol sisältää myös tuulilasinpyyhkijöiden kumi- ja muoviosia hoitavia ainesosia, jotka ylläpitävät näiden osien joustavuutta ja samalle pidentävät niiden käyttöikää.

- On hienoa päästä edistämään liikenteen turvallisuutta Lasolin kanssa. Pieneltä tuntuvat asiat, kuten tuulilasin puhtaus, ovat usein niitä, jotka saattavat olla niitä ratkaisevia, kun mietitään liikenneturvallisuutta, kiittelee AKK Sport Oy:n ja AKK Motorsport ry:n toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio.

Turvassa Tiellä on AKK:n yhteiskuntavastuuhanke, jota on kehitetty ja toteutettu vuodesta 2013 alkaen. Hankkeessa koulutetaan henkilöitä oppilaitoksissa vieraileviksi kouluttajiksi, jotka keskustelevat nuorten kanssa mm. liikenteeseen liittyvistä asenteista, uhista ja huomioivasta käyttäytymisestä sekä turvallisesta toiminnasta. Tänä keväänä on tavoitettu yli 2500 nuorta yli 46 paikkakunnalla. Hanke on ollut mukana niin SuomiAreenassa, Suomen MM-rallissa kuin kartingin EM-osakilpailussakin.

Hankkeen kautta on mahdollisuus antaa oma liikenneturvallisuuslupaus MyPose-kuvapalvelun avulla osoitteessa: www.turvassatiella.mypose.fi. Tavoitteena on kerätä yhdessä yli 10 000 liikenneturvallisuuslupausta.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy