Ministeri Hanna Kosonen myönsi liikunnan ansioristit ja -mitalit – viisi autourheilussa ansioitunutta saajien joukossa

27.2.2020

« Takaisin

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä suomalaisen liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille.

Liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä voidaan myöntää paikallisissa urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai liikunnan kansainvälisissä tehtävissä aktiivisesti toimineelle. Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun suuri ansioristi on ansiomerkeistä arvokkain ja se voi olla kerrallaan vain kahdellatoista haltijalla. Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947 lähtien.

Tänä vuonna kultaisia ansioristejä myönnettiin 13, ansioristejä 52, ansiomitaleja kullatuin ristein 72 ja ansiomitaleja 81 kappaletta. Palkittuina on myös viisi autourheilun parissa ansioitunutta henkilöä.

Kultainen ansioristi myönnettiin AKK:n hakemuksesta pitkän linjan autourheiluaktiiville Risto Frankille (Karkkila), joka on toiminut mm. AKK:n liittovaltuuston puheenjohtajana ja lukuisissa muissa tehtävissä niin kilpailu- kuin järjestötoiminnassakin. Ansioristin saajia autourheilijoissa oli tänä vuonna kaksin kappalein. Jaakko Markulalle (Lahti) myönnettiin ansioristi AKK:n hakemuksesta. Markula on toiminut AKK:n ja FIA:n työ- ja luottamustehtävissä jo 70-luvulta lähtien ja toimii edelleen kansainvälisen kartingkomission jäsenenä. Suomen MM-rallin apulaiskilpailunjohtaja Kari Nuutinen (Kangasniemi) palkittiin ansioristillä Autoliiton hakemuksesta. Pitkän linjan konkarikartturi Timo Hantuselle (Jyväskylä) myönnettiin Ansiomitali kullatuin ristein AKK:n hakemuksesta. Kilpailuja Hantusella on vyöllään lukematon määrä kansallisista aina MM-ralleja myöten ja hän jatkaa edelleen aktiivista uraansa. Urheilutoimittaja Timo Pulkkinen (Vantaa) palkittiin Ansiomitalilla AKK:n hakemuksesta. Pulkkinen aloitti moottoriurheilutoimittajan uran jo 16-vuotiaana ja oli jo sitä ennen ottanut moottoriurheiluaiheisia lehtikuvia parin vuoden ajan. Urallaan hän on ollut toimittajana tai kilpailijana yhteensä yli tuhannessa moottoriurheilutapahtumassa ja tehnyt ohjelmia kaikille merkittäville suomalaisille tv-kanaville.

AKK-Motorsport ry onnittelee lämpimästi ansioristien ja -mitalien saajia!

Lisätietoa ansiomerkeistä ja merkkien saajat

Design Mainostoimisto Ajaton Oy