Kysy F1-legendalta - Mika Häkkinen tsemppaa autourheilukansaa poikkeusaikana

24.4.2020

« Takaisin

Kaksinkertainen F1-mestari Mika Häkkinen ymmärtää paitsi suomalaisten, myös autourheilijoiden tuskaisia tunnelmia poikkeusaikana. Erityistsempit formulalegenda haluaa osoittaa nuorille kuljettajille, joilta kevät ja kesä vaativat myös voimia ja kestävyyttä. Häkkinen haluaa olla autourheilukansalle läsnä etenkin somen kautta ja vastailee henkilökohtaisesti kiinnostuneiden kysymyksiin applikaationsa välityksellä.

Vaikka suomalaistenkin autourheilijoiden kausi on kokenut kolauksen maailmaa vavisuttavan pandemian takia, kaikesta huolimatta aktiivisuutta ja positiivisuutta on pidettävä sinnikkäästi yllä, tsemppaa itsekin kilpaurallaan vaikeista vastoinkäymisistä selvinnyt Häkkinen.

- Vaikka eletään poikkeusaikaa, nyt ei kannata missään tapauksessa lamaantua – tämä pätee ihan meihin kaikkiin! Tärkeintä on pitää itsensä vireessä ja ottaa hyöty irti aikatauluttomuudestakin. Urheilijat pääsevät edelleen radoille harjoittelemaan omatoimisesti ja penkkiurheilijoillakin on mahdollisuus seurata tv:stä ja netistä nostalgiapätkiä tai vaikka digitaalista autourheilua, Häkkinen luettelee.

Autourheilun uusi aika on rantautunut koronakeväänä konkreettisesti myös penkkiurheilijan arkeen, kun esimerkiksi autourheilun lajiliitto AKK:n digitaalisen rata-ajon SM-sarja pyörii Yle Areenassa aina kesäkuuhun saakka. Jättisuosion kerännyt sarja keräsi ennätysmäärän ilmoittautuneita (171), ja hienon nipun myös perinteisen autourheilun ammattikuljettajia haastamaan digitaalisen kilvanajon parhaimmistoa.

- Digital Racing eSM:han on hyvä esimerkki siitä, miten koko motorsport-kansa tulee yhteen lajista riippumatta! Peukut AKK:lle siitä, että katsotaan tulevaisuuteen ja huomioidaan myös nuorempi sukupolvi ja ne, ketkä tykkäävät ajamisesta eri muodossa. Vaikka tässä ”vanhempaa liittoa” edustetaankin, niin kuka tietää, vaikka sitä innostuisi testailemaan konsolia kotioloissa, vastaa Häkkinen nauraen uteluihin.

Kunniakkaan kymmenvuotisen uran F1:ssä ajanut autourheilulegenda puhuu edelleen mielellään palosta lajiin. Vauhdin hurman ja lahjojen lisäksi tarvitaan järkyttävä määrä työtä ja sitoutumista, mutta vaikeidenkin aikojen yli pääsee vain, jos oikeanlainen liekki palaa sisimmässä.

- Kyllä sen intohimon näkee jo pienestä karting-junnusta ja sitä on aina mukava katsoa. Kaikille nuorille kuljettajille haluan antaa erityistsemppini; pitää myös muistaa, että vastoinkäymisetkin vahvistavat! Olen ilolla seurannut esimerkiksi AKK:n nuorisomaajoukkueen Flying Finn Academyn urheilijoiden kotitreenejä, joissa kundit vetävät kuin kovemmatkin konkarit, viisinkertainen kartingin suomenmestari Häkkinen kehaisee.

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää autourheilusta – Häkkinen vastaa

Koko suomalaisella motorsport-kansalla on nyt huhtikuussa ainutlaatuinen mahdollisuus esittää F1-maestrolle autourheiluaiheisia kysymyksiä, joihin mies vastailee iNZDR-applikaatiossaan henkilökohtaisesti. Sovelluksen kautta pääsee myös seuraamaan Häkkisen viimeisimpiä kuulumisia kuvien ja videoiden muodossa. Sisältöä pääsee selaamaan myös ilman erillistä rekisteröitymistä. 

Häkkisen valitsemia parhaita kysymyksiä ja vastauksia tullaan julkaisemaan anonyymisti vappuaaton kunniaksi 30.4. AKK:n sosiaalisen median kanavissa (@AKKMotorsport; @FlyingFinn; @KartingSM; @RataSM).

Katso tervehdys klikkaamalla kuvaa, lataa applikaatio ja lähetä kysymyksesi Mikalle: 

MH

Design Mainostoimisto Ajaton Oy