Leevi Lassila on Flying Finn Future Rally Star 2024

25.6.2024

« Takaisin

Rankka testipäivä on päättynyt ja raati valitsi voittajan – Leevi Lassila on vuoden 2024 Flying Finn Future Rally Star.


Kauhavalta kotoisin oleva 20-vuotias Lassila saa palkinnoksi ajaa Ford Fiesta Rally3 -autolla Suomen MM-rallin, Secto Rally Finlandin kattavin tiimipalveluin. AKK Sports Oy:n projekti Flying Finn Future Rally Starin tarkoituksena on tarjota kansainvälinen näytönpaikka nousevalle nuorelle suomalaiselle rallitähdelle. 
 

Kuljettajat testipäivään valikoituivat Ralli SM -sarjan kautta. Luokissaan menestyneimmät nuoret kutsuttiin testiin ja he olivat Toni Herranen, Jesse Kallio, Niko Kalmi ja Ossi Pohjanharju. Testipäivä järjestettiin Jyväskylässä, KIHU Huippu-urheiluinstituutissa 25.6.2024.

Päivän aikana viisi kandidaattia läpikävivät sarjan fyysisiä ja psykologisia testejä, joilla mitattiin heidän valmiuksiaan. Samalla testattiin myös heidän kykyjään mediahaastatteluissa suomeksi ja englanniksi. 


Flying Finn Future Star 2024 voittaja Leevi Lassila

Valintaraati koostui AKK Sports Oy:n, KIHU:n ja Olympiakomitean edustajista. He analysoivat tuloksia niin Ralli SM -kauden ajettujen kisojen, kuin päivän testienkin osalta. Näistä tuloksista kohosi voittajaksi nuori Leevi Lassila. 

Lassila on voittanut tällä kaudella luokkansa useaan kertaan Ralli SM-sarjassa Ford Fiesta Rally4 -autolla, mutta nyt hän nousee Secto Rally Finlandissa Rally3-auton rattiin. Palkintoon kuuluu varteenotettava tukipaketti, joka pitää sisällään ennakkotestit, Pirellin renkaat, kisabensat, ilmoittautumismaksut sekä valmennusta ja PR-apuja. 

Lassila liittyy ansioituneeseen listaan Flying Finn Future Rally Star -voittajia. Saman projektin kautta ovat tiensä maailmalle löytäneet muun muassa WRC P1-kuljettaja Teemu Suninen, WRC2-luokan maailmanmestari Emil Lindholm ja P1-luokassa Secto Rally Finlandissa tänä vuonna Toyota Gazoo Racing WRT:n väreissä debytoiva Sami Pajari.


Leevi Lassila, 2024 Flying Finn Future Rally Star:

”Tämä on huikea mahdollisuus minulle, ja askel eteenpäin urallani. Olen hyvin kiitollinen AKK:lle ja kaikille, jotka ovat mukana järjestämässä tätä Flying Finn Future Rally Star -ohjelmaa.” 

“Nyt käännän katseen Secto Rally Finlandiin ja siihen valmistautumiseen. Vuokraan Rally3-auton, jolla osallistun kisaan Tampereella ja treenaan hyvin ennen varsinaista pakettiin kuuluvaa testiä ja MM-rallia. On tärkeä saada alle mahdollisimman paljon kilometrejä, sillä en ole ajanut nelivetoa aiemmin.”

”Kuten monilla kuljettajilla, minunkin tavoitteeni on tulla jonain päivänä maailman mestariksi. Tämänpäiväinen voitto on askel oikeaan suuntaan, mutta ymmärrän että isoin tavoitteeni on vielä pitkän matkan päässä. Menen askel kerrallaan. Olen vasta 20-vuotias, joten minulla on aikaa. Tuntuu hyvältä jatkaa uraa sellaisten nimien askelissa kuin Suninen ja Pajari. He ovat nyt jo huipulla ja minulla on mahdollisuus seurata heitä!”


Lue lisää Flying Finn Future Star 2024 -valinnasta Secto Rally Finlandin sivuilta täältä

 

Yhteystiedot

Markus Häkkinen

Operatiivinen johtaja

040 551 0289

markus.hakkinen@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy